Foto Nico van der Ven: Ronald PlasterkCURACAO – Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk heeft Kamervragen beantwoord over de Gay Pride. Hij vindt het een Curaçaose aangelegenheid. Eerder ontstond er ophef toen de Pride op het laatste moment verplaatst werd na aanvullende eisen van autoriteiten.

Zijn persoonlijke mening laat Plasterk in het midden. “Zoals u weet zijn het handhaven van de openbare orde en veiligheid taken die bij de regering horen van het autonome land Curaçao. Het is aan de overheid van Curaçao om een afweging te maken in hoeverre het nodig is om aanvullende eisen te stellen aan de organisatie van de Gay Pride om daarmee de openbare orde en veiligheid te handhaven. De afwegingen die daarbij gemaakt zijn, zijn mij niet bekend aangezien dit een autonome aangelegenheid van het land Curaçao is”, aldus Plasterk in de brief.

Veiligheid
Hij wijst erop dat de brief van parlementariër Winnie Raveneau op persoonlijke titel geschreven is en dat de veiligheid en vrijheid van meningsuiting van LGBT’ers (lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders) niet in gevaar is.

Brief Plasterk

5 reacties op “Plasterk vindt Gay Pride een Curaçaose zaak”

  1. Sinds wanneer is Curaçao machtiger dan Rusland? Het Nederlandse kabinet heeft niets anders dan een dubbele agenda. Wel Rusland aanspreken, maar Curaçao, nee ho maar. Het lijkt in deze zaak wel of Curaçao opeens de grootste olie- en gasvoorraden ter wereld heeft en dat premier Asjes door Forbes is uitgeroepen tot machtigste man ter wereld…

  2. Komt die mevrouw uit Jamaica ook straks naar curacao om hier discriminatie, racisme en de rechten van homos te bekijken?

  3. @ Pukkie,

    Nee, daar heeft hij geen gelijk in want sommige onderwerpen zoals vervuiling Isla en homodiscriminatie kunnen je in de grotere context van mensenrechten plaatsen en dan kan en mag hij er wel wat over zeggen. Dat wilt en durft onze held Plasterk alleen niet en verschuilt zich zoals al zijn voorgaande collega’s achter deze smoes.

  4. @ Sakiwebu. En daar heeft Plasterk dan ook groot gelijk in. Curacao wilde na 10-10-10 niet bij de BES eilanden horen. Daar heeft Nederland wel wat over te zeggen. En als een Nederlandse minister of kamerlid iets over Curacao zegt, worden ze hier kwaad en moet hij zich “met z’n eigen zaken” bemoeien. Vandaar.

  5. “PLASTERK VINDT (vul een willekeurig onderwerp in over iets dat op Curacao plaatsvindt zoals vervuiling Isla, corrupte politici, homodiscriminatie) EEN CURACAOSE AANGELEGENHEID”
    Hoeveel van dit soort berichten hebben we al gezien van onze held Plasterk?