• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De studenten in het centrum van Willemstad reageren verschillend op het idee van een internetbus. De één reageert met “Wauw, wat een goed idee!”, terwijl de ander minder enthousiast is: “Ik heb thuis al internet, dus die bus is niet nodig voor mij.”

De Stichting Gerrit Schotte kwam met het idee om een internetbus door bepaalde wijken over het eiland te laten rijden. In de wijken waar de bus rijdt, kunnen scholieren instappen om op internet te gaan. Zo krijgen ze de kans om een uurtje aan een werkstuk, spreekbeurt of verslag te werken.

Online
Een aantal scholieren rond de zestien jaar geeft aan dat ze voor hun studie niet vaak internet nodig heeft. “Op school is er geen internet waar we zomaar op kunnen. Thuis heb ik wel internet, maar dit heb ik niet dagelijks nodig”, vertelt Francesca, een leerling van het Maria College. Terwijl studenten die een paar jaar ouder zijn, toegeven dat ze eigenlijk niet zonder internet kunnen. “School zet alle informatie online. Als je op de hoogte wil zijn, móet je thuis op internet kunnen. Op school kun je ook wel online, maar niet zo vaak. Daarom doe ik het meeste werk thuis”, geeft een 18-jarige studente van het Secundair Beroepsonderwijs (SBO) aan.

Instappen
Op de vraag of de scholieren een internetbus nodig vinden, reageert Ziani van ‘t Zuidse: “Het is echt een goed idee. Natuurlijk ga ik er gebruik van maken. Ik denk dat het voor veel studenten een goede oplossing is. Wanneer ik nu op internet wil, moet ik eerst met de bus naar de bieb in Punda.” Een toekomstige kokkin van het SBO sluit zich hierbij aan: “Er zijn echt veel kinderen waarvan de ouders thuis geen internet hebben. Voor spreekbeurten en verslagen of voor je stage moet je veel dingen op internet zoeken. Dit kan dan in de internetbus!”

Groepswerk
Toch zijn er ook scholieren die de bus overbodig vinden. Zij hebben thuis internet en kruipen achter de vertrouwde computer om te internetten. “Ik denk niet dat ik de bus vaak ga gebruiken, maar voor groepswerk is het wel makkelijk. Dan kunnen we elkaar in de bus ontmoeten”, vertelt een andere studente van het Maria College.

www.versgeperst.com