Gerrit SchotteCURAÇAO – Gerrit Schotte is er zaterdagavond tijdens de ‘Marshe di Firma’ in geslaagd om 6789 handtekeningen te verzamelen voor zijn Reforma-campagne. Hiermee wil de ex-premier veranderingen doorvoeren in het politieke stelsel. Kiezers moeten via een referendum voor de wijzigingen kunnen kiezen.

schotte reformaEen panel discussieerde over de vraag hoe veranderingen het best tot stand kunnen komen. Volgens Schotte dient Reforma geen politiek doel, maar is het voortgekomen uit een noodzaak voor veranderingen. Reforma en zijn partij MFK zijn twee verschillende dingen, betoogde hij nogmaals. Bij de manifestatie waren volgens de organisatie vier- tot zesduizend mensen aanwezig.

schotte churandy martina

35 reacties op “6.879 Mensen tekenen voor Reforma”

 1. Zorro ben jij ook van onder de steen gekomen?

 2. @ what ever. Vind je echt niet, dat je jezelf wel heel erg onnozel en onwetend gedraagt, waarmee je jezelf buiten de discussie plaatst. Ik vind Aurelius toch veel beleefder dan jou. Praten om te praten etc. is alleen op jezelf van toepassing zoals je zelf hebt bewezen dus hoeven wij dat niet meer te doen.

 3. Curacao heeft dus 6,879 inwoners met een niveau lager dan LBO, een strafblad of beiden.

  Dat valt mij nog mee.

 4. @Aurelius. Beleefdheid is kennelijk niet aan jou besteed. Om iemand te sommeren zich niet te mengen in een discussie.Dus.. Nee ik kom niet uit jou harem. Ik ben uit de steen uit jou achtertuin gekropen. En je zult het geloven of niet er liggen nog een paar afstammelingen van jou rustig daaronder te pitten. En nog steeds vind ik het niet jouw taak om iemand te veroordelen.

 5. Ach laat schlemieltje Schotte nou nog even spelen. Zijn handtekeningen zullen rechtstreeks door de overige politieke partijen ( behalve hun slipstream partij MAN) direct in de prullenmand worden gedeponeerd. Bovendien begrijp ik zijn PAIS,Sulvaran en PAR bezig met aanscherping van een aantal wetten b.v, de screeningwet !, partijfinaciering en persoonlijke aansprakelijkheid van o.a. Staten en Kabinetsleden.Dat betekent het einde van MFK en zijn hyperintelligente leider (in het kwaad) Schotte. Dat is ook de langverwachte tijd voor strafrechtelijke afrekening met deze mafioos. Schotte. We zullen het gaan beleven.

 6. Whatever, onder welke steen heb jij gelegen de afgelopen drie jaar? Wellicht zijn sommige reacties wat overtrokken, maar ik ben van mening dat iedereen die ook maar iets weet over de politieke situatie op dit eiland, behoort te weten wat Gerrit Schotte gedaan heeft en doet. Met dat jij er duidelijk blijk van geeft dit niet te weten, plaats je jezelf dus buiten de discussie. Bemoei je er dus niet mee.

 7. Ik hoop dat jullie allen geen papegaai syndroom hebben. Praten om méé te praten, schrijven om ergens bij te horen. Als men jullie handen zou amputeren, houdt je nog steeds je lasterende tong in je bek behouden. Je praat dan lekker door.
  Dat zit in de aard van de mens. Ik ben niet pro of tegen Schotte, want ik ken de hele mens niet, en ik neem aan dat dat ook voor het merendeel van de schrijvers telt. Alleen van horen zeggen. Ik verwacht dat er velen zullen zijn die beweren hem goed te kennen. Poor people. Doe iets nuttigs.

 8. Hoeveel van deze mensen die hebben getekend zijn meerderjarig? Bij lange na de meeste niet

 9. Wat een komedie. En dan te bedenken dat onze secretaris generaal, Stella van Rijn, lid is van deze partij die ik als de tweede afvalbak van onze maatschappij zie (de eerste is Bon Futuro).

  Ik zou me diep schamen als ik lid was van deze boevenbende.

 10. @WQ, Het volk raakt ook haar geduld kwijt mbt rechtzaken tegen de overheids nv bestuurders en de zaken tegen schotte en co waar nog niets is mee gedaan! FAS heeft al het voorwerk al gedaan!

 11. Kenmerk van een narcist is dat hij niet eens doorheeft dat hij dat is.

  De narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde, een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen. De stoornis kan worden gezien als de pathologische (ziekelijke) vorm van narcisme.
  Sigmund Freud.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Narcisme

 12. Er wordt van alles beloofd maar nooit nagekomen zolang ze niet aan de macht komen. En ik weet al waarom. De hardwerkende belastingbetaler moet straks al die mobiele telefoons en gelden die beloofd zijn betalen???
  En ondertussen raakt de Wiels aanhangers hun geduld kwijt, de zaak wilt maar niet vlotten. Heb respect voor deze mensen vooral hoe ze hiermee zijn omgegaan maar vrees voor het ergste als deze zaak niet opgelost wordt.

 13. Niet bekend hoe de stemmen verkregen werden. Onder welke voorwendselen ? Hoe kan iemand nou zijn stem geven als Schotte zelf zegt dat hij nog niet weet hoe verder te gaan met Reforma. Waar ben je als stemmer dan mee akkoord gegaan? Een naam, straat en bankrekeningnummer en een notaris geven over de al dan niet zuivere gang van zaken geen enkele meerwaarde. Hele kwestie niet transparant. Stemmen worden voor de vorm ongeldig verklaard. Voor de vorm want deze bijeen geharkte stemmen hebben wettelijk geen waarde. En inderdaad, als er 4 tot 6 duizend aanwezigen waren hoe kom je dan aan bijna 7 duizend stemmen? Als je het nog niet wist, weet je dus nu zeker dat dit een Schotte actie is! Schotte=malversatie.

 14. Vier- tot zesduizend aanwezigen? Wat is het nou, vier of zes. Is wel een verschil van 50% hè!! En dan 6789 handtekeningen? Hebben mensen dubbel getekend? Snap er niets van. Maar ach, hij kijkt wel blij.

 15. Blijmakers, meer niet. Die Reforma gaat uit van tegengaan van zetelroof. Maar zetelroof bestaat helemaal niet. De Hoge Raad heeft dat al in 1989 vastgesteld. Het zittende lid mag zijn pari verlaten, met meenemen van zijn zetel. Daar helpen die paar handtekeningen ook niet aan. En het is belachelijk om met 10 duizend of vijftienduizend van die papiertjes een referendum te eisen. Schotte faalt bij iedere screening. Wacht maar tot het onderzoek van zijn plundering van de overheids NV’s bekend wordt. Maar echte maffia geeft natuurlijk nooit op.

 16. hm “raar” aantal (12345)6789 of kan ie gewoon weer niet tot 10 doortellen?
  nog een extra controle …… aanwezig 4-6.000 stuks stemvee (ik neem aan ook een flink deel onder de 18 jaar) hoe kom je dan aan 6789 handtekeningen ????????????
  Bai ganja baka ….. boeoeoeooeoeoeoeoeo !!!

 17. Geef ze brood en spelen en doe er ook een gratis doosje lucifers bij,dit in het geval dat de Reforma stemmers straks geen geld hebben om het zelf te kopen om hun eigen zooi in de jens te steken, bij Gerrit hoeven zij niet aan te kloppen,die is met de noorderzon vertrokken tegen die tijd.

 18. Als ik de jasje – dasje foto’s van Schotte zie heb ik hetzelfde gevoel als ik mijn collega monteurs van de Isla bij ons kerstfeest in driedelig pak zie: je ziet onwillekeurig toch hun met olie besmeurde overals.

  Zo zie ik bij Schotte ondanks zijn maatpak toch nog steeds een MAVO3-er die al zijn rechtszaken over zijn betrokkenheid bij fraude heeft verloren, al zijn bedrijven failliet heeft zien gaan en al zijn relaties heeft zien mislukken.

 19. 6879 malloten zonder eigenwaarde…….ze valle van de eene list in de andere truuk..!!!!! Hahahahahahaha…….dit volk verdiend inderdaad haar malafide ministers!!

 20. PAR leer hiervan.. als jullie meer stemmen willen dan moet je ook feestjes organiseren inclusief gratis drank en eten.. stemmers op Curacao hebben geen interesse in economische groeivormen, belastingverdragen, pensioenbijdrages, werkgelegenheid etc..

 21. ik denk dat churandy wel de nieuwe minister van finacien kan worden in het volgende kabinet Schotte.
  iemand met een blij gezicht is in ieder geval al beter dan Jamooladin.

 22. @ Etienne Sambo, hardlopen kan ik niet maar ik neem binnenkort de blauwe vogel . Ben ik van een hoop frustratie af. Sterkte voor de gene die achterblijven op deze republika bakoba !

 23. dus 5 procent van alle stemgerechtigen hebben getekend, is maar goed dat Gerrit nu geen verkiezingen heeft want dan had hij nog maar 1 zetel in ons parlement.
  kijk met volle verwachtingen uit van het boek de opkomst en ondergang van MFK

 24. Wat voor een reforma wil Schotte eigenlijk?

  Als het om reforma van de screening gaat die het ongeschoolde wanbetalers met een historie vol creditcard- en verzekeringsfraudes, winkeldiefstallen, meineed een diplomavervalsing buiten de regering en de Staten houdt wil ik ook tekenen!

 25. Als Schotte zijn zin krijgt ren ik nog harder dan Churendy weg van Curacao

 26. Churandy is alleen maar blij, verder moet je niets van hem verwachten.
  Hij beseft niet dat hij meehelpt dit land naar de afgrond te brengen.
  Als Schotte zijn zin krijgt,dan kan de Maffia het overnemen.

 27. H., Churandy Martina maakt in de internationale media (en vooral in de Nederlandse) een bijzonder infantiele indruk die nog eens versterkt wordt door zijn grote gouden tand, zijn oorbellen en zijn tattoos die we hier van de mondibewonders kennen.

  Ik was dan ook alles behalve verbaasd dat hij zich door de MFK laat misbruiken.

 28. Jammer dat churendy zich inzet voor deze criminele bende…

  Feit is nu wel dat er op Curacao mensen zijn (bijna 7000) die hun ziel verkopen voor een avondje gratis dansen en eten…

 29. Jammer dat Churandy zich laat gebruiken door een bepaalde politieke partij want Curacao steunt hem met belastinggeld van ons allemaal.

 30. Het enige wat gereformeerd dient te worden zijn de bedoelingen van Schotte……geen politieke inzet, maar wel in strijd met de wet proberen te gaan opereren…….onze volksvertgenwoordigers hebben we met zijn initiatief niet meer nodig….totale anarchie…is de opzet…

 31. Bijna 7000 mensen hebben iets getekend waarvan ze nieteens weten wat het is.

  Ik wist dat het makkelijk was, maar ZO makkelijk!! Wauw.. ik ben in shock

 32. Ik heb ook getekend.
  ik weet niet precies waarvoor.
  maar ja er was muziek eten en drankjes….
  gezellig toch, ik hoefde alleen maar een handtekening te zetten en verder was het gratis feest.

 33. Als Gerrit de Raaf zegt 6879 hantekeningen te hebben op gehaald,moet je bij deze pathologische leugenaar denken aan ongeveer 3400.Op de foto is te zien,ik ben zo blij jo ik zo blij,ja ik ben heel erg blij,valt mij mee dat zijn tong nog net niet op de grond hangt;oh wat ben ik blij.

 34. 6789 die niet weten waar ze nou eigenlijk voor hebben getekend. Wie gelooft deze man nog? Geef het volk, nou ja deze 6789 mensen, brood en spelen en ze tekenen alles.

 35. De Curacaoenaar heeft de buik vol van ongeschoolde, frauderende, wanbetalende belastinggeld verkwistende politici. Voor een groot deel gecontreerd bij de MFK.

  Dit vertaalt zich in een lage opkomst bij verkiezingen en eventuele referenda. Schotte, ondanks zijn MAVO3 de domste niet, heeft dat goed door en weet hij dat hij door een handvol Blackberries in de mondi uit te delen elk referendum kan winnen.

  De gemiddelde MFK stemmer kan nauwelijks zijn eigen naam schrijven, dus als Schotte een referendum houdt om de zon iedere dag een uur later te ondergaan tekenen zij braaf.