• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag plaatst John Baselmans zijn vraagtekens bij de Reforma-campagne. Ondertekenaars geven volgens hem een blanco volmacht.

Al enkele dagen lang worden we dag in dag uit geconfronteerd met heer Schotte en zijn Reforma. Zelfs zeer hoog aangeschreven mensen uit onze gemeenschap scharen zich achter deze man die in het verleden al heel wat zaken op zijn naam heeft gebracht. Maar wat las ik nu? Men moet de naam, adres en sedulanummer inclusief handtekening invullen op een lijst die gecontroleerd wordt door een notaris.

Erg officieel, maar wat lees je dan verder. Heer Schotte heeft nog niet zijn Reforma ingevuld, er is nog geen plan en zelf weet hij nog niet precies waar het voor staat! Dat wil zeggen dat mensen een blanco volmacht geven, inclusief hun handtekening en persoonsgegevens voor iets wat heer Schotte zelf nog moet invullen. Hij kan met deze gegevens van alles gaan doen.

Is dat niet een beetje vreemd als men weet dat banken en officiële instanties dag en nacht ploeteren om uw persoonsgegevens veilig te stellen. U tekent hiermee wel een blanco volmacht bij een dubieuze man met een dubieus verhaal! Ik kan me niet voorstellen dat mensen met een beetje hersenen en met een beetje scholing blanco volmachten tekenen. Het is hetzelfde als dat je tegen een klant zegt die een lening aan wil vragen, teken hier wij vullen later wel het bedrag en de voorwaarden in!

Persoonsgegevens inclusief handtekening kunnen nu door deze man te pas en te onpas (ge)misbruikt worden. Hopelijk bent u niet al een van deze slachtoffers die later de verrassing van zijn leven gaat horen/krijgen.

18 reacties op “Ingezonden: ‘Steun Reforma is blanco volmacht’”

 1. Een ding weet ik wel ..Gerrit Schotte geeft helemaal niet om Curacao. Dit heeft hij al laten zien toen hij Prime Minister was. Ik vind het zielig voor mensen die Gerrit Schotte nog geloven.

  Wat heeft Gerrit Schotte tot nu toe bereikt voor Curacao? Waarom heeft hij niet naar het volk geluisterd toen hij nog Prime Minister was? Wat wilde hij bereiken met de staatsgreep behalve Curacao op Internationale niveau zwart maken?

  Overal op internet en in kranten zie ik hem klagen over anderen maar ik zie hem helemaal geen oplossingen geven.

 2. Ik begrijp niet het specifieke probleem van Baselmans door het ondertekeningen van een petitie?
  Daar is op zich niets mis mee en een petitie heeft ook alleen maar draagkracht als de ondersteuner zich identificeert.
  Veilig stellen van persoonsgegevens bij bv een bank is van een geheel andere orde.
  Andere vraagstelling is als je aan een petitie wilt mee doen of je gevens alleen gebruikt worden voor dit doel enz en of je vertrouwen hebt in degeen die het organiseert enz.
  Daarnaast gaat deze petitie over of je het eens bent met een verandering van ons kiesstelsel en dat je de staten wilt overtuigen iets hieraan te doen.
  Dan is voorlopig alleen maar de vraag of je het eens bent dat er iets moet veranderen aan ons kiesstelsel, je bent het dan blijkbaar eens dat iets niet goed is aan het huidige kiesstelsel. Wat precies is dan verder niet zo relevant, alleen is de vraag als je dat niet goed omschrijft in je petitie wat is dan het nut hiervan en denk je op die manier je doel te bereiken? Laat je je voor het karretje spannen van de iniatiefnemer, die verschrikkelijk vaag is in de doelstelling? Dat moet echter ieder voor zich uitmaken. Andere vraag is of een dergelijke petitie organiseren met al de poespas eromheen wel democratisch is en effect heeft, of gewoon de prullebak ingaat. Wat je je ook kan afvragen in dit vage gedoe en niet erg democratisch handelen is, wat de agenda van degene die dit organiseert is?

 3. Reforma.

  Een man die nog net veroordeeld was als verzekerings oplichter.
  Een man die een vrouw dood reed en verder kon.
  Een man die zich mengt met criminelen.
  Een bewezen leugenaar.
  Een bewezen oplichter.
  Een man die zonder studie.
  Wat voor is man is dat.

  Een pajasso.
  Je kan er tegen slaan en het komt terug met nog meer flauwekul

  Geld maakt corrupt.
  6000 stemmen.
  Zouden ze werkelijk zijn.
  Gelukkig is dat niks.
  Maar het toont aan dat de macht van het geld heel sterk is op Curacao.

  En het toont aan hoe dom men is.
  En het laat ziet hoe gemakzuchtig men is.

  Hopi skuma tiki chokelate.

 4. Misschien was ik naief.
  Ik dacht dat de heer Casimiri van Green Town een integere zakenman was.
  Nu hij zich inlaat met Gerrit de Raaf heb ik twijfels over zijn goede bedoelingen.
  Greentown Jachthaven.?
  Ankerplaats voor de maffia?

 5. @ Anton. vooral Stanley Brown valt mij tegen die waait met alle winden mee!! Hij heeft zijn ziel verkocht aan de Duivel !!!

  Mij valt hij niet tegen, want dat is SB precies ten top. Geen ziel, geen hersens, geen normen en waarden en was zelfs een paar jaar onderwijzer met drop-outs tot gevolg. Hij voelde eindelijk, dat hij tot een bepaalde soort politici behoorde. Zijn laffe rol bij 30 mei 1969 is genoegzaam bekend en kwam er van af met een minimale straf.

 6. @Sander, Mr Baselmans zal ook wel een ministerspost beloofd te zijn en hij zal er achter zijn gekomen dat Schotte alleen maar leugens en bedrog is.

 7. Wat mij persoonlijk tegen staat, dat mister Greentown, zich met Schotte in laat.
  ik was altijd groot voorstander, maar nu ga ik twijfelen…

 8. @Gaap Ik hoop bij deze dat ons volk nu weet wie de volgende Pastechi vreters zijn vooral Stanley Brown valt mij tegen die waait met alle winden mee!! Hij heeft zijn ziel verkocht aan de Duivel !!!

 9. ik begrijp Baselman niet.
  voor een tijdje geleden was hij nog een groot aanhanger van Gerrit de raaf.
  Nu weer niet?

 10. Een magere winst…….

 11. Wat is er mis met een gratis feestje?
  ik hoefde alleen maar een handtekening te zetten.

 12. 6500 mensen hebben dus blanco getekent.. ik stel voor dat men al deze mensen onmiddelijk onder curatele stellen want er is duidelijk iets mis met hun!

 13. In en in triest.

  De duivel werft zijn zieltjes door een lokale band te laten optreden en een satetje uit te delen..
  Dat is zelfs goedkoper dan de vorige keer.
  Vorige keer hebben we ons eiland verkocht voor een makutu van 150 gulden en een blackberry.

 14. En schrijf er gelijk uw bankrekeningnummer bij. De Maffia zal er blij mee zijn, met al die “vrijwillige” bijdragen.

 15. Geef het VOLK brood en spelen!!!!! Met andere woorden, de “Heer ” Schotte doet voor wat
  dit betreft niet onder voor de Romijnse dictators die het volk hiermee manipuleerden om zo doende hun corrupte practijken te verdoezelen! REFORMA ?????

 16. “Panelleden” Beroeps Praatjesmakers

  •voormalig politicus en activist Stanley Brown,
  •zakenman en MFK-aanhanger Amparo Dos Santos,
  •ICUCdocent Gilbert Cijntje,
  •Andres Casimiri (bekend van onder meer Green Town),
  •advocaat Anthony Eustatius,
  •MFK-Statenlid Monique Koeyers- Felida,
  •voormalig Sitekvoorzitter Sidney ‘Bicho’ Justiana,
  •voormalig PNP-Statenlid Rufus McWilliam,
  •voorzitter van havenvakbond CBH/ OVP Monique Sint Jago,
  •voormalig Sitek-bestuurslid Max Elstak,
  •MFK-Statenlid Jacinta Scoop-Constancia,
  •zakenman Jorge Sulbaran,
  •oud-minister Carlos Monk,
  •ondernemer en PNP-lid Chris Peterson en
  •advocaat Chester Peterson.

 17. Waarom is Baselman de enige op Curacao die dit soort dingen ziet? Waar blijft de rest?
  Curacao begint langzaam op een dictatuur te lijken met deze ”hervormings” machtswellustelingen, ook degene die hem openlijk steunen. Op zijn nietszeggende reforma-lijst/hervormings-lijst staan namen die prima bij hem passen, stuk voor stuk dubieus. Mensen die nooit echt iets voor het eiland gedaan hebben behalve voor zichzelf, via eigen warrige constructies. Waar blijft mensen als Berian nu?

 18. Die Reforma van Schotte is een enkele reis dictatuur. De Hoge Raad der Nederlanden heeft al in 1989 vastgesteld dat van het claimen van zetels in gemeenteraad en Eerste en Tweede Kamer , geen sprake kan zijn. Degene die die zetel bezet kan daarmee naar believen handelen. Zijn politieke partij heeft daar niets over te zeggen. “Zetelroof” bestaat dus niet. De politieke partijen moeten dus heel zorgvuldig zijn bij het samenstellen van hun kieslijsten.
  De mogelijkheid om als eenmanspartij verder te gaan, is al meerdere keren een vernieuwing van de politiek geweest. Ook Schotte zelf heeft indertijd hiervan gebruik gemaakt.
  Wat wil deze man nu helemaal bereiken met 10.000 handtekeningen ? Helemaal niets. Zelfs niet dat de screening wordt afgeschaft.