zr ms amsterdamCURACAO – De Zr.Ms. Amsterdam heeft 1450 kilo cocaïne onderschept ter waarde van 40 miljoen euro. Dat meldt de Kustwacht De vangst is gedaan op een bekende smokkelroute naar de Domicaanse Republiek en Haïti. Brigade-generaal Dick Swijgman spreekt van ‘een mijlpaal’.

kustwacht drugs op zee“Met deze onderschepping erbij hebben we dit jaar in nauwe samenwerking met onze partners en de Kustwacht Caribisch Gebied meer dan 10.000 kilo drugs van de ‘markt’ gehaald. Dit is een resultaat waar we als marine en kustwacht erg trots op zijn”, vindt Swijgman.

Sensoren
“We hebben de volgeladen drugssmokkelboot opgespoord met onze moderne sensoren”, vertelt de helikopterpiloot luitenant-ter-zee der 1e klasse Sander van der Wal. “Daarna zijn we erachteraan gegaan en hebben we de bemanning tot stoppen gedwongen. We zijn net zo lang bij de smokkelboot gebleven totdat de Amsterdam nabij was”. Commandant kapitein-luitenant-ter-zee Hans Veerbeek noemde de gecoördineerde actie een groot succes. “Het onderscheppen van drugs is niet de enige belangrijke inzet, maar het maakt ons wel enorm trots.”

kustwacht drugsvangst op zee

1 reactie op “Marine vangt 1450 kilo cocaïne”

  1. lokaas?