• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Henk Pasman heeft een aantal  ideeën voor onderhoud van het Wilhelminapark.

Het Wilhelminapark is door de regering-Schotte voor meer dan 1 miljoen gulden gerestaureerd en als ik nu een jaar later kijk wat de gemeenschap daar aan over heeft gehouden dan valt het volgende op:

Ik zie de meer dan 1 miljoen gulden er niet vanaf. Het park ziet er onverzorgd en niet af uit. Er is voorziening gemaakt voor verlichting van de grote betonnen letters, maar er zijn geen armaturen geplaatst tot nu toe. De pvc-pijpjes steken uit met bekabeling erin, maar leveren struikelgevaar op voor alle bezoekers. Rond het Wilhelmina-standbeeld is gaas geplaatst, naar ik aanneem is dat voor het laten groeien van het gras, maar het ziet er onverzorgd uit. Uit de bomen hangen bedrading van oude kerstverlichting. De letters D-U-S-H-I zijn sushi! De toeristen maken er foto’s, maar moeten oppassen voor de langsrijdende auto’s. Er is een voorziening gemaakt voor een fontein, maar die heeft nog nooit gewerkt. Er is kunststof gebruikt voor de dakbedekking maar die wordt op den duur aangetast door de UV-stralen van de zon.

Met een kleine moeite en wat extra geld is het park te fatsoeneren:
– kerstverlichting verwijderen
– gaas verwijderen
– gras verwijderen en daarvoor in de plaats klinkers of iets dergelijks plaatsen
– betonnen letters met olieverf schilderen en regelmatig schoon maken
– fontein laten functioneren
– LED-verlichting plaatsen voor de betonnen letters, niet op de klinkers maar erin

En met iets meer aandacht zou ik een architect vragen iets te ontwerpen zodat de auto’s niet meer voor de Curaçao-letters hoeven langs te rijden.

13 reacties op “Ingezonden: Knap het Wilhelminapark op”

 1. Wilhelminapark ehhh…

  Hallooooo
  Park.
  150 m2 is dat een park.
  Stelletje aanstellers.
  25.000 voor wat objectjes.
  En de rest in de achterzak.

  Geloof mij.
  Whilhelmina in persoon had gehakt gemaakt met die flauwekul.

  Maar de dag komt.
  De dag komt dat men zich zal moeten verantwoorden.
  Die dag komt.

  Lazerus moest staan na 3 dagen.
  En moest er mee leven.

  Gij, Gij die denken dat ze doen.
  Wees verrast.
  Als je wilt dat dingen aandacht krigen.
  Misschien krijg je meer aandacht dan dat je wilt.

 2. Schotte vraagt de bevolking om een handtekening te zetten op blanco document.
  Naam, adres, en ID-nr moeten vermeld worden maar wat meneertje in petto heeft met deze gegevens vertelt hij niet.
  Ik moet nu ineens denken aan het referendum van destijds….
  De koper gebiedt de huizenbezitter om alvast zijn handtekening te zetten onder het koopcontract, en hem te vertrouwen…
  Te gek voor woorden. Volgens mij had hij niet eens toestemming om al die vlaggen zomaar langs de straten op te laten hangen.

 3. @abraham mossel, dat heet politiek bedrijven. Veel kletsen op het pluche want dat zit zo lekker. Zo lekker dat ze er niet meer afkomen. Handen uit de mouwen en poten in de modder, dat zorgt voor oplossingen.

 4. lieve mederstanders,hebben lullie weleens gekeken naaaaaaar het project Monk /Gerrit de Raaf ,Monk volliebal veld,”hangt na twee dagen geen net meer nu nog niet”hondert meter verder een kompleet nieuw zogenaamd park aangelegt” (zakkenvullerij Schotte) zit geen hond”EN twee hondert meter er naast is Helmin Wiels afgeslacht als een hond.

 5. @Arelius “niet te verwaren met Verwelius”zegt, Ivar de credit kaart doet het vooralsnog boven!!! verwachting!!!.nou laten wij over een jaar nog ff terug kijken en evatuleren wat ze hier op het eiland zo graag doen zonder dat er wat uitkomt.PHUFFFFF,ik ga naar de kroeg?.

 6. Zeepie, jij slaat de spijker op z’n kop! Heb in meerdere derde wereldlanden gewoond en bijna alle ellende komt hierop neer: verspilling van publieke gelden door corruptie en zakkenvullerij, visieloosheid en als er al een visie is en iemand het zijn hele termijn goed doet, wordt dat fluks ongedaan gemaakt door zijn/haar opvolger, die niets doorzet van wat er begonnen is, want ‘dat waren de plaanen van de tegenpartij’. Deze mentaliteit is niet, zoals veel Makambas denken overigens’ symptomatisch voor geheel Curacao. Het is zelfs niet symptomatisch voor alleen heel Latijns Amerika. Het is symptomatisch voor bijna alle derde wereldlanden op onze planeet, met uitzondering van dictaturen, waarin wel een constante lijn is, maar de constante is er een van onderdrukking en afpersing van de bevolking. Dat Schotte de droom heeft tiran van Korsou te worden, moge toch een iegelijk wel duidelijk zijn. Dan hebben we een halfbakken slapjanus als leider en zal het met Korsou rap bergafwaarts gaan. Ivar doet het vooralsnog boven verwachting!

 7. Zeepie, de vorige regering is met van alles begonnen om er alleen ZELF beter van te worden.. zij hadden nooit het plan om iets af te maken.. wat hebben ze daadwerkelijk afgemaakt? zowiezo moeilijk wanneer de regering meer in het buitenland zat dan hier op Curacao. en tel er dan op dat een nieuwe regering alleen maar projecten afmaakt waar zij zelf beter van kunnen maken.. maar straks wel naar het reforma feestje gaan he! zo komen we er wel!

 8. Typisch derde wereld gedrag. De ‘vorige regering’ begint ergens aan, krijgt niet de kans het af te maken en de nieuwe regering laat het dan maar verslonsen. Dit is 1 vd belangrijkste redenen waarom 3de wereld landen nooit vooruit komen. En we doen lekker mee …

 9. Ik had liever meer gras en groen gezien ipv beton en klinkers. het moet toch een park voorstellen? het is nu niet echt uitnodigend maar goed smaken verschillen blijkbaar. Als de rest het mooi vind, prima. er zijn gelukkig genoeg mooie stekjes op curacao met uitzichten die niet in geld zijn uit te drukken

 10. Het Wilhelmina plein is perfect representatief voor Curaçao; Het heeft teveel gekost of iemand heeft er dik aan overgehouden. Het is niet representatief voor een eiland welke zijn toeristen zou moeten koesteren. Het is niet afgemaakt, het zal ook niet worden afgemaakt, het is smerig, het is onveilig en het interesseert dus kennelijk niemand dat daar een bij elkaar geraapt onverzorgd gruizelig en niet bijgehouden geheel staat. Het is Curaçao ten voeten uit, zo gaat het hier met alles.

 11. Beste Pasman, ik dacht even dat je het onderhoud van ons Wilhelminapark ging vergelijken met het hele land waar wij al generaties lang ons “suschi” als het maar even kan ergens in de mundi dumpen en dan zijn er wel weer een stel van die blanke do-gooders die het achter onze kont opruimen. Maar misschien zijn er een paar handige do-gooders die ons park wel willen opknappen. Zou dus eens in die hoek kijkern.

 12. Typisch mfk.. zooitje van maken

 13. Meer dan een miljoen voor een tuintje? Huh? Daar moet een onderzoek naar gedaan worden. Wat staat op papier? Waar zijn de facturen?
  1 miljoen, is heel veel geld voor een paar letters en ook nog een c zonder cedille.