ReddingsactieCURAÇAO – Reddingsorganisatie CITRO organiseert ook dit jaar weer een fundraising. De kosten van deze vrijwillige reddingsorganisatie zijn hoog en zonder subsidie van de overheid zijn ze aangewezen op giften en sponsoring. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Het belangrijkste werk van de CITRO is het zoeken naar en redden van mensen in nood op zee. CITRO beschikt over een moderne vloot met de in 2012 aangekochte reddingsboot Dick Braakman en twee seado’s dankzij grote donaties. De jaarlijkse fondswerving is traditioneel een samenkomen van mensen die iets hebben met de zee en de reddingorganisatie graag ondersteunen. Tijdens de fundraisingsavond kunnen gasten op dit all-in evenement kennismaken met de organisatie, de vrijwilligers en in een informele sfeer netwerken.

Onderhoudskosten
Met name de onderhoudskosten van het reddingsmaterieel en het boothuis aan de Caracasbaai zijn hoog en daar zal bijna de gehele opbrengst van de fundraising dan ook voor gebruikt worden. De bijeenkomst bij het reddingstation aan de vissershaven van Caracasbaai vindt dit jaar plaats op donderdag 31 oktober en heeft als thema ‘CITRO goes South Beach’.

Marius Noort van de CITRO legt uit wat de reddingsorganisatie doet.

2 reacties op “Vrijwillige reddingsorganisatie CITRO heeft geld nodig”

  1. Hulde voor deze vrijwilligers die hun eigen leven op het spel zetten.. ze krijgen geen rode cent van de overheid maar redden veel levens!

  2. 99% van de personen die door Citro gered worden zijn door eigen schuld in de problemen gekomen.

    Ik zou het dan ook op prijs stellen als Citro naar hen de rekening stuurde in plaats van ons mensen lasting te vallen die nooit meer dan 15 meter de zee ingaan.