• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Felix Pinedo heeft nog een hoop vragen bij de zelfmoord van Pretu, verdachte in de zaak-Wiels.

De commissie Pretu vraagt een week respijt om hun rapport aan de minister te presenteren. Duidelijk moet nog worden hoe de verdachte de gelegenheid kreeg om zelfmoord te plegen. Hoofdcommissaris van de politie Marlon Wernet is al een tijd op nonactief. Als rationeel denkend mens vraag je jezelf het volgende af:

– Hoe is het mogelijk dat de verdachte van de ene op de andere dag uit een zwaarbewaakte militaire kazerne, waarbij de toegangswegen met grote betonnen blokken werden gebaricadeerd, naar een doodgewone politiepost werd overbracht? Een politiepostje met een ‘gevangenis’ helemaal te Bandabou!

– Waarom zijn al degenen die aan het hoofd staan van de diverse diensten (Openbaar Ministerie, Politie, Gevangeniswezen, minister et cetera) niet bij elkaar gekomen om na te gaan of de politiepost te Barber wel de juiste plek was?

– Waarom niet dezelfde zware bewaking, ook van buitenaf, zoals bij de marinierskazerne? Het bewakingsregimes te Barber en op de marinierskazerne zijn helemaal niet met elkaar te vergelijken.

– Waarom was er geen constante camerabewaking op de cel van de verdachte te Barber? Dan had men geen twijfels over wat er gebeurd was.

– Waarom werd niet meer tijd gevraagd bij het gerecht om de overplaatsing zo optimaal mogelijk te laten geschieden?

Zo kan men verder gaan. Dus de conclusie die getrokken dient te worden is dat niet slechts Wernet ter verantwoording geroepen had moeten worden maar de gehele bovenvermelde topfunctionarissen en minister. De commissie heeft blijkbaar geen andere keuze dan de gehele top van ‘niet genoeg diligent optreden’ te verwijten.

7 reacties op “Ingezonden: ‘vragen bij onderzoek naar Pretu’s dood’”

 1. Eigenlijk wel ,de advocaat is de noodzakelijk persoon die grondig moet gaan zoeken de persoonlijke informatie van de verdachte vanaf in het begin van de onderzoek .
  En als het niet gebeuren dan is de Psychiater en Behandelaar moeten aanmelden .
  De oorzaak van de dood is dat de verdachte is psychose geworden in de cel door het tekort aan medicijn ,dat hij vanaf in het begin van de onderzoek niet heb gebruiken .

 2. nog een vraagje, waarom ging men na half elf weer om kwart over elf bij hem checken?

 3. Een advocaat is een noodzakelijke functionaris in een rechtszaak. Op juridische gronden probeert hij/zij de belangen van de verdachte tot het uiterste te behartigen.Of de verdachte wel of niet de misdaad heeft begaan ,speelt voor de advocaat geen rol.Indien de advocaat/verdachte op juridische gronden in haar/zijn recht staat , kan de rechter niets anders doen de wet te handhaven en de klacht van de verdachte ,vertegenwoordigd door de advocaat, gegrond te verklaren. Een ,eerzame, rechter alsmede een advocaat treffen nooit blaam. Zij doen hun werk zoals de wet dat voorschrijft. Degenen die daarna voor de veiligheid van de verdachte verantwoordelijk waren, zijn natuurlijk wel schuldig en tegen die instanties/personen zou een gerechtelijke procedure moeten worden gestart i.v.m.nalatigheid de dood tot gevolg hebbende.

 4. @Erik
  Wilde de advocate dit? of was het pretu zelf die haar de opdracht gaf om hier voor te pleitten?
  Denk eens na….

 5. @T.Vez, begin bij de advocate die perse wilde dat pretu in een ander cel moest gaan..

 6. Inderdaad @ Felix je hebt het bij het rechte eind,maar ik denk ook dat de onderzoekcommissie de zaak zal proberen te verdraaien (zeker weten) zodat de zaak Mangus toch heel langzaam in de bekende doofpot gaat.Er zitten te veel gelden en politike figuren achter.

 7. Antwoord : omdat de gehele “top” hoopte dat er zou gebeuren wat er is gebeurd.(door derden of door hemzelf wegens druk van buitenaf). Ik denk dat de nabestaanden van Pretu de gehele “top” kan aanklagen wegens dood door schuld.
  (de “top” blijkt wederom de top van de corruptie. Geen nieuws onder de zon dus).