ArkeFlyCURAÇAO – ArkeFly vliegt vanaf juli naar Curaçao met de Boeing 787 Dreamliner. Dat meldt de maatschappij. Met de komst van het nieuwe toestel wordt ook het aantal beschikbare plaatsen naar de ABC- eilanden uitgebreid.

De Dreamliner is volgens Boeing een zuiniger toestel dan de Boeing 767-300, ook is de Dreamliner meer toegerust op lange-afstandsvluchten. De 767-300 wordt nu nog ingezet op vluchten naar de ABC-eilanden. Arkefly vliegt momenteel zeven keer per week op Curaçao. ArkeFly heeft een voorlopige dienstregeling online geplaatst.

11 reacties op “ArkeFly breidt uit naar Aruba, Bonaire en Curaçao”

 1. @RasEchteWereldbewoner : Twee weken geleden op een maandag AMS-SFO in een MD11, en afgelopen maandag SFO-AMS ook weer met een MD11 (stoel 2A….overigens de oude niet helemaal plat kunnen stoelen…waar je bijna uit glijdt als je wilt slapen).

 2. Ook al gaat Arke met nieuwe vliegtuigen vliegen, de service vind ik waardeloos…..Ik heb het twee keer geprobeerd, voor mij nooit meer. Ik boek niet eens bij reisbureaus die geen vluchten aanbieden van KLM. De laatste jaren met KLM gevlogen en het is een wereld van verschil met Arke, maar goed dat is dan mijn ervaring 🙂

 3. Ik heb een paar keer met Arkefly gevlogen en vind ze niet slechter dan KLM, maar ook niet beter.

  Laten we in ieder geval blij zijn met enige (prijs)concurrentie op deze route, al is het niet onwaarschijnlijk dat Arke en KLM de afspraak hebben gemaakt om met de prijzen niet te laag te gaan zitten.

  Alles in ieder geval beter dan de rampzalige Air ALM/DCA, DAE en Insel Air. Insel Air valt vergeleken met Air ALM/DCA en DAE wel mee, maar afgezet tegen internationale normen is Insel Air ook bagger.

 4. Arke Fly, is inherent aan vertraging. Ze vertrekken nooit op tijd omdat er altijd mankementen zijn.

 5. De MD11 is reeds uitgefasseerd en daarvoor in de plaats vliegt de KLM met de Airbus en nog steeds de Boeing 747.
  Het zou ons allen en ook Arke goed doen om om 1 of 2 X in de week een vlucht naar Miami in te plannen zodat er op die route ook weer wat concurrentie is, want voor een paar dagen naar Miami is een ticket rond de US $500,- en $600,- toch wel een beetje overdreven duur.

  Leve de concurrentie en hetzelfde geldt voor de car rental branche goed voor de toeristen dat ze toch nog zelf een keus kunnen maken!!

 6. Een vliegticket is 30% goedkoper dan 10 jaar geleden. En nog moet het goekoper? ben blij dat Arke een nieuwere kit inzet en meer capaciteit creeerd op deze route.
  @koekoe de md11 is al een tijd geleden vervangen door A330. En oud hoeft niet lelijk te zijn.
  @We want DAE!
  DAE heeft zelfmoord gepleegd. deal with it.

 7. @Fernando: hoe zo dat de KLM enkel met oude meuk naar de Antillen vliegt ? Op maandagen vliegt de KLM met de MD11 non stop Amsterdam – San Francisco in ruim 11,5 uur. Da’s pas oude meuk en super oncomfortabel. Overings de laatste maatschappij die nog lijnvluchten met een MD11 uitvoert.

 8. Beste Jan,

  Dat is altijd al geweest. Denk maar aan de oude DC10, dat kwaliteitsvliegtuig, en alle oude versies van de 747, die maar bleven vliegen naar de Antillen tot ze afgedankt werden. Die luitjes uit de Antillen pikken het toch wel. De 777 wordt liever ingezet op routes naar China en andere ‘interessantere’ bestemmingen. Geld voor de veel interessantere A380 is er kennelijk niet. Vlieg beter met Emirates naar Dubai, vanuit Amsterdam, met hun mooie A380.
  Heeft u trouwens de laatste tijd nog geprobeerd een boeking te maken via de KLM website? Of geprobeerd een boeking te wijzigen? Of een goedkope aanbieding te vinden? Dolle pret verzekerd!

 9. Zuiniger vliegtuig.. dus ook goedkopere prijzen?

 10. @jan:
  Niks mis met de ‘oudjes’ van KLM (747). Ik vind ze ruim en comfortabel. Goede service, ook in de Economy Class. het film aanbod is ook heel goed.
  Nieuw is niet altijd beter.

 11. dat is nog eens service KLM laat de oudste vliegtuigen op onze route vliegen