afdaling JulianabrugCURAÇAO – De Julianabrug krijgt voor het eerst sinds 1985 een grote onderhoudsbeurt. De hoogste brug van het Caribisch gebied krijgt een nieuw asfaltdek, nieuwe brughekken en vangrails. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Rijkswaterstaat in Nederland.

Afgelopen jaar werden diepe scheuren in het asfalt ontdekt. Daarbij kon niet worden uitgesloten dat de onderliggende metaaldelen van de brug waren aangetast. De stenen en het zand voor het asfaltdek van de brug, die in fases wordt opgeknapt, komen uit Nederland.

Historie
De 55 meter hoge Koningin Julianabrug over de Sint Annabaai in Willemstad werd in 1974 geopend. In 1967 stortte een gedeelte van de brug tijdens de bouw in; daarbij vielen zestien doden. Over de brug rijdt alleen autoverkeer. Voor voetgangers en fietsers is de brug vanwege de wind en de beweeglijkheid van de brug verboden.

© Novum

7 reacties op “Rijkswaterstaat NL helpt bij herstel Julianabrug”

  1. @ Aurelius. Nos mes por, tog?

    Jaja, dat zien we aan de Emmabrug.

  2. Goeie actie je kunt niet alles zelf ben blij dat ze dit eens een keer toegeven. Als nu de hulp uit Nederland komt of elders maakt niet uit als het werk maar goed wordt uitgevoerd.

  3. Het geeft mij toch wel een vertrouwd gevoel ald de hollanders hierbij een handje komen helpen. Zoalng ze het werk zelf doen en niet aanbesteden is het oke. Dan wordt het het verhaal van een dubbeltje op de eerste rij. Aangezien de brug beweegt geeft mij dat toch wel vreemde kriebels

  4. Nos mes por, tog?

  5. @ohhh, ja want alleen kunnen het niet!

  6. Een klein eiland hoeft niet ales zelf te kunnen. Niks mis om expertise in te huren. Moet nu dit weer een zeur discussie worden? Wordt volwassen!

  7. hebben ze nu die makambas nodig??