• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Politur moet vanaf 1 november actief zijn en is bedoeld voor toeristen op Curacao. PAIS-ministers Nelson Navarro van Justitie en Stanley Palm hebben de aanzet tot deze speciale eenheid gegeven, meldt Radio Hoyer 2. Sinds 2 augustus is een werkgroep bezig met de voorbereiding van de ‘toeristenpolitie’.

Volgens werkgroepleider Humphrey Josefa is nog niet bekend hoeveel menskracht er voor Politur beschikbaar is, maar hij weet wel dat dit niet ten koste zal gaan van de ‘normale’ inzet van politieagenten. Het budget is desalniettemin klein, zegt Josefa, en de bedoeling is dat het project publiek en privaat wordt gefinancierd.

Conferentie
Komende donderdag wordt een conferentie gehouden waar de meeste captains of industry zijn uitgenodigd om ze warm te maken voor Politur. Daar moet volgens Josefa ook duidelijk worden gemaakt dat het project ook belangrijk is voor de toeristische sector, wat op haar beurt van belang is voor de Curaçaose economie.

Josefa geeft uitleg over Politur.

2 reacties op “Politur niet ten koste van ‘normale’ politie-inzet”

  1. OMG wat een ellende op de klip,bescherm eerst eens je eigen burgers alvorens iets anders te ondernemen.De hele wereld weet inmiddels wel hoe het met de veiligheid op het eiland gesteld is,dus geen gehokuspokus maar hand in eigen boezem steken.Daar kweek je good will mee.

  2. Guardian Angels.