Minister Elmer WilsoeCURAÇAO – De overheid geeft de Curacao Exchange NV, kortweg CTEX met terugwerkende kracht 2.972.215,38 gulden terug. Dat zegt PS-Statenlid Elmer Wilsoe tegen Radio Hoyer 2. CTEX heeft volgens Wilsoe de belastingen die sinds de oprichting zijn betaald, geclaimd bij de overheid.

Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm heeft met een meerderheid van stemmen in de ministerraad besloten het bedrag terug te betalen, Pueblo Soberano is het daarmee oneens en de ministers van die partij hebben volgens Wilsoe tijdens de stemming in de ministerraad dan ook tegen gestemd.

Terugwerkende kracht
Wilsoe: “CTEX wil dat hen de status van E-Zone met terugwerkende kracht wordt toegekend, terwijl het gebied op Mahuma pas in juni van dit jaar is benoemd als E-Zone,” zegt Wilsoe. Het parlementslid zegt dat CTEX al die tijd niet onder toezicht en regelgeving heeft gestaan van de E-Zone en dus geen recht heeft op teruggave van de bijna drie miljoen gulden.

Wilsoe legt uit wat hij ervan vindt dat CTEX met terugwerkende kracht als E-Zone wil worden aangemerkt.

6 reacties op “Wilsoe: Geen 3 miljoen retour naar CTEX”

 1. Misschien even een briefje naar Hillary of nog beter naar Obama sturen; zou kunnen helpen.

 2. @ Joh. Het is jammer dat de andere politieke partijen totaal niks doen tegen dit soort van zakkenvullerij met belastinggeld.

  Zo is dat geregeld tussen coalitiepartijen en is het het hele jaar Sinterklaas: eerlijk zullen we alles stelen.

 3. Dhr. Wilsoe heeft gelijk, punt.
  Maar er zijn nog meer zaken die aangepakt moeten worden. Hoop dat hij dat ook gaat doen. Het is jammer dat de andere politieke partijen totaal niks doen tegen dit soort van zakkenvullerij met belastinggeld.
  Ze zullen wel een hele ”’goede” reden hebben om de dingen te laten zoals ze zijn…
  Wie zwijgt stemt toe?

 4. alles wat Wilsoe zegd, neemt niemand meer serieus.
  deze man moet zijn biezen pakken en uit de politiek gaan.
  maar zoals bijna voor alle politici geldt:
  ze zijn nergen anders geschikt voor het bedrijfsleven heeft ze allang geleden uitgekotst.
  dus dan maar de [politiek in gaan.
  Wilsoe zit in de zak van de maffia, ze zouden hem bij de PS moeten royeren!

 5. Het lijkt me dat Wilsoe gelijk heft. Vervelend voor hem is echter dat niemand hem meer voor vol aanziet sinds hij zich de loopjongen van dos Santos heeft getoond met zijn verzoek aan de USA om ophef van het beslag op de tegoeden van Dos Santos.

  Het is daarom ronduit lachwekkend dat uitgerekend Wilsoe nu de woorden ‘Goed Bestuur’ in de mond neemt.

 6. Ik begin de laatste tijd toch sterk de indruk te krijgen dat deze ex-minister van PS dusdanig onder druk staat (dit kabinet moet zo snel als mogelijk vallen)van de maffia figuren doorwie hij in de tijd van kabinet Gerrit de Raaf als loopjongen werd gebruikt.De laaste weken ondermijnd hij zelfs zijn eigen coalitie met zogenaamde haast over de uitkomsten over Robby’s Lotterie,dood Pretu,Magnus zaak,etc,Laat Wilsoe er eerst maar eens voor zorgen dat de arme bevolking eens een keer een stabiele regering houd voor 3 jaar.Laat Wilsoe onderzoek doen naar zaken zoal Schotte met zijn FORMA,Sambil,Casino voordelen,illigaal gebouwde hotels,Cafés,tarrasjes,en zijn eigen rol in de Bientu zaak.