VerrietCURAÇAO – Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft het drama bij zorgboerderij Verriet met verbazing gevolgd. Dat meldt de stichting in een verklaring. Ze opperen om samen met verschillende partijen tot een oplossing te komen om zodoende soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

SDBC roept onder andere de Centrale Bewakingsdienst (SKS) en de politie op om samen oplossingen te bedenken. Tevens meldt de Dierenbescherming dat zij gaan kijken op welke manier zij Fundashon Verriet zelf kunnen steunen.

Inbraak
Dinsdagnacht werd er ingebroken op zorgboerderij Verriet. De zorgboerderij verschaft een daginvulling en werkvoorziening voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Tijdens de inbraak zijn verschillende dieren gestolen, vermoord en vergiftigd.

Overheidshulp
Er werd twee keer eerder ook al ingebroken op de boerderij. De organisatie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat. Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu heeft gister in een persconferentie laten weten dat als Fundashon Verriet hulp wil van de overheid, zij daar eerst een verzoek voor moeten indienen.

10 reacties op “Dierenbescherming Curaçao steunt zorgboerderij Verriet”

 1. Hoe kan een naam van Boerderij hetzelfde zijn geregistreerd onder hetzelfde naam van een Woninginstellingen .
  Stel het voor dat een ramp is ontstaat in de Woninginstellingen die hetzelfde naam van de Boerderij draag .
  In een snelle tempo hoe kan de Ambulancepersoneel en de Brandweerlieden en de Politie reageren waar eigenlijk moet ze zijn .
  Terwijl als elke Instellingen en Organisaties zijn eigen of aparte naam dragen , dat wordt gemakkelijk om te weten als u de naam hoort over welke Instellingen of Organisaties gaat het .

 2. De enige vraag dat ik wil aan jullie stellen om me beter te kunnen begrijpen is
  Welke Boerderij in Nederland dragen hetzelfde naam van een Woning inrichting in Nederland ?
  Benoemd alleen maar één .
  Dan zal ik direct ga google .

 3. @Fox, ik ben het eens. Iemand anders had al gezegd dat mensen die dit in staat zijn blijkbaar geen geweten hebben.. wat zullen deze mensen doen met andere mensen? Alle grote massamoordenaars begonnen ook met martelen van dieren..

 4. @ Sander, Fox. Je zegt dat je Verriet ondersteunt, maar ik snap jouw bezwaar niet t.a.v. de naam.

  Niemand zal dat begrijpen, maar Jacinto maakt een gewoonte van rare ideeen. Ik mis zijn toezegging, dat hij alle kosten voor een naamsverandering zal betalen.

 5. Jacinto,

  ik snap ook niet waarom de naam verandert zou moeten worden.
  mens en dier leven gewoon samen op deze aarde
  wat is daar nu weer mis mee?
  Dieren zijn onschuldige wezens, alleen mensen zijn tot dit soort beestachtige daden in staat!!!

 6. @ Jacinto
  Je zegt dat je Verriet ondersteunt, maar ik snap jouw bezwaar niet t.a.v. de naam. Mensen en dieren leven toch sinds het ontstaan van de aarde naast en met elkaar? Bovendien zijn wij mensen gewoon zoogdieren.

 7. Ik ondersteun Zorgboerderij Verriet , maar de naam moet wel veranderd .
  Want het kan niet zo zijn dat een Boerderij waar dieren wonen dragen hetzelfde naam van een Institutie waar mensen wonen .
  Probeert een andere naam te verzinnen anders stuurt ik zelf een naam.
  Want ik ben een Grafische Ontwerper

 8. @@@@ stichting SDBC heeft het drama bij zorgboederij VERDRIET! met verbazing gevolgt en opperen om samen met verschilende partijen tot een oplossing te komen, deze stichtingen staan normalieter ???????? over elkaar wie de meeste sbu???? krijgen ??????? en willen nu samen ? lach me l.l uit de broek,HANDEN UIT DE MOUWEN dat is het enigste meer niet,thee kransjes hebben wij niet nodig.als er niet snel actie word gemaakt, zullen zij zien wat er gebeurd,hebben wij hun in ieder geval niet meer nodig.De nieuwe dieren /kinder en zorgboerderij opvang met een groots privé eigendom.

 9. Verzoek in dienen om hulp op een georganiseerde manier plaats te laten vinden…
  Het begint er steeds meer op te lijken dat alleen de criminelen goed georganiseerd zijn.

  Waarschijnlijk moeten ze eerst verzoeken om een (betaalde) adviseur die uitgaat leggen hoe dat verzoek moet worden ingediend.
  Waarna er een commissie van (betaalde) deskundigen moet worden gevormd die gaan beslissen wat er in het plan van aanpak moet komen. Waarna die een advies commssie kan aanstellen….
  Enzo voort enzovoort.

  Tja.. die vluchheuvels van 1,5 miljoen en vergeet ook die idiote rotondes in Marie Pampoen niet a rason van nog meer… Ja die lagen er zomaar. Zonder aanvraag niks.

  Het zou de minister sieren als hij meer zou benadrukken hoe in triest dit is.
  Want vergeet niet, verminking en kwelling van dieren is een zeer kenmerkend iets wat in sommige gevallen tot hele erge dingen kan leiden.
  Dit en de vele andere signalen moeten je niet te lang negeren.

  Zou de minister ook kwetsbare kinderen hebben.
  Of lopen die ook met wapens op zak..

 10. Grote vraag: wanneer pakt de politie deze beesten van daders eens op? Een andere benaming kan ik niet bedenken voor deze gasten. Schande! Of is dierenmishandeling geen misdrijf op Curacao? Ik zou zeggen kijk goed om je heen of er in de buurt niet ineens veelvuldig “allaparia” party’s zijn, waar deze arme dieren aan het spit geregen rond draaien. De clienten en medewerkers van Verriet wens ik de komende tijd heel veel sterkte toe.