• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ben WhitemanCURAÇAO – “De overlast van Seru Papaya was ontoelaatbaar en daarom is de plek gesloten.” Dat antwoordde minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu donderdag op vragen van Radio Hoyer 2 tijdens de persconferentie van de Ministerraad. Seru Papaya is al langer onderwerp van discussie.

Regelmatig trokken omwonenden aan de bel door overlast van onder meer rook.De plek wordt gebruikt om verschillende materialen te recyclen. Volgens Whiteman is de natuur op Seru Papaya vernietigd en is het milieu ernstige schade toegebracht.

Werkbezoek
De minister bracht begin deze week een bezoek aan Seru Papaya en constateerde dat er verschillende brandhaarden waren en dat de kans op verzakking ernstig is toegenomen door toedoen van loaders die er grond hebben verplaatst. Hij heeft de plek gesloten en de mensen naar huis gestuurd. De eigenaren zijn intussen bekend. Met twee kopstukken is woensdag op het ministerie gesproken. Hen is duidelijk gemaakt dat wat ze doen illegaal is.

Wetgeving
Volgens Whiteman is wetgeving omtrent milieudelicten nog niet gereed en bestaat er nog veel onduidelijkheid over. De minister hoopt volgende week meer duidelijkheid te krijgen over de wet die in de maak is. Totdat de wetgeving van kracht is, vindt Whiteman dat de minister van Justitie een soort van mandaat moet krijgen om tegen dit soort milieudelicten op te treden.

Whiteman vertelt wat hij aantrof bij Seru Papaya.

8 reacties op “Wetgeving milieudelicten nog niet gereed”

 1. @abraham….ik ga niet spreken waarover ik niets weet…jij weet meer blijkbaar over andere activiteiten van TB. ? zakken vullen ? het enige wat ik weet is dat hij er meestal wel alleen voorstaat met zijn recycling programma en dat dat erg spijtig is…alleen omdat dit storend is voor selikor en de overheid…..en dat de fondsen voortkomen van hard werken op zijn eentje….tot later, grtz tj

 2. @G….zelf denk ik niet dat Timo deze studies heeft afgerond, maar hij zal waarschijnlijk duizend maal meer weten over milieu en recycling en toestanden weten dan deze minister (sorry dat ik dit zo cru zeg)….idd je definitie is helemaal correct, deel ik 100%…maar heb je dit al op curacao gezien??? goede adviseurs en exacte studies overeenkomstig met je post ?? nee..;kan hier niet…..grtz

 3. @ G, tj bedoeld Timo Brouwer,die buiten zijn milieubedrijf om zijn zakken Vuld aan het project schoonmaken asfaltmeer.Voor dit project heeft NL miljoenen betaald aan de Curaçaose regering al dat geld is opgemaakt! “verdwenen”?, maar niet aan het asfaltmeer.Nu word er al jaren aan gewerkt (?????????????) door Asphalt Lake recovery.

 4. Niet alleen Seru Papaya, Koraal Tabak maar ook die vervuilende stinkfabriek van de raffinaderij. Allemaal milieudelicten als je het mij vraagt. Kost wel geld maar dan heb je er ook een schoon Korsou voor terug en dat is toch ook wel wat waard!

 5. @tj, wie is TIMO? Wat heeft die TIMO gestudeerd?
  Een minister van milieu moet milieukunde gestudeerd hebben en milieurecht, of hij moet zich laten adviseren door iemand die dit gestudeerd heeft.
  Milieudelicten zijn economische delicten. Ik vrees dat dat gedoe op Klein Curacao, illegale bebouwing op een onbewoond en schoon eiland, ook onder milieudelicten valt.

 6. minister whiteman gaat zich mooeien met seru papaya, maar mengt zich niet in het veel groter probleem van koraal tabak…of heeft de familie bakhuis te veel geld en macht om hem het zwijgen op te leggen ??????? weeral een clown op een positie zoals milieu ??? laat hem bij zijn ding.;geneeskunde en gezondheid en zet iemand met ballen op milieu…..TIMO voor minister van milieu !!!!!!!!!

 7. De overlast van Isla is dus wel toelaatbaar, Minister Whiteman?

 8. Veel onduidelijkheden over Wet milieudelicten? Zo moeilijk is dat niet.
  Neem gewoon Wet Milieu beheer van Nederland over. Deze Wet behandelt alle milieu elementen, bodem, lucht, water en geluidsoverlast.
  Maar ja, je moet wel bereid zijn om deskundigen te consulteren. Je kunt ook niet alles weten maar wel vragen aan deskundigen op hun gebied. Anders blijf je maar aanmodderen met alle gevolgen van dien.