Minister van Volksgezondheid, Milieu en NatuurCURAÇAO – De overheid neemt geen initiatief in het bieden van hulp aan de zorgboerderij van Fundashon Verriet. Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu vindt het de verantwoordelijkheid van de zorgboerderij zelf, zegt hij tegen Radio Hoyer 2. Wel zal het ministerie zeker kijken naar een eventueel hulpverzoek.

Dat zei Whiteman gisteren tijdens de persconferentie van de Ministerraad. De zorgboerderij, die onderdeel is van de SGR-groep, werd begin deze week het doelwit van diefstal en moord van zo’n 80 procent van de dieren. Cliënten van de zorgboerderij hebben zware trauma’s opgelopen door hetgeen zich daar heeft afgespeeld.

Georganiseerde hulp
De minister waardeert de hulp vanuit de gemeenschap enorm, maar vindt wel dat de hulp op een georganiseerde manier moet verlopen. “Anders komen er wellicht hulpmiddelen bij Verriet binnen waar ze niets aan hebben”. Whiteman benadrukt dat de overheid open staat voor het bieden van hulp aan Verriet of aan andere organisaties die hulp nodig hebben, maar dan moeten ze wel een verzoek indienen.

Whiteman geeft tijdens de persconferentie antwoord op de vraag of de overheid de Zorgboerderij hulp gaat aanbieden.

6 reacties op “Whiteman: zorgboerderij moet zelf met hulpvraag komen”

 1. Meeste massamoordenaars zijn ooit begonnen met martelen van dieren.. deze mensen die dit gedaan hebben hebben geen gevoelens.. binnenkort zullen ze met mensen beginnen..

 2. Die zal zeker wel minister worden in het volgende kabinet Schotte.

 3. Slappe reactie van deze minister.
  deze misdaad moet prioriteit hebben.
  want mensen die dieren kunnen martelen en vermoorden zijn ook tot moord op mensen in staat.
  hiet moeten hoge straffen voor uitgedeeld worden.
  Deze minister heeft al eerder bewezen niet capabel te zijn in de uitzending over de Isla kwam hij ook al over als een randdeb**L.
  is hij van de PS of van PAIS?
  zou ik graag willen weten want partijden die dit soort figuren tot mionister maken zijn ook duidelijk niet capabel om te regeren!!!

 4. Niet zo moeilijk doen, geld is altijd goed, kan je in ieder geval aan beveiliging werken en nieuwe dieren komen.

 5. Zo is dat. Kom met een plan en een begroting. Het is in het verleden te vaak misgegaan met andere projecten.

  Ik vraag me wel af of Sambil een marktonderzoek had verricht voordat ze met de bouw begonnen. Deze Mall wordt zo gigantisch groot dat het nooit rendabel kan zijn op zo’n piepklein eilandje. Heeft ieand de kleine lettertjes wel gelezen? Er doen nu al veel geruchten de rond omtrent Sambil.

 6. Lekker makkelijk Whiteman, “de mensen moeten zelf om hulp vragen”. Ook al zijn ze zwaar getraumatiseerd. Maakt niks uit. VRAGEN, anders biedt de overheid geen hulp aan. Om vervolgens nog op te merken dat de aangeboden hulp vanuit de gemeenschap wel georganiseerd moet verlopen. Tjonge jonge, je hebt je waarde als minister van Gezondheid, Natuur en Milieu weer aardig bewezen.
  Dus de mensen die in Wishi/Marchena longkanker krijgen van de Isla, een tiental jaren de pijp uitgaan, moeten wel VRAGEN om hulp, anders doe je niks. Ook al valt de ISLA rechtstreeks op drie gebieden in jouw portefeuille: Gezondheid en Kanker, Natuur en Rommel, Milieu en Stankoverlast.
  Geef de mensen eens een houvast waar ze werkelijk iets aan hebben. Nu laat je ze wederom in de kou (uhh?) staan. Gedraag je als een minister!