• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na al het werk van premier Emily de Jongh-Elhage is het eindelijk zover. Alle vijf de Consensusrijkswetten zijn donderdagmiddag aangenomen door de Tweede Kamer. Het is feest voor de premier en gedeputeerden, maar geldt dit ook voor de bewoners op het eiland?

De nieuwe wetten zijn aangenomen. Traject 10-10-10 is haalbaar. Dit is wat de premier stelt, maar wat vinden de bewoners? De meerderheid van de geïnterviewden is vooral erg trots op onze premier.

Reacties
“Na alle problemen die aan de orde zijn geweest, vind ik dat onze premier goed werk heeft verricht. Ik heb er alle vertrouwen in dat 10-10-10 wordt gehaald. Wel vind ik dat de politici die ons land leiden meer duidelijkheid in het systeem moeten brengen. Ik vind het belangrijk dat ze duidelijkheid scheppen over bepaalde discussies die op gang komen.”
Uti, 50 jaar, docent muziek

“Ik ben erg trots op het hele team van onze minister-president. Door de goede samenwerking hebben ze veel bereikt. Ik moet toegeven dat ik me wel zorgen maak over het huidige bestuur. Als ze goed met elkaar samenwerken en verstandige keuzes maken, komt het allemaal goed. Ze moeten elkaar ondersteunen en niet dicteren.”
Hans, 58 jaar, gynaecoloog  

“Emily doet het super goed. Ze heeft zo hard gevochten voor ons eiland. Ik ben heel trots op het feit dat we zo ver zijn gekomen. Ik ben erg positief over 10-10-10. Als Emily blijft, heb ik het volste vertrouwen dat de staatkundige hervorming een succes gaat worden. Ieder mens met een beetje verstand gaat in juni op haar stemmen.”
Ria, 51 jaar, medewerkster van een reisbureau

“Onze premier is een toffe dame. Zij is echt een voorbeeld voor alle vrouwen, Emily laat zich niet uit evenwicht halen. Als ze in discussie gaat is de premier altijd op niveau. Zelf zou ik driftig worden, maar zij niet. Ik heb bewust op Emily gestemd omdat ik vertrouwen heb in haar. Ik heb mijn toekomst in haar handen gelegd. Als zij vindt dat 10-10-10 haalbaar is dan sta ik achter haar.”
Cheryl, 52 jaar, collega van Ria

www.versgeperst.com