geestelijk gehandicaptCURAÇAO – De zorgboerderij van Fundashon Verriet werd deze week opgeschrikt door dierenbeulen. De SGR-Groep, waar de zorgboerderij onder valt, wil snel beginnen aan de wederopbouw. De groep die zich inzet voor verstandelijke handicapten is op zoek naar materiaal, helpende handen en donateurs. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Aan het begin van deze week was de Zorgboerderij tot twee keer toe doelwit van diefstal van dieren. Bij de tweede keer hebben de dieven een spoor van dood en verderf achtergelaten door dieren te vergiftigen en te onthoofden. Zo’n 80 procent van de dieren is uiteindelijk meegenomen of vermoord. Zowel de diefstal als de moord hebben zware trauma’s veroorzaakt bij de cliënten van de stichting die bij de zorgboerderij werken. Kun je niet kunnen timmeren, maar wil je wel een bijdrage leveren? Dat kan in de vorm van een donatie op SFT-rekening 0011593221350 ten name van Stichting Vrienden van Verriet, onder vermelding van ‘Zorgboerderij’.

Shurminia Martina-Rafael, communicatiemedewerker van de SGR-Groep, geeft uitleg hoe de situatie nu is.

8 reacties op “Wederopbouw heeft prioriteit voor zorgboerderij”

 1. Ik, Martijn Streefkerk, heb altijd de bijnaam Aurelius gebezigd. Daar ik nu definitief van het eiland vertrokken ben, vind ik het niet meer nodig om de naam Aurelius te bezigen. Ik had overigens al eerder op dit forum vermeld dat mijn eigen naam dus Martijn Streefkerk is. Ik vond (en vind!) Aurelius veel deftiger klinken dan dat boerse Martijn. Ik zie nu echter dat er een nieuwe Aurelius is opgestaan. Ik wens deze Aurelius veel succes met zijn plagiaat, maar wil edoch bij deze mijn mening niet met die van hem gelijkstellen. Als ik nog reageer, zal het verder onder eigen naam zijn: Martijn Streefkerk dus. Verder aan allen een goed uiteinde van dit jaar en aan Aurelius II: Waarom verander je je naam niet in Aurelius Novum? Klinkt nóg deftiger!!!

 2. Zijn de daders nu al gevonden? Het is een eng idee dat er mensen op Curacao rondlopen die er geen probleem mee hebben om dieren op een afschuwelijke wijze af te maken.. Veel seriemoordenaars zijn ook zo begonnen!

 3. Suriminia is druk met thee kransjes in plaatst van te handelen zoals een leider hoort te doen.Nog geen bericht gekregen op mijn tel ook niet op mijn oproep,NEE ze gaan vergaderen omdat ze er totaal geen vestand van hebben hoe het moet.LOSERS

 4. Het is vreselijk wat daar gebeurt is.
  ik hoop van harte dat de daders gevonden worden en zwaar gestraft worden.
  mensen (dit zijn geen mensen maar beesten), die dit soort dingen kunnen doen, moeten uit de samenleving verdwijnen.
  deze monsters zullen ook in staat zijn mensen te vermoorden voor een paar losse stuivers.
  hopelijk zijn er andere YDK, die dit tuig durft aan te geven bij de politie.
  want er moeten mensen zijn die weten wie de daders zijn!!
  heel veel sterkte met de wederopbouw….

 5. Marlou, heb jij wellicht een plan? Het komt mij voor dat de zorgboerderij op dit moment gewoon daden (lees handen uit de mouwen) nodig heeft, meer dan alleen een plan. Meedenken is goed, meehelpen nog beter. Doe je mee? Alvast masha danki, mede namens mijn zoontje, die ook de zorgboerderij bij gelegenheid mag (mocht?) bezoeken.

 6. @mvr Surminia,Tip voor u,pak zelf uw auto en ga langs de supermarkten en bouwbedrijven,vraag daar om pallats en overgebleven betonijzer staven,koop van het geld wat binnen komt materiaal voor daken,spijkers,schroeven, ect en uw kinderboerderij staat binnen twee á drie weken klaar om dieren te ontvangen,als u op dit schrijven reageerd zal ik u bellen en mij als vrijwiliger terbeschikking stellen,een ding ik hou niet van veel praten maar wel van dingen snel doen,zonder ellelangen commissie vergaderingen, met betweters.in afwachting uwer bericht ,groet Abraham Mossel

 7. Nou Marlou, we weten wel wie dit soort dingen uitspoken. Ik zou dan ook voorstellen een afgerasterd reservaat voor YdK die dit flikken te maken, die daar dan niet uit mogen en hun eigen winkels etc. hebben en zich dus niet meer schandelijk kunnen inmengen in projecten van mensen die beschaafd zijn en de zwakkeren een warm hart toedragen. Niet zij moeten een hekwerk om hun project bouwen, maar de overheid om de onderdanen die zich niet weten te gedragen. gewoon vanaf koraals spect haaks een hekwerk neerzetten en iedereen die zich misdraagt op Oostpunt needonderen. Fantastisch bestemmingsplan, dunkt me!

 8. Leuk dat men aan de weder opbouw begint, maar ligt er ook al een plan om de dieren in toekomst beter te beschermen zodat dit niet weer gebeurt?