• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Marvelyne WielsCURAÇAO – De Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Nederland Marvelyne Wiels “heeft kennis genomen van het feit dat in bepaalde media op het eiland suggestieve nieuwsberichten in omloop zijn die haar goede naam trachten te bezoedelen”. Ze ‘betreurt’ de acties en neemt afstand van de berichtgeving.

Met deze reactie reageert Wiels op de berichten dat zij haar eigen dochter een baan zou hebben bezorgd bij het Curaçaohuis. De persverklaring van Wiels besluit met de mededeling dat er geen enkel commentaar meer wordt gegeven op de beschuldigingen.

26 reacties op “Wiels reageert beknopt over vermeend nepotisme”

 1. @ Zorro ” Plasterk gaat dat niets aan en moet je bij onze regering zijn. Het Curacaohuis staat volgens mij voor 4,4 miljoen op onze begroting. Het opknappen van haar kamer kost “slechts” 80.000 euro dus zo’n 200.000 nafjes. Een “koopje” toch, want het kan niet met meubeltjes van Leen Bakker.”

  Dit is toch godgeklaagd !

 2. @ Suikerdiefje. Kunt u mij als bewoner van Curacao uitleggen , hoe de financiering tot stand is gekomen van bovenstaande ?

  Plasterk gaat dat niets aan en moet je bij onze regering zijn. Het Curacaohuis staat volgens mij voor 4,4 miljoen op onze begroting. Het opknappen van haar kamer kost “slechts” 80.000 euro dus zo’n 200.000 nafjes. Een “koopje” toch, want het kan niet met meubeltjes van Leen Bakker.

 3. Beste mijnheer Plasterk,

  Kunt u mij uw enthousiastme uitleggen over het anticorruptiebeleid van wijlen Hermin Wiels ( lees : pueblo soberano).

  Kunt u mij als bewoner van Curacao uitleggen, waarom mevr. Wiels de gevolmachtigd minister van Curacao, het nodig vond haar ambtswoning geheel te restylen ?

  Kunt u mij als bewoner van Curacao uitleggen , hoe de financiering tot stand is gekomen van bovenstaande ?

  Kunt u mij als bewoner van Curacao uitleggen, waarom haar dochter een baan heeft gekregen , binnen het Antillenhuis. Hoe is de sollicitatieprocedure verlopen ?

  Kunt u mij uitleggen , waarom mevr. Wiels in een auto met privé chauffeur door het land wordt gereden.

  Kunt u mij uitleggen , hoe het mogelijk is dat dit soort zaken plaats vinden, terwijl er op Curacao groeperingen leven die verstoken blijven van de meest elementaire behoeften , zijnde een dak boven hun hoofd, voldoende voeding enz. Enz ?

  Kunt  en wilt u mij dat eens uitleggen ?

 4. Mevr. Wiels woont nog steeds in haar huis te Rhoon, want het Curacaohuis met haar werkplek moet volgens haar voor een gigantisch bedrag worden heringericht en verbouwd.

 5. @Zogaathet, is Pais al zolang aan de macht dan? Dacht dat ze dit jaar alweer begonnen waren met het asfalteren, onder Ballborda. Ja die ook!

 6. @Henk, fraude bij de wegenbouw is al zo oud als de weg naar Rome… Waarom worden niet alle oud-ministers van vervoer in de cel gegooit en komen ze hiermee weg?

 7. @zogaathet, de fraude in de wegenbouw is volgens weer recent. Er wordt gewoon niet gecontroleerd of de werkzaamheden conform afspraak zijn uitgevoerd. Ze krijgen een paar miljoen en doen hun ding.
  De overheid moet nooit vooraf betalen maar steeds na controle. Elke keer is het weer raak, het lijkt wel opzet.

 8. @HG, een baan is geen stageplek..

  en we zijn allemaal op de hoogte van corruptie bij de wegenbouw.. wat wil je meer met ministers als Cooper en Godett?

 9. Wat een overdrevig gezeur hier weer over een stageplek.
  Ik zie liever een onderzoek naar de Curacaose wegenbouw-bedrijven die tientallen miljoenen overheidsgeld ontvingen maar zich niet aan de afgesproken opdracht hielden.

  Documenten zijn ”zoekgeraakt”. Er is bijv. betaald voor 6cm asfaltlaag terwijl er maar 1-2 cm gelegd is wat zo wegspoelt bij een regenbui.
  10-tallen miljoenen zijn niet meer te traceren waarvoor ze gebruikt zijn. Verder is er heel veel misgegaan met aanbestedingen, in veel gevallen ging het om slechts een a twee bedrijven die alle opdrachten kreeg, zonder aanbesteding.
  En toen er wel een offerte gedaan werd werd de prijs achtera ftoch verdubbeld.
  De prijs van de zogenaamde straatkussens werden ook verdubbeld en ga zo door.

  Men ziet de splinter in de oog van een ander maar niet de balk in eigen ogen!

  Bron: http://www.ustream.tv/recorded/39998785

 10. @Nardy, overgrote deel van het ambtenaren apparaat is daar neergezet door de politici.. en dit zijn partijleden en familieleden in de meeste gevallen zonder enige kennis en opleiding.. zij verdienen meer dan de normale ambtenaren en doen de hele dag niets.. Het ambtenaren apparaat functioneert dus niet

 11. De gevolmachtigde zonnekoningin van Curacao in Nederland, ene M. Wiels betreurt de acties en neemt afstand van de berichtgeving. Een typerende reactie van een dame die haar gewicht niet in goud waard is. Het lezen van dit artikeltje waren dan ook twee verloren minuten want de zogenaamde moreel superieure reactie van mw. Wiels is de zieligheid ten top.Hoewel tekenend voor het niveau van bestuur van het land Curaçao.

  Tot slot, geen mens nam haar al serieus, dit kan er ook nog wel bij.

 12. Valt de halve wereld over me heen ivm mijn vorige opmerking. Het was een slecht geschreven grapje.

  Hans van den Broek heeft gelijk: Het is de taak van de pers om zulke zaken te signaleren. En dat is dus gebeurd. En het doet er niet toe of de bestuurder zich arrogant gedraagt, geen tegenspraak duldt, een opvliegend karakter heeft en begint te schreeuwen als iets niet naar haar zin gaat. Die genen runden al in de familie.

  En inderdaad klopt het wat Hans zegt: incompetente politici en nepotisme zijn niet eens een groot probleem, als het ambtenarenapparaat maar goed functioneert. Maar er is wel een probleem politici vriendjes gaan benoemen op posities waar ze onheil kunnen aanrichten en competente mensen ontslaat of op non-actief stelt. En management-by-fear wordt gecreëerd. Dan begint het overal te lekken. En dat is precies wat in dit geval gaande is.

  Van Asjes hoeven we geen actie te verwachten. Van hem kwam juist het benoemings-akkoordje op de begrafenis van Helmin Wiels, door MW een politiek statement te laten roepen op de begrafenis van haar broer. Het is wat Luigi dos Santos destijds Asjes al zei: “vergeet niet dat je die vrouw iets hebt laten roepen”. Daarmee schakelden ze samen in 1x eventuele andere premierkandidaten uit. De beloning was voor een ieder duidelijk. Het etteren van binnenuit is begonnen. Het wachten is op stinkende wonden.

 13. quote; in België was er onlangs meer dan een jaar geen regering omdat de politiek het niet eens kon worden. De zaken liepen nog nooit zo goed.
  Laissez-faire Capitalism a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church.
  Laat ons met rust en room mijn zweet niet af zodat jij riant(misbruik) kan leven

 14. Het is de taak van de pers om zulke zaken te signaleren. Dat is dus bij deze gebeurd. Vervolgens is het de taak van het parlement om de betreffende bewindspersoon ter verantwoording te roepen als men dat opportuun acht. Als naar de mening van het volk haar vertegenwoordigers hun taak niet goed verrichten dan moet het volk bij de volgende verkiezingen andere vertegenwoordigers kiezen.
  In de praktijk blijkt helaas dat de meeste politieke partijen populistisch van aard zijn en spelen op emoties in plaats van op rationele argumenten. Als het volk dan toch door gaat met zich voor de gek te laten houden door zakkenvullers, tja, wat zeurt men dan. Men heeft deze mensen toch zelf aan de macht geholpen!

  Gevolmachtigd minister is natuurlijk een functie waar je geen enkele bekwaamheid voor hoeft te hebben, dus veel kwaad kan mevrouw Wiels niet doen in Den Haag. Bovendien heeft ze, naar ik aanneem, een budget dat ze naar eigen inzicht mag besteden, dus dat ze haar dochter in dienst neemt, ach, zo gaat dat toch.

  Incompetente politici en nepotisme zijn niet eens een groot probleem, als het ambtenarenapparaat maar goed functioneert. In België was er onlangs meer dan een jaar geen regering omdat de politiek het niet eens kon worden. De zaken liepen nog nooit zo goed.
  Een probleem ontstaat er pas als politici incompetente familieleden en vriendjes gaan benoemen op posities waar ze onheil kunnen aanrichten.
  Je kunt als politicus dom, incompetent en crimineel zijn, maar zorg er altijd voor dat je de juiste, dat wil zeggen bekwame en integere, personen op de juiste plaatsen zet. Dan ben je toch een goede bestuurder.

 15. het gaat erom dat er geen uitleg komt. geen openheid en geen verantwoording word afgelegd. we moeten het maar uitzoeken hoe het zit en bewijzen zoeken. Als er onduidelijkheid is dient zij dit te verklaren. dat is toch niet zo moeilijk? Ze had het ook van te voren even kunnen melden. had waarschijnlijk niemand erover gezeurd. men vraagt zich nu af wat er nog meer allemaal achter de schermen word bekokstooft. het vertrouwen waren we al kwijt en dit helpt er niet aan.

 16. Zolang niets vasstaat is niets bewezen. Het zijn maar geruchten. Als dat echt zo is moet men maar met bewijzen komen. Kan zijn dat haar dochter gewoon onbetaald stage loopt, mag dat weer niet?

 17. Aan allen die hun gal terrecht of onterrecht hierover spuien. Ik ben zelf gaan onderzoeken wat hiervan waar is. Moeten wij ons druk maken over een student van de Hogeschool die voor een paar dagen een vakantie jobje aanneemt?

 18. Marvelyne heeft gelijk. Het de media die vrienden en familieleden aan heeft genomen. Curacaohuis kan daar allemaal niets aan doen 😉

 19. In al haar arrogantie realiseert deze mevrouw niet dat e enorme domheid etaleert1
  Of misschien is het haar illusie KAS DI KORSOU te beschouwen als een FAMILIEBEDRIJF???

 20. Mevrouw Wiels moet zich diep schamen door haar dochter in een NIET BESTAANDE FUNCTIE te benoemen, en dat ook nog eens ZONDER SOLLICITATIEPROCEDURE.

  Benieuwd wat Ivar Asjes, die de laatste tijd zo stelling neemt tegen de MFK mafia, hiervan vindt. Alhoewel, had hij voor zichzelf niet eerst een pastechi geregeld als directeur van Selikor (teruggedraaid door de rechter) en vervolgens als sectordirecteur? Om over de eindeloze lijst pastechis van zijn vrouw Tara nog maar te zwijgen.

  De onderste steen moet boven komen in de affaire mevrouw Wiels.Zeker ook omdat ze in haar vorige banen al een bedenkelijke reputatiie had en naar ik vernomen heb alleen gehandhaafd werd als troetelallochtoon.

 21. Kennelijk zijn de PS-ministers van hetzelfde laken gescheurd.

 22. Laat haar gvd er in nederland niet mee wegkomen

 23. Als ze geen verantwoording of openheid moet afleggen aan het volk, direct of indirect, aan wie dan wel? haar reactie bewijst dat ze daar met de dezelfde intentie zit als zo`n beetje de hele regering. zorg voor vrienden en familie ipv het volk typisch geval van; ik ben belangrijk, ik doe wat ik wil en daar heeft het gepeupel (het volk) niets mee te maken. Ik vraag me ook af wie haar nu gaat uitleggen dat het zo niet werkt. maar die zal wel boter op zijn hooft hebben.

 24. Het was niks……het is niks………..en het wordt nooit wat !

 25. mevrouw wiels.
  U bent in dienst van de belstingbetaler en wij eisen uitleg;
  Wie denk je die je salaris betaalt?

 26. Ze ontkent het niet, dus het zal wel waar zijn. Corruptie en nepotisme is zo diep geworteld, dat je je afvraagt of deze mensen enig moreel besef hebben.