• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar ministerieCURAÇAO – De twee broers die zijn veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk voor het plaatsen van een video na de moord op Helmin Wiels overwegen om in hoger beroep te gaan. Naast de voorwaardelijk straf zijn ze veroordeeld tot 240 uur werkstraf. Radio Hoyer 2 sprak met hun advocaat Alicia Blonk.

Volgens haar zijn de broers opgelucht over de straf, maar zijn ze erg geschrokken van het feit waarvoor ze zijn veroordeeld. Volgens de veroordeelden was de video bedoeld als voorproefje voor een documentaire over maatschappelijke problemen en niet als terroristisch misdrijf. Zij betogen dat er in de video alleen maar metaforen uit het schaakspel gebruikt zijn. Artistieke uitingen vallen onder de bescherming van het recht op vrije meningsuiting. Het Gerecht vindt dat de video niet beschouwd kan worden als artistieke uiting of als bijdrage aan het maatschappelijk debat.

Alicia Blonk geeft uitleg over de overweging om in beroep te gaan.

6 reacties op “Broers dreigvideo wellicht in hoger beroep”

 1. @Tom, hoezo niemand kan ze stoppen? Staan ze boven de Wet dan?
  Welke gek gaat deze jongens met een film belonen voor wat ze gedaan hadden?

  Dan ken jij Curacao nog niet. Het wordt tijd dat men dit soort mensen, terroristen goed straft.

  Nogmaal het zijn volwassen MANNEN (20-30 jr) en geen jongens of tieners.

 2. De kans is heel klein voor een zwaardere straf, niet zo negatief zijn jongens!!!

  Om iederen zijn mond dicht te houden, heeft de Media/Krant gezegd dat ze van plan zijn om me te doen aan de CURACAO FILM FESTIVAL in Curacao. Dus ik heb hoge verwachting en ben zeer benieuwd naar de documentaire dat deze jongens gaan maken voor deze competitie.

  NIEMAND KAN ZE TEGENHOUDEN OF STOPPEN

 3. En nu enkel maar hopen, dat ze in hoger beroep een onvoorwaardelijke gevangenisstraf krijgen, ja toch? Excuses aanbieden is helaas een (vrijwel onbekend) begrip op Crimicao.

 4. Wat een grapjassen. Ze mogen hun handen dicht knijpen dat ze er met een voorwaardelijke straf vanaf zijn gekomen na hun belachelijke en laffe smoes over hun video.

  Ik had graag gezien dat ze een tijdje het gevang in zouden gaan, maar troost me met de gedachte dat ze nu wel een strafblad hebben en op een klein eiland als het onze voor altijd zullen worden geasocieerd met hun asociale video en de laffe smoes waarmee ze die af hebben willen doen.

 5. Weer zo’n advocaat die doorzichtige smoezen verzint om “de cliënten” onder hun verdiende straf uit te laten komen. Ik dacht dat advocaten gezworen hadden om het recht te dienen. Misschien denkt deze juffrouw meer aan de hoogte van haar declaratie, dan aan het dienen van het recht.
  Laten we hopen dat het Hof in hoger beroep direct korte metten maakt met dit soort “rechtsdienaars” en een hogere straf oplegt.

 6. Ok dan Mogen ze wel 5 jaar de cel in gaan..