Earl BalbordaCURAÇAO – Media-aandacht voor illegale bouw op Klein Curacao was voor minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning reden om in een persconferentie uitleg te geven. De minister is zelf gaan kijken en constateerde dat er inderdaad sprake is van illegale bouw. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Nu wordt uitgezocht wat er precies legaal en wat illegaal is en wat er mee moet gebeuren. De bouw is voorlopige stilgelegd en de eigenaar krijgt nu de kans een bouwvergunning aan te vragen. Mocht deze akkoord worden bevonden dan kan de bouw doorgaan. Mocht de eigenaar geen vergunning aanvragen, dan moet het gebouw tegen de vlakte, aldus Balborda. Rick Hart sprak na afloop met de minister over onder meer de illegale bouw op Klein Curacao, hoe het staat met het kruithuis, de defecte verkeerslichten van Plaza Hariri en het rapport van SOAW over de kussens op de Curacoase wegen.

Balborda vertelt wat de aanleiding was om vandaag in de persconferentie uitgebreid stil te staan bij Klein Curacao.

15 reacties op “Balborda: ‘inderdaad illegale bouw op Klein Curaçao’”

 1. Welke arrogante gek haalt het in zijn hoofd om zonder toestemming te gaan bouwen op Klein Curacao?
  Gewoon zelf laten opruimen en vooral niets in zee dumpen.
  Sanctioneren, die gek.

 2. Als wat Edsel zegt klopt, dan MOET de regering van Curacao voor eens een dudielijk signaal afgeven statement maken: met de grond gelijjk!! Het moet een keer afgelopen zijn. Dat door YDK misbruik wordt gemaakt bij Boca is erg genoeg, wij hebben het niet van een outsider nodig. Zeker niet van een Makamba. Van wie het wijzen met de vinger naar iedereen behalve zichzelf tot een kunst heeft verheven. Ja, dat wij elkaar afmaken is erg genoeg. Wij hoeven het niet avn een ander te accepteren.
  Klein Curacao is nog steeds Curacaos grondgebied, van de Curacaose bevolking.

 3. @joyceline martina, Ga idd naar Boca en kijk naar de illegale bouw.. geen enkele woning van een makamba! indien je een vriendje was van de Charles Cooper kon je alles doen en laten! en voornamelijk YDK hebben hier van geprofiteerd.. dat weet u en ik!

 4. @edsel. Die ‘apartheid’ waar je over spreekt wordt veroorzaakt door het grootste pensioenfonds van Curacao, die van de ambtenaren. Er wordt inderdaad sociale apartheid gecreeerd door de stranden te verhuren aan ondernemers die dan tegen betaling mensen toelaten op deze stranden om het pensioenfonds voor de huur te kunnen betalen en er zelf wat aan over te houden. Het zijn niet de investeerders die de boel ‘afpakken’, ze huren slechts. Het zijn de lokalen die hun eiland verkwanselen voor eigen gewin. Steek je hand dus in eigen boezem! Curacao kan een voorbeeld nemen aan Aruba.

 5. beste Minister,

  ongeveer 80% van alle woningen zijn illegaal gebouwd of illegaal verbouwd, indien u echt geld wil vangen dan moet u uw dienst taxatie eens gaan updaten, e.e.a. is ook makkelijk te vinden bij het CBS waar genoeg gegeven beschikbaar zijn .

  sla iedereen maar aan voor 500.000 gulden en dan zien we de bezwaarschriften wel.

  ohhh maar dat kan helemaal niet want er zijn zoveel huizen gebouwen zonder bouwvergunning dat deze nog nooit wat hebben betaald.

  de zo gezegde huizen zonder nummer, naast huis 85 enz

 6. Beste mensen, de Mermaid heeft al 20 jaar een ruime vergunning, betaalt netjes alle bijbehorende kosten en belastingen, en was zich niet bewust dat de toren een aparte vergunning vereiste. De aanvraag is inmiddels ingediend en men zal de uitspraak respecteren (dus ook afbreken als het moet). Het zijn hardwerkende ondernemers, die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken en tevens een mooie bijdrage leveren aan de werkgelegenheid, zowel direct als indirect dus wat willen we nog meer?

 7. Terecht afbreken die handel op klein Curaçao maar kom dan ook ff bij mijn buren links en achter kijken staan bijna 2 mooie illegaal gebouwde villa’s. kunnen die ook meteen worden afgebroken.

 8. En weet je wat het grappigste is dat die eigenaar van Mermaid in de krant heeft gezegd, dat het op dit moment goedkoper is om hout e.a. te kopen. Maar ze zijn allang bezig aan het bouwen daar op Klein Curacao. En straks moeten wij toegangsgeld gaan betalen om daar een beetje te ontspannen.

 9. Er zal wel een vergunning worden verleend onder het mom van het een toeristische uitkijktoren atractie, als dat zo is,bouw ik er binnen een nacht één héél groot houten thuinhuis( Bouwpakket! ) met als doelsteling ,toeristisch Restaunt annex Café .Heeft trouwens van der Dijs zijn illigaal gebouw bij de caracasbaai al gesloopt, Gerrit ?.

 10. Klein Curacao heeft nu prive palapa en prive tuin of hek om locale burgers die zelfstandig naar eiland gaan om te genieten strand uit af te sluiten. Die Ferry bedrijf mermaid en anderen die rond vaart doe naar klein Curacao is subtiel bezig baas te worden op dit onbewoond eiland. De regering doe niks want economisch belang een grote rol speel dan gemeenschap belang. Die hebben amper of geen locale medewerkers in dienst. , als het zo gaat heb je nog een tweede aPARTHEID NET ALS OP CURACAO MET HET VELE PRIVE STRANDEN die je moet betalen om te gaan zwemmen een Koloniale erfgoed het prive eigendom die moeilijk om wets voorstel te maken voor verandering.

 11. En dat hotel van die dos santos dan? en half boca sami wordt momenteel illegaal gebouwd? en saint tropez dan? ook tegen de vlakte?

 12. Nee, dat is niet voor iedereen. Als wij Curacaonaar zomaar een terrein in bezit willen nemen komen ze direkt kijken voor de bouwvergunning. Een ding is zeker, wat de nederlanders niet zomaar in Nederland kunnen doen, want ze weten heel goed of ze vergunning moeten aanvragen. Maar hier op Curacao kontroleren ze ons toch niet. En ze blijven maar bouwen en doen alsof ze van niks weten.Ja zeker er komen nog meer erbij.

 13. @ Q, Het hek is al lang van de dam met o.a. Chris van Wijk van Assendelft.

 14. Ik zie deze man liever gaan.

 15. Ik hoop tegen de vlakte, zoniet dan is het hek van de dam. Iedereen kan dan landje pik doen op klein Curacao of waar dan ook op Curacao. En ze staan in een lange RIJ !