• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Antilliaanse vrouwen aan het werk!UTRECHT – Het gaat beter met Antilliaanse vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt. In 2008 was twaalf procent van de vrouwelijke beroepsbevolking werkloos, inmiddels is dit cijfer met één procent gedaald. Dit blijkt uit cijfers van kennisinstituut Forum.

Mooie cijfers volgens Susanna Wielen. Zij zet zich in voor de Landelijke Antilliaanse en Arubaanse Vrouwen Organisatie (LAVOO) in Nederland. “Antilliaanse en Arubaanse dames zijn hier aan de weg aan het timmeren. Ze willen niet alleen thuiszitten, maar ook lekker aan de slag!”

Toekomst
Wielen verwacht dat in de toekomst het werkloosheidspercentage onder de Antilliaanse vrouwen zal blijven dalen. “Bij mannen uit de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap is het cijfer al jaren zo rond de tien procent, maar bij de vrouwen wordt het ieder jaar minder. De vrouwen hebben steeds beter door dat ze niet de hele dag thuis hoeven te zitten. Ze zien dat ze meer uit te geven hebben als ze zelf ook aan de slag gaan. Dat motiveert.”

Jongeren en mannen
Bij Antilliaanse vrouwen gaat het dus steeds beter, maar mannen en vooral jongeren hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt. Bij mannen steeg het werkloosheidspercentage van acht naar elf procent, waardoor zij dus op een gelijk niveau met de vrouwen zitten. Voor jongeren zijn het zware tijden. Bijna een op de vier jongeren heeft geen werk; 23 procent zit thuis. Daarmee is dat percentage gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Voor de gehele Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland geldt een werkloosheidspercentage van elf procent, wat neerkomt op ongeveer 15.000 werklozen.

www.versgeperst.com