• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto RVD - Koos Breukel: Willem-Alexander en MaximaCURAÇAO – Koning Willem-Alexander en koningin Maxima brengen eind november een bezoek aan twee grote buurlanden van het Koninkrijk. Op 22 november bezoeken ze Venezuela, een dag later volgt Colombia. Vandaag bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) het nieuws. Premier Ivar Asjes gaat mee.

Het koninklijk paar wordt bij beide bezoeken vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans. Minister-president Mike Eman van Aruba, minister-president Ivar Asjes van Curaçao en minister-president Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten zijn uitgenodigd om de koning en koningin bij hun bezoek aan beide landen te vergezellen.

Caribisch deel
De kennismakingsbezoeken volgen op het bezoek dat de Willem-Alexander en Maxima van 12 tot en met 21 november brengen aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. In lijn met de kennismakingsbezoeken aan enkele landen in Europa, brengen de koning en koningin ook een kort bezoek aan de buurlanden in de Caribische regio.

Ontvangst
De Koning en Koningin worden in de hoofdstad van Colombia, Bogotá, ontvangen door president Juan Manuel Santos. In Venezuela worden zij in de hoofdstad Caracas ontvangen door president Nicolás Maduro.

11 reacties op “Asjes mee met koninklijk paar naar buurlanden”

 1. Als je geen beslissingen of besluiten neemt, niet regeerd en alles wordt gedoogd door de overige regerings partijen kun je niks goed of fout doen.

 2. Koning Willem heeft heus wel in de gaten dat Asjes in feite een heel glad mannetje is, maar omdat deze reeks bezoeken vallen in de formele sfeer zal Alexander wijselijk zijn mond houden. Asjes heeft officieel nog niet toegezegd dat hij het koninklijk paar werkelijk zal gaan vergezellen. Die PM-ers zijn vooralsnog uitgenodigd. Wellicht dat mijn vriendin op afstand Máxima een paar scherpe opmerkingen plaatst die zelfs de locale journalisten niet durven te notuleren.

 3. als geboren rotterdammer en Nederlander is het een grote eer om mee te mogen reizen.
  voor onze economie is het goed om onze PM bekendheid te geven in de regio, anders denken ze nog steeds dat Gerrit het is.

 4. Koningklijk ??
  Kiko e palabra ey? ta semi chines e orey? 🙂

 5. Meneer Mossel uw Caps lock blijft hangen. Wat een frustratie…

 6. Zijn Colombia en Venezuela de enige grote buurlanden?

 7. Net als Schotte..hij wil gezien en gefotografeerd worden met de leiders in de regio.
  In het kielzog van de Koning…Uitgerekend de PS! De erfenis van Wiels…
  Weg met het Koninkrijk. Wat een slijmballerij. Dat alles voor “de mensen in de wijken”..
  Word er een beetje misselijk van.

 8. Alstie nog premier is tegen die tijd natuurlijk…….
  Misschien zien we Gerrit straks wel op de statiefoto’s prijken….

 9. Zielig figuur, die Asjes.
  Misschien kan hij nog een mooi baantje regelen voor Tasjes in Colombia of Venezuela.
  Moet kunnen, toch?

 10. PS is toch tegen het koninkrijk???

 11. Wat kan een mens toch achterbaks kontendraaien als het moet!.,Jasjes liep laatst nog weg uit een vergadering van Koningkrijksrelaties te St Maarten,daarna schreuwen over onafhankelijkheid en NU ZIT HIJ BIJ NEDERLAND OP/IN DE SCHOOT,De Curaçaose POLITICI MET LOSER aSJES VOOROP,BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN TOT ZE ER ZELF BIJ NEER VALEN,MIST ALS DE ZAKKEN ZIJN GEVULD,Hoop dat de Koning en Koningin geen ruzie met jasjes krijgen over wie er voor in het vliegtuig mag zitten.