• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jaap van den Heuvel ThumbCURAÇAO – De advocaten van Bada Bing-eigenaar Jaap van den Heuvel, Cor Merx en Shaira Bommel, zijn woedend op de politie omdat zij maandag geen toegang kregen tot hun cliënt. Dat meldt Caribisch Netwerk. Merx had vooraf aangekondigd dat hij zijn cliënt kwam bezoeken maar moest buiten wachten. 

Merx stormde woest het politiebureau uit en informeerde lokale media over het incident. Van den Heuvel zit vast op verdenking van valsheid in geschrifte, het niet tijdig doen van een belastingaangifte en witwassen.

Onder toezicht
Ook Bommel noemt het incident ‘schandalig’. “Ik ging naar het politiebureau, zag mijn cliënt zitten en vroeg hem wat er aan de hand was. Toen kwam een agent mij vertellen dat de verdachte eerst moest worden voorgeleid aan de hulpofficier en dat ik hem alleen onder toezicht kon zien.”

Klacht
Het Salduz-arrest van het Europese Hof geeft burgers recht op een advocaat op het moment dat zij zijn aangehouden. Bommel gaat een klacht indienen bij hoofdcommissaris Peter de Witte en bij het parket van de procureur-generaal. “Ik ga geen klacht indienen bij het Openbaar Ministerie want dat haalt niets uit,” benadrukt de advocaat. Bommel kreeg na interventie van officier van Justitie Tineke Kamps alsnog toegang tot haar cliënt.

5 reacties op “Advocaten Jaap van den Heuvel woedend op politie”

 1. […] overhandigde aan Illidge. Van den Heuvel is vorig jaar reeds aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is inmiddels […]

 2. @ZP, Cor is zelf een oude boef en dat is Jaap ook! Laten we nu ff eerlijk wezen.. Grappig dat criminelen zelf altijd het hardst schreeuwen om hun rechten… terwijl de benadeelden altijd naast de pot pissen.. Onze Cor weet precies zelf hoe het is toen hij als OvJ zich niet aan de regeltjes hield..
  Je gaat een veroordeelde pedofiel toch ook niet op een kleuterschool laten werken?

 3. @ Point Blanch

  Hij weet dus heel goed wat de rechten van zijn eigen cliënten zijn. Maar ik hoor het al, omdat dhr. Merx ooit is zelf zou zijn veroordeeld, mag Justitie nu in uw opinie fout op fout stapelen voor zover het cliënten van Merx betreft? Is dat uw mentaliteit? Voelt u zich eigenlijk wel helemaal gezond? Hoeft Justitie zich dan niet aan de wet te houden? Of politici? Wat gek hè, dat ik al dacht dat er zo’n mentaliteit heerst op St. Maarten.

 4. Cor Merx, ook zo’n verhaal..

  Oud-officier van Justitie op Sint Maarten, Cor Merx, is in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, met een proeftijd van twee jaar. Bovendien mag Merx de komende vijf jaar geen functies uitoefenen bij het Antilliaanse Openbaar Ministerie (OM). Merx is veroordeeld voor valsheid in geschrifte

  maar mag wel gewoon als advocaat werken

 5. Een advocaat voor het eerste politieverhoor bedoel je???? Ik zoek de media op en maak justitie zwart zodat ik op die manier mijn cliënt vrij krijg?? Sterke tactiek, hoor (NOT)!!