• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Giovanni de Pool Sr. is om medische redenen naar Venezuela gegaan, zo heeft hij via zijn advocaat aan het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. Dit bevestigt het OM tegenover Versgeperst.com. De woordvoerder meldt dat het OM inmiddels een bevel van bewaring heeft gekregen van de rechter-commissaris.

Dat houdt in dat De Pool bij aankomst op het eiland direct aangehouden wordt. Het OM onderzoekt alle mogelijkheden om hem eerder op te sporen en beraadt zich op mogelijke stappen. Het OM wil niet kwijt of ze contact hebben opgenomen met de Venezolaanse autoriteiten.

Wapenbezit
De Pool senior is op 5 oktober aangehouden wegens wapenbezit na een inval door de politie. Toen werden er drie wapens gevonden in zijn kamer. Vier dagen later is hij door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld omdat de inval onrechtmatig bleek te zijn. De Pool blijft nog wel verdachte in deze zaak.

15 reacties op “‘Giovani de Pool senior in Venezuela’”

 1. Niet te geloven,
  Sorry als ik het verkeerd heb, maar MO wist dit heel goed, Wie ken de Pool niet, Er liggen meer dan genoeg dossiers van De pool op stadhuis, zijn mensen die jaren maar jaren heel bekend zijn hier en in Nederland van hun doen. Hoe is het mogelijk dat zo iemand vrij komt, hoe is het mogelijk. Graag nu een onderzoek doen naar OM. Kijk naar wat ze hebben gevonden en niet naar dat ze daar niet zo naar binnen mocht, nee er is veel meer hier achter. Eerst stap naar nonactief om het uit te zoeken.

 2. vol verbazing las ik dat de Heer Pool geen geldig verblijfplaats heeft, echter hij was wel op ons eiland.
  hier blijkt maar weer eens dat het rommelt in onze administratie van Kranchi, waarschijnlijk staat hij ingeschreven in een ander land dan ons koninkrijk en kan hij alleen maar als bezoeker gezien worden.
  als we bij de belastingdienst gaan kijken zal hij ook wel geen belasting betalen ,tsja dan is het makkelijk vertoeven bij ons , immers bewijs maar eens waar alle goederen , huizen en geld vandaan komt.
  Is onze Miss wel ingeschreven bij Kranchi zo niet dan kan ze nooit onze Miss zijn.
  Wie is voorlopig de voogd over deze minderjarigen en is er nu wel beslag gelegd over alle roerende en onroerende zaken.
  zijn de andere Pool wel ingeschreven , betalen ze belasting en waar komt hun geld vandaan. Is toch zo als je niet bent ingeschreven dat je hier ook niet kan werken.

 3. Geen uitleververdrag met Venezuela en vrij reizen in heel Zuid Amerika, genoeg logeeradresjes daar

 4. @Nardy, Gaat al wel wat langer wat fout.. elke dag dat Schotte vrij rondloopt is het bewijs dat de rechtstaat niet functioneerd!

 5. Pa de Pool in Venezuela voor een medische behandeling, het kan bijna niet absurder op dit eiland. Ik zou dan ook graag willen weten of de rechter-commissaris überhaupt gedacht heeft aan het innemen van het paspoort van de poedersnuiver annex poederschuiver. Zo niet, zit mevrouw of mijnheer de RC wel errug hoog in haar/zijn ivoren toren en is het zicht op de werkelijkheid volledig kwijtgeraakt. De officier van justitie heeft er natuurlijk ook niet aan gedacht dat de ouwe De Pool weleens van stek zou kunnen wisselen. Op een plek waar de medische zorg niet uitnodigt om jezelf eventjes te laten verbouwen, tenzij je niet uitgeleverd wenst te worden nadat men hem zorgvuldig heeft verbouwd.

  Dat brengt mij op een ander heikel punt.

  Ik heb te vuur en te zwaard verdedigt dat men de dochter van onze Nationale cokekoning, geen enkele voet dwars zou moeten zetten met haar gang naar e.o.a. contest in Rusland.
  Totdat ik afgelopen weekend hoorde dat Giovanni de Pool Sr. stapels toegangsbewijzen had gekocht voor de Miss Curacao-Universe verkiezing in het voormalige Hyatt hotel. Ook vernam ik dat de ouwe De Pool nogal wat kamers had gereserveerd in datzelfde hotel. Daar kan maar een reden achter steken en dat noemen wij in goed Nederlands, achterbakse beïnvloeding. Of het waar is, of niet zal me feitelijk een biet wezen. Deze familie komt mij inmiddels de keel uit. Ik heb een oplossing voor de Polen, een enkele reis naar Rusland. Met z’n allen welteverstaan.

 6. Moet de Rijksministerraad het OM alhier niet eens aan een integriteitsonderzoek onderwerpen?
  Wat daar allemaal fout gaat : dat is voor een normale, eerzame inwoner niet te begrijpen. Voor niet eerzame inwoners misschien wel ?

  ps hoe is het met Bientu? Of denkt het OM dat de tijd deze kwestie langzaam doet vergeten?

 7. Daar lijkt me iets verkeerd gaan. Doorgaans gaat men naar Colombia voor een medische behandeling, en naar Venezuela voor een cosmetische.

 8. Geef hem is ongelijk!

 9. De krimigrond op Korsou werd te heet onder de voetjes van ons Pooltje en heeft een medische vlucht nodig. Welke bagage had hij mee (koffertje $$$$$$) en het nodige bewijsmateriaal dat van het eiland moet.
  Het krimiroulettespel draait vrolijk door en OM houdt zich van den domme…… !
  It STINKS like HELL ……………………

 10. via vriendjespolitiek vrijgelaten, hij wist teveel over de politie, en het vogeltje is nu gevlogen

 11. hoe is het mogenlijk dat iemand die word verdacht zonder blikken of blozen het land kan verlaten.
  gewoon even het paspoort inleveren is er niet meer bij. oh helpt ook niet want meer van onze zogenaamde YDK hebben een dubbel paspoort.

  het OM blundert weer eens

 12. Die zien we nooit meer terug!

 13. Telt plastische chirurgie als medische reden ?

 14. whahahaha

 15. Medische reden/Venezuela? Laat mij volstrekt niet verbaasd zijn dat hij Venezuela heeft uitgekozen.