• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

yves cooperCURAÇAO – Op het eiland moet voor het einde van het jaar een nieuw perscentrum verrijzen. Journalist Yves Cooper is de bedenker en Roli Perret Gentil is de financierder. De werkzaamheden voor het News Center Curaçao (NCC) zijn inmiddels begonnen.

“Wij gaan iets heel groots krijgen”, zegt Cooper trots tegenover Versgeperst.com over het project dat gestalte krijgt op het Gomezplein. “Op de eerste verdieping komt een pers- en nieuwscafé, een radio en een tv-station. Op de tweede verdieping komt er een ruimte voor persconferenties, waarvan er elke dag een paar plaatsvinden. Vergelijk het een beetje met Nieuwspoort in Den Haag.”

Persconferenties
“Persconferenties duren soms lang, daarna knippen TV- en radiomakers erin en houden ze een item van drie minuten over. Dus alles wat ze in drie kwartier verteld hebben is dan waardeloos als het ware. In het NCC wordt het gestreamd via de site en blijft het materiaal opgeslagen”, aldus Cooper. Verder komt er een workstation waar televisie- en radiozenders direct aan de slag kunnen met hun geschoten materiaal. Op de verdieping daarboven komt een ruimte die geschikt is voor tv-opnames, debatten en grote bijeenkomsten zoals van politieke partijen.

Nieuwspoort
Cooper noemde eerder al Nieuwspoort, het bekende Haagse café waar pers en politici schouder aan schouder staan en waar iedereen off the record kan praten. Cooper: “Dat is precies wat we gaan doen! Pers en politici moeten elkaar kunnen ontmoeten, zowel openlijk als iets meer besloten. Nu gebeurt dat niet, je kan kijken of ze bij Plein Café zitten en dat is het. Het contact tussen pers en politiek gaan we zeker stimuleren.”

www.versgeperst.com