Sherwin JosephaCURAÇAO – Het bestuur van Pueblo Soberano (PS) betreurt dat ex-minister Sherwin Josepha zijn vrouw heeft mishandeld. “Als het OM besluit om hem aan te houden, neem ik de beschuldigingen zeer serieus,” zegt PS-voorzitter Edward Joseph. De partij royeert Josepha vooralsnog niet, meldt Radio Hoyer 2.

In het verleden werden al eerder incidenten gemeld rondom Josepha, maar zijn vrouw deed toen geen aangifte. Het bestuur heeft toen ook met Josepha gesproken, maar dat heeft klaarblijkelijk niet geholpen. Josepha werd gisteren na een verblijf in het buitenland na aankomst op Hato aangehouden.

Ernstige beschuldigingen
Volgens de voorzitter is mishandeling een ernstige beschuldiging, maar zal Josepha niet geroyeerd worden als lid. “Er zijn regels voor het royeren van een lid en daar valt dit niet onder,” aldus Joseph. “Hij heeft ook weer mensen nodig om hem te helpen als hij zijn straf heeft ondergaan,” denkt de voorzitter. “Hij heeft nog steeds een vriend aan ons.” Op de vraag of Pueblo Soberano vrienden die hun vrouw mishandelen in hun partij wil, antwoordt Joseph dat de voormalig minister niet zo was toen hij bij de partij kwam. “Er is dus iets gebeurd waardoor hij is veranderd en daar kijken wij naar,” aldus Joseph.

De voorzitter vertelt welk gevoel hij heeft bij de aanhouding van Josepha.

6 reacties op “Voorzitter: ‘Josepha heeft een vriend aan PS’”

 1. “Op de vraag of Pueblo Soberano vrienden die hun vrouw mishandelen in hun partij wil, antwoordt Joseph dat de voormalig minister niet zo was toen hij bij de partij kwam. “Er is dus iets gebeurd waardoor hij is veranderd en daar kijken wij naar,” aldus Joseph”.

  Joseph heeft het antwoord zelf al gegeven. Het bij de partij PS komen brengt het beste in je naar boven

 2. Ik wil niet al te veel woorden vuil maken aan deze minkukel. Een lafaard met dreadlocks die op alle fronten faalt. Zowel tijdens zijn ministerschap als wel binnen de muren van zijn woning. Dat PS hem niet royeert, zegt mij genoeg over deze partij.

 3. Josepha arresteren..een heldendaad van het OM.

  Waar liggen de prioriteiten? Ze hadden Asjes moeten arresteren (zie omder) en vervolgen toen hij destijds de Statenleden belemmerde in hun vergadering, maar hij kwam er mee weg.. Beloonde zichzelf met een dubbel inkomen als sectordirecteur “in naam” en zette Tara op sleutelpositie.

  Democratie, integriteit en justitie op Curacao? Ach…Gaat de PS (met Asjes..) nu ook weer de straat op om tegen het OM te protesteren?

  ” Artikel 2:41 Hij die door geweld of bedreiging met geweld een vergadering van de Staten of van hun krachtens het reglement van orde gevormde of benoemde commissies uiteenjaagt of tot het nemen of niet nemen van enig besluit dwingt of een lid, een minister of een staatssecretaris uit die vergadering verwijdert of opzettelijk verhindert die bij te wonen of daarin vrij en onbelemmerd zijn plicht te vervullen, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie. “

 4. Ik kan niets anders verwachten. Onze held Wiels deed ook gewoon zaken met de MFK terwijl hij veel bewijs had om Schotte voor 20 jaar de cel in te gooien

 5. Dat zegt al genoeg over de normen en warden van Pueblo Soberano. Het slaan van je vrouw en kinderen is niet zwaarwegend om iemand te royeren, zo ook niet mensen die drugs gebruiken, vriendjes politiek, onkundige ministers aanstellen en/of zaken doen met malafide mafia bedrijven/families.

  Wat kan men verwachten van een partij waarop alleen racisten, mensen met een minderwaardigheis complex en schappen op stemmen?.
  “Hoe het volk dom, en dan kan je ze controleren”
  YWN

 6. Als ze Josepha zouden royeren, zouden er nog meer voor een royement in aanmerking komen.