26 reacties op “Christiaan van Assendelft van Wijck failliet”

 1. @R. van der Laak, girobank geeft nog leningen aan chollers, met als enig onderpand een autopoetsdoek.

  Misschien leningen aan chollers, maar Girobank heeft alle rekeningen met Van Assendelft van Wijck opgeheven.

 2. Benieuwd hoeveel Girobank aan hem heeft geleend. Als er hier iemand failliet gaat kun je er donder op zeggen dat Girobank mee het schip in gaat. Die bank geeft nog leningen aan chollers, metals enig onderpand een autopoetsdoek.

 3. @Stichting Documentatiecentrum De Stelling, dus naast poging tot doodslag van Amsterdamse fietsers, met de dood bedreigen en mishandelen van de Amsterdams bouwinspecteurs in Amsterdam, het slopen van Curacaose en Amsterdamse monumenten, miljoenenbelastingschulden en mishandelingen (de Windt, Baas) in Curacao, nu een strafrechterlijk onderzoek in witwassen in Belgie?

  Belgen snappen tenminste wat ze met zo’n zieke geest aanmoeten.

 4. Die donderslag bleek klaarblijkelijk geen donderslag. En die persoonlijke vetes was het OM dit keer. 28 miljoen aan schulden en een strafrechterlijk onderzoek aan de broek.

  En van Assendelft zelf was net zo lekker bezig met Stichting Documentatiecentrum de Stelling (een verkapt pr en adviesbureau) middels de heren Gert Jan van Beijnum en Jan Pijper zijn naam aan het ‘zuiveren’. De vraag is natuurlijk of zijn ‘donaties’ aan deze Stichting al zijn betaald.

  “ANTWERPEN – De behandeling van het verzet van de Curaçaose zakenman Christiaan van Assendelft van Wijck tegen zijn faillisement is op 19 december opnieuw uitgesteld.

  De faillissementen betreffen Van Assendelft van Wijck in privé, alsmede een Commanditaire Vennootschap Vitae Nouveau en diverse gelijknamige vennootschappen. Zaakvoerder van deze in 2010 opgericht vennootschap is de Curacaose Stichting Particulier Fonds (SPF) ‘Vita et Pax’.

  Christiaan Van Assendelft van Wijck is eigenaar van Beachclub Saint Tropez en appartementencomplex Villa Toscane op Pietermaai. Hij werd op 10 oktober 2013 op verzoek van het Openbaar Ministerie van Belgie failliet verklaard. ‘Een donderslag bij heldere hemel’ zo luidde het commentaar destijds van Van Assendelft van Wijck.

  Aanvankelijk leek het faillissement te draaien om een tweetal uitstaande rekeningen. Op 2 mei 2013 bedroeg de uitstaande schuld van verkeersbelasting van de beide Rolls Royces van Van Assendelft van Wijck € 30.583, en ook Carglass N.V. had per vonnis van 30 oktober 2012 een uitstaande rekening van € 973,58. Volgens de dagvaarding gaf Van Assendelft van Wijck zich niet thuis voor de uitstaande bedragen. Na uitspraak en bekendmaking van beide faillissementen konden schuldeisers zich melden tot 8 november 2013.

  Na de bekendmaking hebben zich bij de curator de volgende vijftien schuldeisers zich gemeld: (namen verwijderd, red)

  Het totaal van de schuldeisers bedraagt € 12.233.326,07, zo’n slordige 28 miljoen gulden.

  Astrea Advocaten uit Belgie had Van Assendelft van Wijck eerder ook al in faillissement opgeroepen op 3 augustus 2012. Deze werd toen ingetrokken toen bleek dat niet Van Assendelft van Wijck maar de de zaaksvoerder van de Belgische GCV Vitea Nouveau, de Curacaose SPF Vita et Pax, had moeten worden opgeroepen.

  Eerder verklaarde Van Assendelft Van Wijck begin dit jaar tegenover DolfijnFM in Curaçao afgelopen jaar voor meer dan 10 miljoen gulden te zijn aangeslagen. In een later interview met Radio Direct in augustus, stelde de project-ontwikkelaar van Kiki Beach dat dit op een vergissing berustte en dat het bedrag rond 6 miljoen gulden bedroeg. Van Assendelft van Wijck verblijft met zijn gezin sinds 21 maart 2013 in zijn tweede huis in Belgie, volgens eigen zeggen in verband met de behandeling van de ziekte van zijn zoon.

  Op de zitting van 17 november jl. werd het eerste verzet verdaagd op verzoek van de Curator in verband met de grote hoeveelheid schulden en de complexiteit hiervan. De nieuwe zitting was op 19 december 2013.

  Op deze zitting verzocht het Openbaar Ministerie aanhouding van de behandeling van het verzet ten behoeve van een strafrechtelijk onderzoek inzake witwassen. Het OM verwacht dat het onderzoek nog een tijdje in beslag neemt. Van Assendelft van Wijck betoogde echter miljoenen per dag te verliezen en eist spoedige behandeling van de zaak. Ook stelde Van Assendelft niet te zijn opgehouden te betalen en dat de faillissementen gevolg waren van persoonlijke vetes.

  De rechter besloot de zitting uiteindelijk een week te verdagen. Volgende week vrijdag 27 december 2013 wordt het verzet van Van Assendelft van Wijck en het verzet van Vitae Nouveau verder behandeld.” Bron: Persbureau Curacao.

 5. Ik pruim al die verhalen over Van Assendelft van Wijck en zijn afgelikte boterhammen niet meer. Ik begrijp dat er nieuwswaarde aan de man kleeft maar ik heb ook het idee dat sommigen onder ons niet anders meer kunnen dan zich blindstaren op deze man. Dus toch maar een vers broodje in de toekomst

 6. Wat ook nog steeds speelt zijn de vergunningen van St Tropez. Rock beach is inmiddels gesloten omdat het geen vergunningen heeft, andere buren van St Tropez hebben ook bezoek gehad van de politie en zijn een avondje dicht geweest. St Tropez blijft echter nog steeds open. Weet iemand of St Tropez inmiddels vergunningen heeft of dat ze nog steeds “gedoogd”wordt. Als de overheid geloofwaardig wil blijven dan moet deze ogenschijnlijke willekeur wel transparant gemaakt worden.

 7. Achteraf toch niet zo’n gek idee om voor de kust van Curaçao een (drijvend) eiland te bouwen. Ik stel voor dat de mankepoot uit de Jordaan, zijn eigen Alcatraz, inclusief gastenverblijven voor een aantal lokale politici, mag bouwen. Drijvend op nadien lek te steken drijvers, uiteraard.

 8. En te denken dat overheid in het verleden deze man een gebied langs de kust wilde verkopen voor een paar gulden per vierkante meter…? Meneetje bepaalde zelf de prijs.
  De man zei letterlijk nee heb je JA kun je krijgen…
  Sommige mensen worden verblind door geld en macht.

 9. @ Robert : een verrassende eye opener

  Het mag u niet verbazen dat sociopaten, de antisociale en/of narcistische, in het algemeen over sterk ontwikkelde (cognitief) verbale capaciteiten beschikken.
  Voor het verdienen van zijn busgeld, kan meneer van Stay van Tuned te allen tijden nog aan de bak als columnist.
  (de klassieke Jordaanse stijl zal het vooral goed doen in het Amsterdamsche)

 10. @Robert: dat heet PR. Assendelft heeft een PR-mediabureau ingehuurd. Er zijn ook noodlijdende journalisten die je daarvoor kunt inhuren. Als je maar genoeg geld hebt natuurlijk. Maar lijkt dus beetje op.

 11. @Robert, ik volg eea ook al een tijdje met interesse, maar wel met een open vizier. Van Assendelft was al een tijdje bezig met een documentairemaakster, vervolgens een schrijver, en toen een acteur om ‘zijn’ biografie te schrijven. Nu heeft hij dan eindelijk 2 journalisten gevonden om zichzelf op het web te ‘rehabiliteren’. Gertjan van Beijnum en Jan Pijper (alias Jan Portein, ex-Veronica/Revu) van Kleintje Muurkrant bleken bereid van Van Assendelft hoofdrolspeler en slachtoffer te maken en getuigen, slachtoffers en schuldeisers verdacht te maken.

  Wil je weten welke ‘ex’ achter dit faillissement zit? Het Belgische Openbare Ministerie. Dezelfde waarvan Van Assendelft stelt “banden te hebben die niet iedereen heeft’.

 12. Ik volg dit proces met grote interesse en vindt de feitelijke kijk van ‘Kleintje Muurkrant’ op www.stelling.nl/kleintje/ onder de noemer ‘Antillen Vice Versa’ een verrassende eye opener mbt de hele zaak. Ik las in Antillen vice versa nr 25 over het faillissement en in voorgaande artikelen over de betrokkenen: http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/PKTJ1381828224.html
  https://www.google.nl/search?q=%22Antillen+vice+versa%22+AND+site%3Astelling.nl&tbs=cdr:1,cd_min:01-01-2000,sbd:1

 13. Christiaan van Assendelft van Wijck de gesjeesde bouwkoning van Curaçao, is failliet. Zijn plannen zijn opgegaan als rook uit een schoorsteen. Een treurige dag dus voor de familie en de talloze nazaten.

  Opa is voorlopig het haasje en als het aan mij ligt, is dit zijn definitieve einde. De familie Dallas uit Schilde kan wat mij betreft van de weeromstuit een eenvoudig arbeiderswoninkje betrekken in het multiculturele deel van Antwerpen, waar de sloeber uit de Jordaan volledig tot zijn recht zal komen.

  Onze Christiaan is het equivalent van een parasiet en wanneer psychopathie erfelijk zou zijn, kunnen we op Curaçao, met deze familie onze lol op. Maar niet getreurd, ook de nazaten kunnen een roemloos einde tegemoet zien.

  Als je goed naar de man kijkt, heeft hij het uiterlijk van een castraat, nu nog in de praktijk brengen. De rest van zijn lichaam mag doorgroeien, zelfs aangroeien. Ongemakken als gevolg van de castratie zijn een onevenwichtig temperament, uitzonderlijk lange holle beenderen en nog andere klachten, maar die had hij al.

  Op Antillen vice versa (25) liet opa Chris dat hij een dikke kon krijgen! Liever niet dus.

  Daar zit menigeen niet op te wachten

 14. “hij heeft al meerdere keren op mij willen inbeuken en mij talloze malen dood verklaard. ook zijn speeksel spoot alle kanten op. maar het beste wapen tegen de man is opzij stappen als hij hinkepotend op je afstapt en hem zwijgend doch glimlachend aankijken als hij fulmineert. dan wordt hij des duivels en komt zijn ware (boosaardige) aard in hem boven. All the best, kerel 😉 “

 15. whaaahahaha weer die rottige exen hahaha die maken al zijn schulden
  serio, geen grotere zwetser dan deze schrik van de jordaan-zoon. Hoor die gast op de radio over Saint Tropez en nu moet Balborda naar hem toekomen om hem bouwvergunningen te geven en moet de regering naar hem toekomen om Kiki Beach te laten bouwen

  Schotte & Assendelft, een een gezellig sociopaten-duo

 16. Het is voor meneer van Cu naar Be te hopen dat hij niet ook nog moet overnachten in een kale abri (en/of voldoende solvabel blijft voor het betalen van z’n bodyguards).

 17. en menneer wist van niks de halve wereld zit achter hem aan zelfs het OM uit patattenland

 18. Tja deze crimineel letterlijk in alle mogelijke opzichten,deze vernieler van het leven van tallloze mensen,eindelijkk is het de instanties tenminste in Belgie duidelijk geworden dat deze oplichter alles afgepakt moet worden wat hij bij elkaar gestolen en afgeperst heeft. Wel raar dat de instanties op Curacao tot nu toe niets tegen de boef hebben ondernomen, dit terwijl het onmogelijk nog duidelijker kan zijn hoe door en door verrot deze klootzak is.zie zijn gezins gebeuren, zijn pleegkinderen willen hen al vele jaren noet meer zien .zijn enige eigen kind belalzerd hij voortdurend waar ze bijstaat.
  Nu zijn er weer 2 kinderen in de maak,dit terwijl hij onderhand vele procedures organiseert om de kinderen van zijn voormalige vriendin het leven onmogelijk te maken schande en nog eens schande dat deze rotzak op Curacao gewoon zijn gang kan gaan en dus mensen protesteer massaal voor het feit dat de overheid niets doet en hem eindelijk eens pakt voor alles wat hij gemeenschap aan doet! op Curacao en vele anderen in Belgie en Nederland heeft aangedaan! en hoger beroep tegen dit faillissement? Nou dat kan de hufter mooi vergeten, inmiddels hebben zich weer vele nieuwe schuldeisers zich hemeld bij de curator!

 19. @ Arthur Donker
  Ik heb zo het idee dat jij niet de enige bent die vandaag feest viert.

 20. Als je echt goed in de strond komt te zitten als bluffer,gaat de bluffer vaak beerputten opentrekken,nu kijken of hij nog wat strond naar boven kan laten komen drijven betreffende zijn groots project van 1.3 miljard op Curaçao.Misschien komen zijn twee gebroeders in het plan””Gerrit de Raaf en Cooper “” ook nog boven drijven door hen te beschuldigen van corruptie en aannamens onder de tafel.Omdat zij hem in de steek hebben gelaten gaat alles niet door ( schuld aan een ander geven).Het is bekent van bluffers er alles aan te doen om te reden wat er nog te reden valt.Het is oppassen voor bepaalde figuren.

 21. Hij heft zelfs mensen ingehuurd om mij in de Nederlandse pers zwart te maken maar ik ben er nog steeds.
  Grote bek maar niet eens een stoel om op te zitten want zijn ex heeft alles in ‘t huis weg laten halen.
  En ook nog een tweeling op komt terwijl hij helemaal niet van kinderen houdt.
  Hij wist niet hoe vluig hij bijnamen voor mij moest verzinnen en wie lacht nu?
  En de volgende stunt is St Tropez dicht gooien want als je een oplichter wil pakken moet je zorgen dat hij niet aan geld kan komen.
  Dacht je nou echt na dat artikel in Quote dat je nog investeerders zal vinden voor “Het grootste Beach Club van Europa midden in Nederland” ? What about Kiki Beach jouw project van 1.3 miljard ????? Eilandjes voor de kust van Curacao met hotels en strandjes en een boulevard etc etc Allemaal hete lucht! Bla Bla Bla ja meneertje zoals ik altijd al zeg “Ik blijf lachen op deze klip” en vandaag vier ik feest want ik ben niet failliet, jij wel!

 22. Bij Donderslag. Meneer wist het al langer. Maar geeft de voorkeur aan drama. Nu zijn het ineens natuurlijk alle anderen die de schuld zijn. Tja hoogmoed komt eens ten val.
  Op de knipselkrant Curaçao is een vrij dik dossier van hem te vinden. Kijk eens bij hun collega’s in België die dit dossier ook al hebben. Ach het was te proberen maar Curacao was een brug te ver.

 23. en in Nederland en op Curacao?

  En dan moet die arme Chris nog een pasgeboren baby verzorgen ook!

 24. Het zijn altijd anderen die verantwoordelijk zijn voor zijn schulden.

 25. Van Assendelft van Wijck In de Quote: “Louter het gevolg van een complot en lastercampagne van ontevreden relaties”.

  Uit de Knipselkrant blijkt dat het Openbaar Ministerie in Belgie het faillisement heeft aangevraagd.

 26. “Een donderslag bij heldere hemel,”