HomohuwelijkCURAÇAO – Dit weekend vond het eerste homohuwelijk in het Franse gedeelte van St. Maarten plaats. Het homohuwelijk werd daar op 18 mei legaal bevonden. De voltrekking van het eerste huwelijk tussen de twee mannen verliep echter niet voorspoedig. Dat meldt The Daily Herald.

Een groep van ongeveer 50 ingezetenen van St. Martin kwam zaterdag bijeen om te protesteren bij Hotel de La Collectivité , waar de huwelijksceremonie werd gehouden. Onder leiding van radiopersoonlijkheid Billy D kwam de groep in verzet. Zij maakten hun bezwaren duidelijk door de twee mannen uit te schelden met verschillende scheldwoorden gericht op homoseksuelen. De groep is van mening dat het homohuwelijk hen wordt opgedrongen. Zij vinden een homohuwelijk niet passend op St. Martin.

Frankrijk
St. Martin is onderdeel van Frankrijk. Omdat Frankrijk het homohuwelijk heeft gelegaliseerd mogen nu ook mannen en vrouwen met hetzelfde geslacht op St. Martin trouwen en kinderen adopteren. Dit tot groot ongenoegen van een deel van de inwoners van het eiland. Frankrijk is het dertiende land wereldwijd dat het homohuwelijk wettelijk mogelijk heeft gemaakt.

16 reacties op “Veel weerstand bij eerste homohuwelijk St. Martin”

 1. @Enid, ik mag mensen dom vinden, dat is dan mijn mening.
  trouwens op de beelden zag ik niet echt de intelligentia van St.Martin staan, maar wel een paar agressieve schreeuwers en een dame met een bijbel.
  komt niet echt intelligent op mij over.
  om een mooie dag van 2 mensen te verzieken vind ik een schande.

  En je reactie op pappa: Ben je wel goed geinformeerd. Is pedofelie niet meer iets van Nederland, of zijn ze allemaal geemigreerd naar dat eiland?
  denk ik toch echt dat jij niet meer goed geinformeerd bent.
  kindermisbruik komt op deze eilanden net zoveel voor dan elders in de wereld.
  alleen het is zo een taboe, dat niemand aangifte durft te doen.
  dat is pas echt triest en het gevolg van de schaamte cultuur is,
  Wat wel te begrijpen is want iedereen kent iedereen op kleine eilanden
  In Nl lijkt het aantal pedo”s zo groot omdat er in NL wel aangigtes gedaan worden.
  In NL waren er 40 jaar geleden ook nooit aangiftes (schaamte en ontwetendheid).
  dit is hier nog steeds zo…
  Nu is de RK kerk bezig om alle aangiftes tegen de heren pastoors te onderzoeken.
  dit is echt hier ook gebeurt, maar niemand heeft de moed hier van aangifte te doen.
  Want deze persoon wordt meteen verstoten uit de vrienden en familie groep.
  Dat is pas triest en een schande.

 2. @Enid, ik weet niet van Nederland maar weet wel dat veel lokale YDK actief pedofielen zijn.. tijdje geleden moest de politie nog een sweep houden voor een school omdat er allemaal sugar daddys aan het wachten waren op jonge kinderen.. allemaal YDK!

 3. @sander, als je zelf homo ben kan ik je begrijpen. Het is tenslotte jou lichaam. Maar wat ik niet kan begrijpen is waarom een uiting op een eiland, niet de jouwe overigens de mensen bestempeld moeten worden tot een domme groep?
  @juedeska. wat heeft een opleiding van doen met een mening?
  @ pappa… Ben je wel goed geinformeerd. Is pedofelie niet meer iets van Nederland, of zijn ze allemaal geemigreerd naar dat eiland?

 4. JO, deze mensen emigreren ook naar ‘moderne’ landen en eisen dan dat die moderne landen respect hebben voor hun opvattingen uit de middeleeuwen.. Waarom dan wel?

  Aanezien er genoeg homos al in die landen wonen waarom geen recht op trouwen.. zijn juist vaak deze landen waar de lokale mannen zich vergrijpen aan kinderen, niet zorgen voor kinderen en vreemdgaan bij de vleet.. Leef dan naar de BIJBEl als he zgn zo gelovig bent!

 5. @ Jo. Hallo mensen, dit is vrijheid van menings uiting. Ze zijn tegen homo-huwelijk op hun eiland en volgens mij mag dat, toch?

  Wie zegt dat het niet mag? Zo mogen ook de pro-homo-huwelijk hun mening geven. Wat is je probleem?

 6. Hallo mensen, dit is vrijheid van menings uiting. Ze zijn tegen homo-huwelijk op hun eiland en volgens mij mag dat, toch?
  Homo’s leven gewoon op al die eilanden zonder enig probleem, voor zover ik weet. Waarom moeten de homo’s juist in die landen gaan trouwen? Kunnen ze niet beter in een “moderne land”
  gaan trouwen ? Maar nee, er moet geprovoceerd worden.
  Laat de bewoners in hun waarden en gewoonten, lijkt me ook het meest natuurlijke.
  Dankje wel.

 7. Het is triest om aan te zien, hoe een menigte gehersenspoelde lieden stampei maakt, als twee mannen verklaren met elkaar in liefde te willen leven. Het christendom heeft zijn volgelingen geïndoctrineerd met de bijbel. En nu heeft het christendom zijn volgelingen niet in de hand. Denk nog even aan Jamaica

 8. Complaining about the rights of ex-slaves, being a minority, racism, compensation for ditch slavery, “stop dutch apartheid” stickers, ‘blockbuster Tula movie’, unfair treatment with immigration to NL….
  Hypocrites!
  Based in the bible? Written by people in the middle east and ‘edited’ by Italians? A religion forced upon the africans by the whites?

 9. Wel apart dat mensen die zelf klagen over discriminatie wel heel passant andere mensen discrimineren…

 10. Wie heeft nou het recht om voor een ander te bepalen wanneer en met wie ze gelukkig zijn? Ik zou niet durven!

 11. @pink,

  waarom zou lokoloko zo een angst hebben voor homo”s.
  zit hij zelf in zo een afgesloten kast?

 12. @lokoloko, Laat ze maar uit de kast komen.. voorkomt veel verdriet.. Ken genoeg getrouwde vrouwen op curacao die hun mannen moeten delen met andere mannen

 13. Kunnen die kasten waar homo’s in wonen niet op slot ?

 14. een trieste vertoning van een domme groep…

 15. dit krijg je als je een stel laaggeschoolde mensen naar de kerk laat gaan

 16. Sommige mensen leven nog in de 14de eeuw….