IslaCURAÇAO – PAIS wil antwoorden over het vanadium-incident dat vorige week plaats vond op de Isla raffinaderij. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er medewerkers van de raffinaderij ziek zijn geworden door blootstelling aan de giftige stof.

PAIS-leider Alex Rosaria geeft aan het vreemd te vinden dat er nog geen reacties zijn gekomen van de officiële instanties. Ook zet hij vraagtekens bij het feit dat het incident alleen is behandeld als een interne zaak. Rosaria heeft minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur om opheldering gevraagd.

Vragen
Hij wil onder andere weten of de regering een officieel onderzoek zal laten uitvoeren naar het incident en de oorzaken hiervan. Ook wil hij weten of alleen werknemers binnen de raffinaderij in aanraking met de stof zijn gekomen of dat het een mogelijkheid is dat er ook mensen buiten de Isla ziek zijn geworden. Bovendien is Whiteman gevraagd of er uitleg is gekomen vanuit de raffinaderij over de frequentie van dit soort incidenten en de medische hulp die de medewerkers hebben ontvangen.

5 reacties op “PAIS wil opheldering over vanadium-incident”

  1. Ik wil nog steeds opheldering over de MFK benoemingen die de heer Wiels had gevraagd.. hier hebben we NOOIT een antwoord op gehad..

  2. Je gaat zowaar bijna weer een beetje geloof krijgen in enkele politici 🙂 !

  3. Het gezegde “OpIUM oP “HELDERING” heb ik mijn hele leven al moeten aan horen er komt en kwam nooit wat van terecht,

  4. excucces het woord stumpers is niet bedoeld zo te melden,ik bedoelde wij zijn de stumpers die er in moeten intappen.IN de leugens van de LOSERS dus,deze (zij) zitten met kerst in het buitenland (sneeuw) en wij zitten te spartelen om te zien hoe wij onze belasting aanslag kunnen betalen.

  5. In de 12 jaar dat ik hier woon heb ik niet anders gehoord van politici en hun (maffia )aanhangsel,wij vragen opheldering,wie houden ze nu voor de gek,het volk of zich zelf! (versgeperst van 9 t/m 12 uur,dos berichten ,slaapie?)En de bevolking blijft in deze losers geloven,omdat de LOSERS het fijtelijk anders verwoorden dan het in werkelijkheid is,Zij blijven hun eigen volk,belazeren,beliegen en bedriegen,ze zijn zelfs zo bang om de viering 10-10-10 niet! te vieren,ik zie nog hem nog staan met zijn kogelvrije vest op 10-10-10 in het bijzijn van W&M en 2.5 jaar later zag ik witten duifen over mijn huis vliegen,heb ze nooit meer gezien.Wat éen feest zeg,mijn knip is leeg,mijn ijskast is leeg en de maand moet nog beginnen,maar de knip van mijn Zus?? is al gevuld,ka n je nagaan hoeveel er in die twee jaar is verdeeld onder de MFK boys,alle kans hebben zij gekregen,het word hommeles in het zwartemierennest,ze gaan elkaar steken,en dat is nu net de bedoeling,lekker de boel weer in de war brengen zodat de stumpers ( het volk dus) het niet meer kunnen volgen(media werkt duidelijk hier aan mee).welterusten.