• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – Het Hof heeft gisteren J.S.C. (geboren in 1983) in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 jaar. C. vermoorde op 6 april 2011 op klaarlichte dag de twee mannen Roberto en Puriel. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het vonnis was eerder vastgesteld op negentien jaar.

Bij de bepaling van de straf heeft het Hof rekening gehouden met de aard en de ernst van de misdaad. De veroordeelde heeft uit wraak op de moord op zijn broer de twee mannen omgebracht. Hij bezocht Roberto en Puriel in Otrobanda en deed alsof hij marihuana wilde kopen. Toen beschoot hij hen met een vuurwapen.

Keel doorgesneden
Een van de slachtoffers viel ter plekke neer, de andere rende weg. Daarop rende C. achter het vluchtende slachtoffer aan en beschoot hem meerdere keren van achteren. Hij overleed ter plekke. C. ging daarna terug naar het eerdere slachtoffer, die nog bleek te leven. Ondanks dat hij C. vertelde dat hij zijn broer niet had vermoord, werd zijn keel toch doorgesneden.

Schadevergoeding
Het Hof kende aan de nabestaanden van Puriel een schadevergoeding toe van 5.597,83 gulden. C. heeft twee weken de tijd om in cassatie te gaan tegen het vonnis.

6 reacties op “24 Jaar celstraf in hoger beroep dubbele moord”

 1. @ Roadrunner doodrijder Nelson DS, krijgt waarschijnlijk nog niet eens 24 maanden… Alle verhouding is zoek. Dat is wat ik ermee heb willen zeggen. Overigens vind ik dit een geval van eigenrichting, maar goed, laat maar.

 2. @Aurelius, Was die broer dan wel een ‘goede’ jongen?

  Uiteindelijk is het 12 jaar per moord.. 9 jaar met goed gedrag, dus een mensen leven is 9 jaar waard?

  Ben benieuwd wat de doodrijder Nelson DS gaat krijgen…

 3. Deze man heeft 2 YDK gedood, die alom bekend stonden als criminele ratten en dienovereenkomstig gevreesd werden. Deze man heeft dat gedaan als wraak op de moord op zijn broer. Iedereen wist dat zij de broer van hem hadden vermoord. De politie deed niks. Ik vind 24 jaar nogal een forse eis, en dan druk ik me heel zacht uit…

 4. Dit is nou eens één koekkie van eigen deeg.!

 5. @titanic, valt wel op dat wanneer een ‘grote’ jongens bij betrokken zijn er ineens vormfouten komen.. Bij de ‘juny’s’ van de straat maakt het OM nooit een vormfout..

 6. Tja, die had te weinig geld voor een vorm fout. Jammer swa, no money dan de cel in.