CelCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) eist anderhalf jaar cel tegen J.J.C. wegens diefstal. De 28-jarige man wordt ervan verdacht twee winkels in Zuikertuintje Mall te hebben bestolen. Dat meldt het OM. Het Gerecht doet op 30 oktober uitspraak in de zaak.

De diefstallen heeft hij vermoedelijk in samenwerking met vijf andere verdachten gepleegd. De inbraken werden in de nacht van 25 juni gepleegd in een boetiek van Tommy Hilfiger en Freeport Jewelers. Hierbij zijn vele kledingstukken en ongeveer 200.000 gulden aan sieraden buitgemaakt. J.C.C. werd na een achtervolging door bewakingspersoneel aangehouden. De vijf andere medeplichtigen wisten te ontkomen.

2 reacties op “OM eist anderhalfjaar cel wegens diefstal”

  1. Als je een winkel berooft krijg je wel straf maar als je een land leegrooft dan krijg je niets? raar hoor

  2. Maar anderhalf jaar! Dat is een uitnodiging om overvallen te plegen als je maar maximaal anderhalf jaar moet zitten voor een buit van 200.000 gulden. Klinkt beter dan hard werken voor een veel mindere salaris gedurende diezelfde tijdsperiode.

    Straffen horen criminelen juist te ontmoedigen van hun daden en niet te bemoedigen. In Texas kan een veroordeelde voor een overval tot 20 jaar achter tralies worden geplaatst. Dat werkt pas ontmoedigend.