• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

pistolen pistoolCURAÇAO – De rechter bepaalt of het bewijs tegen Giovani de Pool senior rechtmatig is. Dat zegt persrechter Maurits de Kort tegenover Versgeperst.com. Vanmorgen suggereerde De Pools advocaat Ornelio Martina in het Algemeen Dagblad dat het Openbaar Ministerie geen basis heeft voor een zaak tegen zijn cliënt.

De Kort bevestigt dat een vormfout de oorzaak is van de invrijheidsstelling van De Pool. “Na een aanhouding volgt eerst een toetsing door de rechter-commissaris of de aanhouding rechtmatig is. Uiteindelijk bepaalt de rechter op de zitting of er sprake was van een rechtmatige verdenking tegen de verdachte. Hij bepaalt ook of de vuurwapens die we zaterdag gevonden hebben, gebruikt mogen worden als bewijs”, aldus De Kort tegenover Versgeperst.com.

7 reacties op “‘Rechter bepaalt of bewijs tegen De Pool rechtmatig is’”

 1. @Yoshi Leuk dat je er nog een logisch verhaal van probeert te maken, maar bij mij gaat deze er absoluut niet in! De familie van de Pool is sinds mensenheugenis al betrokken bij obscure zaken. Ken nog een geval in de jaren 80 dat een bodybuilder werd neergestoken door een van de Pool in Nixe Place in Salina. Men weet echt wel wie waar woont.

 2. Ik geloof niet dat er een fout is gemaakt door de politie, ik denk dat het als volgt is gegaan.

  De politie verdenkt de familie x over iets en doet een (rechtmatige) inval bij huis a en huis b.
  Na de aanhouding van persoon a en persoon b is er de gedachte dat er wellicht ook in huis c (familie van a en b) iets te vinden valt. Nu ontstaat de keuze:

  3 dagen wachten voor de rechten een huiszoekingsbevel heeft uitgegeven, met als kans dat persoon c alles heeft kunnen verstoppen/vernietigen?

  of

  Gelijk een huiszoeking doen en hopen dat de rechter genoeg grond ziet hiervoor en
  het bewijsmateriaal geldig verklaart.

 3. Meneer Mossel, ik wist dat u het in u had, alle achting.

  (Overigens kent de Brabo-negerij een soortgelijk gezegde. Soms heeft het scheetje een zetje nodig)

 4. I think that all, cops and judges/OM should go back to school and advance in criminology courses so that we are all on the same page, because sending them free on technicalities is a little bit rediculous

 5. effe wakker worden gemeenschap!.Ik zal even een staaltje waarheid naar boven doen drijven ,ik woonde in een dorp waar iedereen ons kan ons kent (dus de bekende scheet,pikantje) net zoals hier op Curacrim.in het kort!.Ben jarig en heb een aardige slok wisky op,het was gezellig tot dat er telefoon ging ( 00,15 ) ,het was de politie die mij vertelde dat mijn zoon (16 jaar) samen met een vriendje was aangehouden en in de cel zaten,reden, hij had een bushalte hokje vernield (een steen gegooid en een kras op het plastiek raam )waar een vriend 14 dagen daar voor(16 jaar oud ) zich te pletter had gereden in de bocht, één week later bleek dat deze bushalte niet goed stond?.De des betreffende agent was mij bekend en vroeg hem om mij de toegang tot het politiebureau te geven om hem te spreken,kreeg dit niet.Zeg thuis tegen de vader van het vriendje die ook vast zat,als ze mij er niet in laten om met mijn zoon te praten schiet ik ze eruit daar, met te gelijk een mitriailleur (ééntje uit de tweede wereld oorlog!) uit de kast te halen,deze vader raakte zo in de war dat toen ik het wapen had weg gezet hij de moet had het wapen te pakken en weg te vluchten, al lopend naar het politie bureau en daar de grote jonge uit te hangen en af te geven.Maar de lul had een fout gemaakt om er onderweg één keer mee te schieten om te kijken of hij wel echt was, Na 45 minuten stonden er zo’n 15 man voor de deur (waar ik trouwens niks van heb gemerkt daar ik al lag te slapen)mijn vrouw deed open en zonder pardon hebben zij mijn huis beneden onderzocht,toen zij naar boven waren gegaan en mij wakker maakte dacht ik dat ik in de trein naar Berlijn zat,ik moest mee,op dat zelfde moment had een agent een revolvertje uit de eerste wereldoorlog onder het bed gevonden (geladen 4.7), het was een enkel revolver nog geen 20 cm groot maar wel dodelijk.om het kort te maken de volgende dag om 8 uur, ik en mijn zoon vrij zonder enige vervolging omdat ik de antieke?? wapens had af gestaan aan het wapenmuseum te Leiden.Maar nu komt het ,de vader werd veroordeeld omdat hij had geschoten,en toen kwam mijn zaak ook weer ter spraken,eind van het liedje,4.500,00 euro boeten of drie maanden zitten.dus al worden er fouten gemaakt je kan altijd nog aan de beurt komen, ook deze verdachte.

 6. Ornelio is een tweede Vaders?

 7. Het is weer ‘lekker link’ in elkaar gezet………!