diplomaCURAÇAO – Opleidingsinstituut KOD (Kennis Opent Deuren) heeft een filiaal op Curaçao geopend. Het instituut richt zich vooral op werkende volwassenen. Ook drop-outs en volwassenen die in het verleden niet de kans hebben gehad om een diploma te behalen, kunnen er terecht.

De cursussen worden zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds aangeboden. De opleidingen zijn op MBO- en HBO-niveau. Studenten maken Nederlandstalige examens en krijgen ook een diploma uit Nederland. Het instituut heeft samenwerkingsverbanden met verschillende gerenommeerde examenbureaus in Nederland. Dat zijn onder meer de Associatie Praktijkexamens, Register Belastingen, CITO, EBFS en SVPB.

Cursussen
Naast de 28 avondopleidingen verzorgt het instituut ook verschillende taalcursussen en trainingen ter verbetering van de expertise van werknemers. Zo kunnen cursisten zich onder andere inschrijven voor Nederlands, Papiaments en Engels. Ook zijn er opleidingen op het gebied van zakelijke correspondentie en verschillende soorten recht. Bovendien biedt KOD meer klantgerichte trainingen en cursussen aan. Voorbeelden daarvan zijn klantvriendelijkheid, integriteit, telefoonetiquette en sociaal-communicatieve vaardigheden.

Docenten
Het instituut werkt met gekwalificeerde docenten met minimaal een tweedegraadsopleiding. Tevens bestaat het docentenkorps uit managers en juristen uit het bedrijfsleven. KOD-Opleidingen is gevestigd in het gebouw van de MACC Academy – voorheen Martinusschool aan het Brionplein/Molenplein.

3 reacties op “Nieuw filiaal opleidingsinstituut KOD”

 1. Heel goed deze instelling,mooie kans voor Gerrit de Raaf,Constancia,Cooper en nog een paar van die wereldwonders die ons land besturen, om eens goed bij te scholen,dat hebben zij zeker nodig!

 2. @ Jacinto. Want doordat ik heb ook in het verleden zo een Opleidingsinstituut gemist .

  Beter laat dan nooit en krijg je alsnog een kans om een opleiding te volgen. Ik heb wel een idee voor je.

 3. Blij dat zo een Opleidingsinstituut is gearriveerd op Curacao .
  Voor Volwassen en ook voor drop-outs .
  Want doordat ik heb ook in het verleden zo een Opleidingsinstituut gemist .
  Heb ik pas 2012 vanuit Nederland een Plan Nashonal . .
  Gestuurd voor verschillende Instantie op Curacao .
  Het kan het wel zijn dat ze hebben volgens mijn Plan Nashonal deze feest georganiseerd .
  Maar ik verwacht helemaal geen beloning en ook niet herkenbaar worden .
  Want de Plan Nashonal was bedoel als cadeautje voor Nos Dushi Korsou
  Die u kun vergelijking met zo een Gouden Kans voor Volwassen en Drop – outs dat Curacao heb nu ontvangen .