Nicolas MaduroCURAÇAO – De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft het Congres gevraagd om hem bij decreet te laten regeren. Maduro vindt dit nodig om corruptie en economische sabotage aan te kunnen pakken. De oppositie meent echter dat Maduro hetzelfde spel speelt als zijn voorganger, wijlen Hugo Chavez.

Chavez was veertien jaar aan de macht. In die tijd wist hij de Nationale Assemblee vier keer zo ver te krijgen om hem de bevoegdheid te geven bij decreet te regeren. Chavez gebruikte deze macht om ruim tweehonderd wetswijzigingen door te voeren die de greep van de staat op de Venezolaanse economie verstevigden.

Henrique Capriles
Oppositieleider Henrique Capriles meent dat het extra bevoegdheden voor Maduro geen eind zullen maken aan de voedseltekorten in het land en alleen maar een ‘incompetente leider’ meer macht geven. Capriles verloor de presidentsverkiezingen van Maduro.

© Novum

5 reacties op “Maduro wil regeren bij decreet”

 1. Same fox different clothing. Why is it that the majority (mostly poor people) do not see what they are doing to them-self’s? EDUCATION is missing done on purpose.

 2. @ Abraham Mossel : Goed zo Maduro,op naar de alleen macht,net zoals je voorganger.alleen heb ik het idee dat het jou net niet lukt!.

  Hoeveel presidenten van Venezuéla hebben het lang volgehouden in de laatste honderd jaar, afgezien van meneer Chávez.

  Begin jaren 90 sprak ik de president van PVDSA Bariven om de paar maanden, nadat de direkteur Bariven NL, een neefje van president Carlos Andrés Pérez, was teruggeroepen naar Venezuéla.
  De graai-neef 1e klas was te dom voor woorden, reed met ‘n Ferrari de 25km afstand tussen het kantoor van Bariven en zijn peperdure villa (company paid).
  Desondanks vond het heerschap het nodig taxi-bonnetjes te vervalsen.

  Corruptie aanpakken, voor hoe lang, en bij wie ?

 3. ach, op Curacao zijn er ook die dat willen of hebben willen doen. ZZoete lieve Gerritje (de raaf) en consorten b.v. en als het (J)Asjes zou lukken doet hij het ook. Wegwezen met die lieden.

 4. Corruptie aanpakken? Gaat hij dan zijn eigen mensen aanpakken??

 5. Goed zo Maduro,op naar de alleen macht,net zoals je voorganger.alleen heb ik het idee dat het jou net niet lukt!.