• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Rijksoverheid: Ronald PlasterkCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het vorige week getekende protocol openbaar gemaakt. Hij tekende het document samen met premier Ivar Asjes. Het protocol gaat over de afsluiting van subsidieprojecten en herverdelen van overgebleven gelden.

Per eind vorig jaar stopte de financiering van deze projecten door Nederland. Een aantal projecten zijn inmiddels stopgezet, met als resultaat dat er 9,5 miljoen gulden beschikbaar is gekomen aan resterend geld. Vanaf 2014 zijn de landen zelf verantwoordelijk voor de financiering van non-gouvernementele organisaties (NGO’s). Plasterk en Asjes tekenden daarop een protocol met daarin afspraken over hoe het geld herverdeeld wordt.

Reserveringen
De Curaçaose regering reserveert in 2014 2 miljoen gulden voor deze projecten, plus niet-besteed geld van stichting USONA ter waarde van 3 miljoen en het restvermogen van stichting AMFO. Vanaf 2015 wordt 8 miljoen gulden gereserveerd. Plasterk voerde ook gesprekken met Stichting Ontwikkeling Nederlands Antillen (SONA) en de Antilliaanse Medefinancieringsorganisatie (AMFO), maar deed over de inhoud daarvan geen mededelingen.

Protocol samenwerkingsmiddelen

3 reacties op “Protocol Asjes en Plasterk”

  1. Plasterk is sterk,hij heeft twee weken ze baard laten groeien,om op Sinterklaas te lijken,hij is snel terug gefloten door??????????????????DE pvv,cda,sp,d66,pvde armoede?.

  2. Mr. Mossel, lighten up 😉
    Lets get into this as a reference when…dumda da dummmmmm the money goes mysteriously missing…

  3. Ik geloof er nada van,nu en nooit.