• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Nico van der Ven: Ronald PlasterkCURAÇAO – Minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties heeft gisteren een verslag ingediend bij de Tweede Kamer van zijn werkbezoek aan Curaçao en Bonaire. Hij bezocht de eilanden vorige week. Plasterk sprak onder andere over de komende evaluatie van de Rijkswetten.

Plasterk vindt dat er op gebied van de overheidsfinanciën “belangrijke structurele beleidsmaatregelen zijn getroffen, die bijdragen tot een stabilisering van de begroting. Tegelijkertijd onderstreept de regering van Curaçao dat waakzaamheid geboden is en dat er mogelijk nog meer pijnlijke maatregelen in het verschiet liggen.”

Ziekenhuis
De minister heeft ook gesproken over de financiering van het nieuwe ziekenhuis. Plasterk: “Vanuit maatschappelijk en sociaal perspectief is de regering van Curaçao voornemens om de ontwikkeling van het ziekenhuis ter hand te nemen. De financiering daarvan dient nog gerealiseerd te worden. Daarbij wordt gedacht aan de lopende inschrijving. Curaçao realiseert zich dat het College financieel toezicht (Cft) daarover advies moet uitbrengen.”

Isla
De Curaçaose regering heeft in gesprek met Plasterk laten weten dat de gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid aangepakt worden. Recent koos de regering voor een upgrade van de bestaande raffinaderij. Plasterk heeft benadrukt de kwestie op de voet te blijven volgen. Op de persconferentie vorige week liet hij al weten dat hij er veel vragen over krijgt in de Tweede Kamer.

Verslag werkbezoek aan Curaçao en Bonaire

1 reactie op “Plasterk levert verslag werkbezoek in”

  1. Schotte, Jamaloodin en El Hakim vlogen de hele wereld rond maar hebben nooit een verslag ingediend…