Gewapende overvallerCURAÇAO – De politiecentrale heeft zaterdag een patrouille gestuurd naar een woning in de wijk Bottelier. Dit gebeurde nadat er een melding was binnengekomen van een gewelddadige inbraak. De slachtoffers zijn een stel van 28 en 30 jaar oud. Zij werden door de politie in shocktoestand aangetroffen.

De overval vond zaterdag rond 23.30 plaats. De slachtoffers werden in hun woning verrast door drie gemaskerde mannen. Een van de inbrekers was in het bezit van een vuurwapen. Onder bedreiging van het pistool moest het stel op de grond gaan liggen. Ze werden vastgebonden en kregen een doek over hun hoofd. De verdachten doorzochten het gehele huis en gingen ervandoor met diverse spullen. Het Overvalteam onderzoekt de zaak.

4 reacties op “Gewelddadige overval in Bottelier”

 1. @ridge.

  Vorige week gearriveerd op Curaçao. Speciale honden brigade k9 Heb ze gezien die honden zijn machines die exact weten hoe te handelen ook met vuurwapens. Zeer indrukwekkend.
  Hoe meer hoe beter.

 2. Ik geef de voor keur aan honden . Zorg dat je niet agresive honden heb , (maar het helpt.)
  maar een of twee goed afgerichte honden ze hoeven niet duur te zijn ze moeten gewoon weten wat je van ze verwacht ,als je weg bent . Nou kan je zeggen ; die schieten ze dood!
  Maar welke idioot die gaat een dood schieten waarvan de straf gelijkstaat als dat van een
  invalide .Die dader krijgt in de daarvoor speciaal gemaakte gevangenis ,de op straat opgehaalde puppys want die zijn er genoeg ,om op te voeden tijdens hun straf wat minimum 5 jaren zal moeten zijn .Dat is een goed begin om je te verdedigen tegen wapens. Daarnaast mag je als het goed is je zelf verdedigen,maar een vuurwapen kan je niet controleren als die kogel er al uit is kan je het niet meer corigeren ,met alle gevolgen van dien.Ik kan me goed verdedigen ,maar dat kan een oude niet meer ,ze kunnen zich niet verweren. Daarom stel ik met klem voor ,laat ook een speciaale eenheid deze mensen oppakken en daarbij gericht schieten. Maak dit ook bekent zodat ze ervan bewust worden van de consequenties. Een eenheid( atrakoteam) echt getraind op honden en vuurwapens.Dat is de injectie dat de regering aan de eenheid moet geven.Maar niet achter af gaan staan protesteren van ; ja!! zo schieten ze zomaar dood. Val in dit geval jij liever maar dood

 3. Ja Art idd. Geeft de burgers ook wapen en dan kunnen ze s’avonds voor de tv zitten met hun wapen naast zicht. Of het wapen ligt in de lade in de slaap kamer en dan kan hun kindje er een ongeluk mee hebben. Of beter nog de overvallers komen met een mes binnen en binden ze vast en dan vinden ze het wapen worden boos en schieten de bewoners neer. Dat zal vast helpen ja.

 4. De zoveelste situatie waarbij de daders met vuurwapens ongewapende burgers kunnen terroriseren. Hoe lang moeten de burgers nog ongewapend zijn? Zij hebben zo geen schijn van kans als zij het slachtoffer worden van een overval.

  Het is geen geheim meer dat iedere crimineel over een vuurwapen beschikt, ondanks de wapenwet. Het lijkt mij gezond verstand om de burgers op z’n minst de mogelijkheid te bieden om zichzelf te kunnen verdedigen met middelen die minstens gelijk zijn aan de wapens van de aanvallers.