pistolen pistoolCURAÇAO – De politie is zaterdag meerdere woningen binnengevallen in verband met drugshandel en wapenbezit. Daarbij zijn zes aanhoudingen verricht, waarvan vijf binnen de familie De Pool. Er zijn kilo’s drugs, meerdere wapens en relevante voorwerpen en documenten in beslag genomen.

gecrashte autoBinnen de operatie genaamd Scorpio is allereerst de 27-jarige G.M.D. de Pool aangehouden in zijn zwarte Mercedes. Daar ging een achtervolging aan vooraf, waarbij de politie heeft geschoten om hem tot stoppen te dwingen. Bij de Mgr. Kieckensweg is hij gearresteerd. In de auto zijn meerdere pakketten cocaïne gevonden.

Meerdere arrestaties
De vader van G.M.D., G.A. de Pool (56) is bij een van de invallen aangehouden wegens wapenbezit. In zijn kamer zijn drie wapens gevonden. In de woning zijn ook twee familieleden, de zeventienjarige I.F.A. de J. en de 23-jarige J.S.I.M., aangehouden. Daarnaast is E.B. de Pool in zijn woning aan de Caracasbaaiweg aangehouden omdat er marihuana, hasj en XTC zijn aangetroffen. De 71-jarige D.J. de P. (geen familie van De Pool) is daarnaast ook aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. De 23-jarige verdachte is na verhoor heengezonden.

Miss Curaçao
De vijf aangehouden familieleden zijn familieleden van Miss Curaçao Eline de Pool. Zij bereidt zich voor op de Miss Universe-verkiezing. Die wordt 9 november in Rusland gehouden.

drugs xtc weed

27 reacties op “Aanhoudingen binnen familie De Pool wegens drugs”

 1. Chopi, op 09-10-2013 om 00:33 schreef: Dat is niet knap dat is nou de smarthphone tijdperk…..

  Ah, Kiko’app.

  (Pikantje is nog van eco-phone tijdperk, met scheetknop)

 2. Het is idioot om Eline de Pool die overduidelijk afwist van de criminele activiteiten van haar vader en broers ons eiland te laten vertegenwoordigen.

  Of gaat Eline beweren dat ze nergens van af wist en dat de Audi cabrio die ze van pappie Pool kreeg betaald is uit de verkoop van porck chops @ Steak and Ribs?

 3. @Pikatje,
  Dat is niet knap dat is nou de smarthphone tijdperk…..

 4. @Mark Vis, ik kan helaas de politiek niet in.. ik heb een universitaire diploma, heb geen strafblad, geen bysides en heb ook geen belastingschulden.. ik voldoe niet aan de eisen

 5. Abraham Mossel, op 07-10-2013 om 14:32 schreef: de ééne n..it met de nicht de ander met de Neef.

  Meneer Mossel,

  maar gelukkig antwoordt u, als ik roep.
  Hoeveel families, van dit kaliber, zijn er op Curaçao ?

  Amusant dat operatie Scorpio op dit moment plaatsvindt, ‘n paar weken na de Miss Curaçao verkiezing, ‘n maand voor het Miss Universe gebeuren.
  Een frisse wind ?

 6. @Mark Vis

  ik begrijp dat je geen kranten leest en ook je huis niet uitkomt.
  Kom uit je luie stoel en leg je oor te luisteren in de maatschappij.
  Hup,hup !

 7. @ Mark Vis. ik heb de HAVO afgerondt en ik heb ook op MFK gestemd. ik ben niet dom.

  En toch bestaat er een correlatie. Geld, pastechi’s e.d. zorgen voor vermindering/verdwijning van de verstandelijke vermogens en daarom hebben zo veel mensen op MFK gestemd en helaas zouden de meesten het weer doen.

 8. Mark Vis ja, je komt heel intelligent over… op vele levels…. NOT

 9. Hihihihi… mensen die marijuana schrijven als ‘mariwana’…. priceless…!

 10. De vraag over welke onderdelen van Eline’;s lichaam ‘echt’ zijn vind ik irrelevant, aangezien het algemeen bekend is dat vele internationale kandidaten van misverkiezingen werk hebben laten doen. Heb je nog nooit gezien hoe ze dat in Venezuela doen? Plastische chirurgie is vrij standaard in dat wereldje en wordt zelfs aangemoedigd.

 11. Mark Vis, jij vind dat de Pool thuis moet blijven en daar ben ik het mee eens.

  Maar vervolgens geef je aan MFK te stemmen en daarmee keur je dus wel creditcardfraude, verzekeringsfraude, doodrijden, winkeldiefstal, meineed, alcoholisme, wanbetaling, diefstal en belastinggeld verkwisten goed.

  Hoe heb jij je Havo diploma behaald, net als Constantia via het copieerapparaat?

 12. zoveel negatieve reacties over curaçao… wat is in hemelsnaam curacrim? als je zo denkt over het eiland, zoek een nieuw eiland. sukkel. grow up people. criminaliteit zit overal. dat we iets meer drugs en wapen relevante criminaliteit hebben op schaal vergeleken met america en nederland, is dat door het feit dat wij wapens en mariwana niet legalizeren vergeleken met america en geen wietpas hebben als nederland.

  ik ben het er wel mee eens dat de miss verkiezing voor dit meisje niet door kunnen gaan. jammer. het is slecht voor het imago van onze dushi korsou.

  verder nog, mensen, stop met negativiteit verspreiden. als je het beter kan dan MFK, waarom zit je niet zelf in de politiek? sukkel. je bent een groot deel van het eiland dom aan het noemen omdat ze op MFK stemmen. hoeveel mensen kunnen tegelijk dom zijn? korsou ta set di burki anto? ban serio. ik heb de HAVO afgerondt en ik heb ook op MFK gestemd. ik ben niet dom. jij bent gewoon een sukkel. legumai hunga rol di gangsta riba internet.

  stop met het beoordelen zonder feiten.

  het enigste wat mensen de hele tijd zeggen is “die is corrupt” en “die is corrupt”… niemand kan nooit uitleggen waarom.

 13. Zijn zij verwanten van dhr Ego de Pool. Dan weten wij genoeg uit welk hout zij gesneden zijn.
  De beruchte mafia uit Curacao

 14. @ Pikantje,ik had je EQ hoger ingeschat,maar ik zie dat dus verkeerd.Jij kent waarschijnlijk het spreekwoord niet,ik zal het je ff uitleggen,hier op Curaçrim weet bijna iedereen wel wat de ander doet,dit komt omdat de familiebanden zéér dicht bij elkaar liggen,de ééne n..it met de nicht de ander met de Neef.En inderdaat @ John,het is beter voor Curaçao dat ze thuis blijft gaan zal tot afgang leiden zowel voor haar zelf als voor het eiland aangezien de laatste 3 jaar er meer slecht nieuws naar buiten komt dan goed nieuws.

 15. Natuurlijk wist Eline van de drugshandel van haar familie, ze struikelde thuis over de drugs en de wapens en de grote bolide die ze reed en de nieuwe I Phone iedere maand zijn ook niet betaald van de verkoop van spare ribs.

  En deze Eline moet dadelijk in de interviewronde van de Miss Universe verkiezing met een onschuldig gezicht vragen gaan beantwoorden over het beschermen van kinderen wereldwijd, terwijl haar eigen vader en broers die kinderen het bekende witte poeder bezorgen?

  Laten we dan maar die zwangere miss sturen.

 16. Abraham Mossel, op 07-10-2013 om 12:29 schreef: als ik een scheet laat op Westpunt dan weten ze het op Oostpunt binnen twee minuten.

  Dat is knap, voelt u iets voor deelname aan de Olympics ?

 17. Dat Curacrim aan het verrotten is dat wisten we al een tijdje ( zie regering Schotte), dit had ik niet verwacht,nu zijn het al de middelmatige mensen in onze sameleving die als rotte apels en peren naar boven komen drijven zo gouw zo ook maar ff in de pitcher komen te staan.Alleen de politici blijven op dit moment nog buitenschot?.En niemand wist hier van voor de miss verkiezingen (zakkenvullen dus?)als ik een scheet laat op Westpunt dan weten ze het op Oostpunt binnen twee minuten.

 18. @Bas, Na de cases met Jamaloodin en El Hakim weten we dat de belastingdienst niet functioneerd..

  Net als die keuringdienst van waren die wel stoer bij Rockbeach gaat en sluit wegens niet hebben van een vergunning maar niet 200 meter durft te gaan bij St. Tropez dat nog steeds geen vergunning heeft

 19. Overigens heeft een medisch specialist die foto’s van Eline bekeken heeft vastgesteld dat een groot deel van haar lichaam uit Colombiaanse siliconen bestaat, dus misschien kunnen we haar als Miss Colombia laten meedoen aan de Miss verkiezing, zoveel Curacaos is er niet meer aan haar lichaam.

  Wel vroeg naar het vliegveld gaan, want de scanner op Hato zou wel eens op tilt kunnen slaan met al die implantaten.

 20. @Serka di Bo Het gaat niet om Eline de Pool. HET GAAT OM CURACAO! Nothing personal here.

 21. @ Trafassi,

  als dit inderdaad gebeurt dan mag de belastingdienst achter zijn oren krabben. Bij elk bedrijf heb je een inkoop en verkoop. Als er maar voor, laten we als voorbeeld nemen, 100 gulden wordt ingekocht en de omzet daarmee is 1500 gulden dan klopt er iets niet. Elk bedrijf heeft een BAB controle waar dit ook aan het licht zou moeten komen.

  Aan de andere kant, ALS het allemaal klopt en het geld wordt wit gewassen zoals jij aangeeft dan is er wel omzetbelasting, winstbelasting en dergelijke van betaald.

 22. dan is het weel heel dom.
  als je 2 goedlopende restaurants hebt om je dan met drugs in te laten…
  steak en ribs zit altijd vol en de prijzen zijn ook niet echt laag te noemen.
  dus er moet genoeg verdient worden daar.
  maar ja, hebzuchtig wordt je er van.
  als je veel geld hebt wil je meer!!!
  heel jammer…

 23. @Titanic, waarom zo op Eline? Wat heeft zij misdaan? Zolang de corrupte MFK bende nog steeds vrij rondloopt hebben wij niets te zeggen op Curacao. Laten we maar de GROTE criminelen oppakken!

 24. Dat is nog eens een steak en rib uit je lijf.

 25. Wat voor indruk moet het buitenland wel niet krijgen over onze miss-en. De ene zwanger en van de andere wordt haar vader in de bak gezet. Natuurlijk moet deze miss stoppen. Ze heeft alle schijn tegen en zal daardoor nooit door een internationale jury gekozen worden tot miss Universe, zelfs niet bij de eerste twintig belanden. Jammer voor haar maar we moeten als land Curacao de realiteit onder ogen zien. Is haar eerste plek gekocht of heeft zij deze op eigen kracht gehaald? Welke onderdelen van haar lichaam zijn echt? Welke vraag denk je dat journalisten haar als eerste zullen stellen? De miss-wedstrijd is een dog-eat-dog wedstrijd. Onze miss zal helemaal zwart gemaakt worden.
  Laten we aub niet weer ons geld vergooien en misschien moeten we maar helemaal stoppen met hier geld in te stoppen. Mijn gepensioneerde schoonvader kreeg eenbrief in de bus of hij aub als VOORLOPIGE aanslag even een premie van Naf 2000 voor ziektekosten wilde betalen BOVENOP de al verhoogde premie ziektekosten. Have a heart mensen!

 26. Haar vader is eigenaar van de restaurants Steak and RIbs en Perla del Mar. Nu weten we allemaal dat restaurants ideale witwas gelegenheden zijn vanwege het contante geld dat er in omgaat.

  Je verkoopt voor 50 gulden, stort de dag erna zelf 1,000 gulden af bij de bank als omzet en voila, 950 gulden drugsgeld witgewassen.

 27. Als macamba wist ik hier niets van, maar Antilliaanse collega’s vertelden mij dat het een publiek geheim is diverse generaties de Pool al lang in de drugshandel zitten.

  Zij zeiden ook dat de familie de Pool onder de tafel flink aan de organisatie van Miss World betaald heeft om Eline de Pool te laten winnen. Ik vond het al vreemd dat runner up Franciska niet gewonnen had, die als onderneemster heel bedrijvig is in de sociale sector wat naast een mooi uiterlijk natuurlijk ook een grote rol speelt.

  In ieder geval lijkt het mij onmogelijk de Pool nog naar de Miss Universe verkiezing te sturen, want in no time is daar bij de organisatie en de daar aanwezige wereldpers bekend dat haar vader en broer vastzitten wegens drugssmokkel en dat er aanwijzingen zijn dat haar titel gekocht is.