Jeanne-Marie Francisca thumbCURAÇAO – De ontslagcommissie heeft momenteel minstens zestig ontslagaanvragen in behandeling. Volgens ochtendkrant Extra kwam de ontslagcommissie gister bijeen om te overleggen over de aanvragen. Dat meldt Radio Hoyer 2.

De krant noemt de situatie ernstig en geeft een opsomming van een aantal niet nader genoemde bedrijven waar tientallen ontslagen kunnen vallen. Minister Jeanne-Marie Francisca van Sociale Ontwikkeling en Welzijn (SOW) zegt in een reactie tegenover Radio Hoyer 2 niet op de hoogte te zijn van de cijfers. Volgens Extra maken vakbonden en bedrijfsleven zich zorgen over de situatie op het ministerie van SOW. Radio Hoyer 2 meldt dat er momenteel geen managementteam op het ministerie is. Zowel de secretaris-generaal als beleidsdirecteur zouden zijn ontslagen.

3 reacties op “Zestig ontslagaanvragen bij ontslagcommissie”

  1. Het komt wel goed met de werklozen, ze kunnen zo bij Sambil aan de slag. In november 2012 zei Cooper nog dat Betrian het project qua werkgelegenheid te laag inschatte Het zou meer dan 300 tot 500 arbeidsplaatsen opleveren. Cooper en Schotte helpen de ontslagen werknemers wel een handje bij Sambil.

  2. Het worden 120 ontslagontvragen als we ook afscheid nemen van alle familieleden die Constantia bij het BZV heft ondergebracht.

  3. Ach ja, ondernemers begrijpen nog steeds niet dat het voordeliger is om werknemers in een aparte BV in dienst te nemen, kost weinig en je bent zo van ze af…