Etienne van der HorstCURAÇAO – Het Landsbesluit bescherming persoonsgegevens is sinds dinsdag in werking getreden. Het College van Toezicht treedt echter pas begin 2014 aan. Dat zegt minister Etienne van der Horst naar aanleiding van de inwerkingtreding van het Landsbesluit. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Het gebruik en verkeer van persoonsgegevens wordt vanaf dinsdag beschermd door middel van deze wet. De wet beschrijft regels om de persoonlijke gegevens van burgers te registeren, verwijderen, gebruiken en te archiveren. “Een wet voor de bescherming van persoonsgegevens is onmisbaar door de ontwikkelingen in de wereld,” aldus Van der Horst.

Begin 2014
Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening is verantwoordelijk voor de wetgeving en is samen met onderzoeksbureau SOAB bezig om het College van Toezicht nader inhoud te geven. Begin 2014 moet het College van Toezicht in werking treden.

Van der Horst legt uit hoe de wet in de praktijk werkt.

3 reacties op “Landsbesluit bescherming persoonsgegevens in werking”

 1. Ach ja, zouden allerlei mensen nu ineens geen informatie meer van corrupte bankmedewerkers krijgen?

  Advocaten betalen minder dan Naf 100,- voor alles wat ze willen weten over u en mij, het wordt tijd dat dat ophoudt, banken screen je medewerkers!!

 2. Hoe zit het dan mbt bv ministers die overal belastingschulden hebben en betalingen krijgen van mafia leden?
  Wanneer hebben we weer een functionerend BVD?

 3. Laat ik nu denken dat de privacy al MEER dan gewaarborgd is.
  Zelfs zover dat alle witwassers zich veilig voelen op ons eiland.
  Denk dat dit de volgende regeling is om onze financiele sector die het moet hebben van belasting”ontwijking” verder van dienst te zijn.

  Het onderling en internationaal samenwerken op het eiland was al lekker moeilijk, zo meldde CFATF: “The Central Bank cannot however exchange information with the supervisory arm of the FIU (MOT) or GCB (Gaming Board)..” en “…the FIU (MOT) in conducting its supervisory function cannot disclose information with domestic supervisory counterparts” en “…the GCB (Gaming Board) cannot disclose information to national or international supervisors.”

  Schotte en andere MOT kandidaten vonden dat prima. Laten we onze gegevens en die van de trustkantoren vooral geheim houden. Een extra drempel, hoera!!

  Vooral van belang omdat we in internationale verdragen een klein zinnetje kunnen toevoegen dat we met iedereen samenwerken “voor zover de wetgeving dat toestaat”…Denk dat die dus steeds minder toestaat.