• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sedula's aangepast ThumbCURAÇAO – Drie nieuwe machines voor de productie van sédula’s, oftewel identiteitskaarten, zijn inmiddels op het eiland. Dat maakte minister Etienne van der Horst van Bestuur gisteren tijdens een persconferentie bekend. Dat meldt Radio Hoyer 2.

De huidige machines in Kranshi zijn verouderd en een is er defect. De enige overgebleven machine produceert nu 80 kaarten per dag waardoor een achterstand is ontstaan van 12.000 sédula’s. Mensen die nu een afspraak maken voor het vernieuwen van hun ID-kaart, zijn pas in maart aan de beurt.

Verlopen sedula’s
Met een verlopen ID kunnen mensen een bewijs van inschrijving gebruiken. In antwoord op vragen van Radio Hoyer 2 of Van der Horst de verlopen sedula’s niet kan verlengen gaf hij aan dat dit geen zin heeft. De wetgeving moet dan worden aangepast en dat neemt volgens de minister meer tijd in beslag. “De achterstand is eind van het jaar weggewerkt,” aldus van der Horst. De drie nieuwe machines worden nu getest. Dit is over twee weken afgerond. Daarna worden de nieuwe machines in gebruik genomen.

1 reactie op “Achterstand sedula’s eind dit jaar weggewerkt”

  1. Ook handig om te weten dat mensen die niet op Curacao zijn geboren sinds 10-10-2010 die een nieuwe cedula nodig hebben (en dus voor 10-10 al er 1 hadden) nu met het originele verklaring van rechtwege dienen te laten zien bij Kranshi.. ondanks dat dit voorheen niet nodig was en je gewoon in het system staat als inwoner van Curacao.. Heel leuk dat Bentana di Informashon de klant informeert dat het niet nodig is.. met als gevolg een ja-nee spelletje maar de persoon krijgt geen nieuwe cedula!