CuracaoCURAÇAO – PAIS is bezorgd over de schoonmaak, onderhoud, toegankelijkheid en veiligheid van de Curaçaose stranden. De partij vreest dat vooral de zeven drukste stranden daar onder lijden. Dat zijn volgens het CTB (Curaçao Tourist Board) Caracasbaai, Daaibooi, Santa Cruz, Grote en Kleine Knip, Fòrti en Kalki.

De partij van Alex Rosaria heeft daarom twaalf vragen opgesteld voor ministers Stanley Palm (Economische Ontwikkeling) en Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur). De partij wil weten of er afspraken tussen LVV (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en CTB zijn gemaakt over de stranden en welke investeringen er de afgelopen vijf jaar zijn gedaan. PAIS wil dat er een protocol komt aan de hand waarvan de stranden onderhouden worden. De partij is ook benieuwd naar de toegankelijkheid voor gehandicapte strandgangers. Daarnaast willen de indieners weten of de bewakers voldoende faciliteiten tot hun beschikking hebben. Ook zou er een life guard en eerste hulp moeten zijn op elk publiek strand. Dat laatste is volgens de partij nu niet het geval.

7 reacties op “PAIS bezorgd over staat van Curaçaose stranden”

  1. Gelukkig maakt de PAIS deel uit van de regering en zullen de problemen met onze stranden snel worden opgelost, toch?

  2. @Q, welke stranden worden ingepikt en zijn afgesloten voor onze mensen?

  3. Stem !! op PAIS bij de aankomende verkiezingen.PAIS neemt in iedergeval actie tegen ontoelaatbare overtredingen?,zoals roken,geen water bij openbaar toileten binnenstad,bezorgd over personeel die de stranden NIET goed onderhouden, ob verordering, kunnen voor maar 20.000,00 florin visa visa vliegen naar Japan, etc etc,tjonge tjonge wat een partij !.En de verdelingsvormule over de stranden worden zoals altijd aan diegene uitbesteed die bij aankomenede verkiezingen het hartst voor de partij loopt te ronselen en te schreeuwen in de desbetreffende wijk,hebben deze schreeuwers het kontract dan hoor en zie je ze niet meer,kiijk maar eens naar het beruchte volleybal veld marie pompom, geopend met veel bombarie door weldoener Monk,na twee weken was het net weg tot nu toe.het blijft tobben met deze politci weldoenders.

  4. Met het geld van de snoepreizen van PAIS minister Palm naar Japan en Colombia hadden alle stranden nu al opgeknapt kunnen zijn.

  5. Is onze Pais dan niet bezorgd over het illegaal inpikken van onze stranden en de toegang af te sluiten voor onze mensen? Waarom DOET Pais dan niks???

  6. Mag ik Koredor toevoegen? Wat een sushi, zonde. Als je daar wat wit zand plaatst, sushibakken neerzet die worden geleegd, is het een mooie plek. Er lopen vaak toeristen van de hotels een rondje. Aan het einde bij de Marriott kant stinkt het ook naar beerput.

  7. Tja geen beveiliging en mensen die er een troep maken en niet opruimen