ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes vindt dat de extra voorwaarden die aan de Gay Pride op Curaçao werden gesteld, onderzocht moeten worden. Hij gaat daar minister van Justitie Nelson Navarro opdracht toe geven. Dat zegt hij in gesprek met Radio Hoyer 2.

Afgelopen zaterdag zou in het centrum van Willemstad een heuse Gay Pride plaatsvinden. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam had Asjes er zelfs een brief over gestuurd met succeswensen en een aanbod voor advies. In Amsterdam wordt al jaren een Gay Pride gehouden door de grachten van de hoofdstad.

Winnie Raveneau
Partijgenoot van Asjes, Winnie Raveneau riep voorafgaand aan de Gay Pride in een brief de kerkleiders van ons eiland op de Gay Pride te veroordelen. “Het grootste gedeelte van Curaçao heeft veel respect en waardering voor het woord van God. De geestelijke leiders zijn er om de mensen te beschermen tegen deze verkeerde levenswijze,” aldus Raveneau in haar brief.

Persoonlijke titel
Volgens Asjes werd de brief op persoonlijke titel geschreven en benadrukt hij dat zijn kabinet niets heeft tegen homo’s en lesbienes. “Wij respecteren elk mens op deze aarde en wij vinden dat eenieder die wil demonstreren of een bijeenkomst wil organiseren, die mogelijkheid moet krijgen. Er mag geen beletsel worden opgelegd”, zegt Asjes.

Caribische Pride
Over de Caribische Gay Pride in mei volgend jaar gaat Asjes overleg voeren met de minister van Justitie, maar hij voorziet geen enkel probleem. “Ik respecteer ieders mening en ik sta voor vrijheid van uiting van iedereen”. In de Nederlandse Tweede Kamer zijn schriftelijke vragen gesteld door zowel de VVD- als de PvdA-fractie aan minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk over de ophef rond de Gaypride.

Collega Rick Hart vroeg Asjes tijdens de persconferentie van de Ministerraad om opheldering.

43 reacties op “‘Extra voorwaarden Gay Pride moeten onderzocht worden’”

 1. Edgar, op 06-10-2013 om 16:59 schreef: Begint nu het lichtje te branden bij een aantal of blijven we maar stug door discrimineren ?

  Pikantje heeft een kleurrijke zoon, en een bijzonder kleurrijke familie (o.a. Moluks, Pools, Indonesisch, Chinees, Marokkaans, Spaans, Surinaams, én Curaçao).
  Maar ook kleurrijke vrienden, diverse homoseksuele (goede) kennissen, en heeft de gay-wereld van A tot Z gezien (van dichtbij).
  Pikantje is katholiek, ex-misdienaar, heeft op internaat gezeten bij de Dominicanen paters in Nijmegen, en onderwijs genoten van de Franciscanen in Dongen, de broeders in Tilburg, de zusters van liefde (matris misericordiae) in Tilburg.
  De drie laatstgenoemden kunnen mogelijk bekend klinken.

  Verdraagzaamheid is niet te leren uit een boek, of het verdraaien van woorden, en Provocatie is niet synoniem aan Discriminatie.
  I love New York in june, how about you ?
  Wilt u enkele voorbeelden, die illustreren hoe discriminerend de gay-gemeenschap is ?

 2. JANSEN (verkeerd geschreven, WORSTELAAR, e.a).Ik heb écht geen zin, geen tijd om jullie te beantwoorden. Het heeft geen zin, de moeite niet waard. Het is gewoon praten tegen een kale muur. Normaal geeft ik nooit reacties op mijn postings. Ik geef mijn mening en klaar.Ik kijk er niet meer naar. Dus bij deze. Fijne reis verder en een goeie aankomst. En vergeet niet een kaartje te sturen. Bye bye. See you later alligator.Sayonara. Adios. Daaaag.Ayóóóó.

 3. @Luc.Janssens geef het maar op met Roberto c.s.

  “Geloof” is nu eenmaal (per definitie! ) niet te bewijzen en heeft dus altijd haar eigen gelijk. Het is geen wetenschap die met argumenten en onderzoek en dialoog tot gezamenlijke conclusies kan leiden. “Geloof” schrijft voor wat er gedacht moet worden, dus dan stopt de dialoog al snel, want de “gelovige” ander kan of mag niet verder. Er zijn daarom tijden geweest met boekverbranding. Immers..alles wat in de “heilige boeken” stond was de “waarheid” en dat was genoeg. Verder nadenken was niet nodig…er is al een boek…

  Wat dat impliceert voor de vrijheid van denken, dialoog en redelijkheid, laat zich voorspellen, want de “rede” mag niet meedoen.

 4. zorgen = zonden

 5. @Roberto, ik hoop dat je een rolletje hebt aangenomen als intrigant en dat je dit allemaal niet echt meent. Kan gewoon niet geloven dat mensen zoals jij echt bestaan. Bevestig alsjeblieft dat je een persiflage bent en solliciteert naar de rol van een typetje bij van Kooten en de Bie.
  Als dat niet zo is dan zou ik graag willen dat je je volledige naam bekend maakt zodat Curacao over jou kan oordelen zoals jij over anderen oordeelt. Ben benieuwd wat voor nare dingen jij allemaal gedaan hebt. Kom Roberto durf het aan, “de balk en de splinter, of “gij die zonder zorgen werpen de eerste steen”. Kom “mr perfect” maak je bekend en ga met open vizier de confrontatie aan.

 6. Afgelopen week heeft onderstaande brief het internationale nieuws gehaald. Het is de brief van een vader aan zijn dochter.
  De dochter had haar zoon uit huis gezet, nadat deze had verteld dat hij homoseksueel is. De vader (dus opa van de jongen) schreef daarop onderstaande;

  Dear Christine,

  I’m disappointed in you as a daughter. You’re correct that we have a “shame in the family”, but mistaken about what it is. Kicking Chad out of your home simply because he told you he was gay is the real “abomination” here. A parent disowning her child is what goes “against nature.” The only intelligent thing I heard you saying in all this was that “you didn’t raise your son to be gay.” Of course you didn’t. He was born this way and didn’t choose it any more than he being left-handed. You however, have made a choice of being hurtful, narrow-minded and backward. So, while we are in the business of disowning our children, I think I’ll take this moment to say goodbye to you. I now have a fabulous (as the gays put it) grandson to raise, and I don’t have time for heart-less B-word of a daughter. If you find your heart, give us a call. – Dad.

  Hier mogen velen een voorbeeld aannemen !

 7. Ik sta hier werkelijk zo langzamerhand te tuimelen van ongeloof. De kreten en goedpraterij welke ik hier lees gaan alle spuigaten te buiten.

  Met het grootste gemak wordt even een bevolkingsgroep weggezet onder het mom van ‘de bijbel vindt het goed’, even onder het tapijt geveegd. Daarbij worden grove termen (Sodom & Gomorra, moreel verval etc) niet geschuwd.
  En dit komt dan van een groep welke in het verleden (en vaak ook nog in het heden) klaagt dat ze worden gediscrimineert vanwege het feit dat ze van Curacao afkomstig zijn of omdat ze een zwarte huidskleur hebben. Je zou toch van die groep mogen verwachten dat juist ZIJ voorvechters zijn voor een niet-discriminerende maatschappij.

  Ik zou graag iedereen, die hier met groot gemak een hele bevokingsgroep discrimineert, even een spiegel voor willen houden. En ik neem aan dat ze dan ineens WEL begrijpen waar ze mee bezig zijn.

  Vervang nu eens gewoon de woorden ‘homo of homoseksueel’ door ‘ZWART of NEGER’ en vervang de woorden ‘hetero’ door BLANK.
  Dan gaat zo’n reactie er ineens een heel stuk anders uitzien, of niet soms ?
  En kom nu niet met het verhaal dat de bijbel niet praat over zwart en wit, want we weten allemaal dat vroeger sllavernij werd gedreven met de bijbel in de hand. De kerk beaamde volmondig dat de Zwarte medemens minderwaardig was t.o.v. de blanke.

  Het stuk van Roberto leest dan ineens als volgt:

  ANGY. Precies, net zoals in de tijd van Sodom en Gomorra, geven zij zich hier in Nederland over aan kwaaddoen die getuigt van schaamteloos gebrek aan eerbied en minachting. Buitensporige hoererij, het najagen voor tegennatuurlijk gebruik van NEGERS met NEGERS. En jaar na jaar wordt de situatie nóg erger. Het is een totaal verdorven situatie hier. Een schaamteloze en ontuchtige gedrag heerst er hier. En juist dáárom doet het me pijn dat er zulke dingen op Curacao, zo’n vredig en prachtig eiland, gebeurt. Hoe is het mogelijk dat Curacao in zo’n poel van liederlijkheid is gevallen? Zullen er binnenkort ook NEGERhuwelijken worden toegestaan op Curacao? Dierlijke seks? Hebben degenen die dit allemaal toelaten op Curacao wel een goed geoefende en gevoelige geweten? Of is hun geweten verontreinigd en toegeschroeid? Is hun geweten onevenwichtig geworden? Uit balans? Heeft hun geweten geen innerlijke stem dat hun waarschuwt en zegt dat zij verkeerd mee bezig zijn? Geven ze hun geweten (manier van denken) door aan hun kinderen en verdere nakomelingen? De gewetn van zulke mensen wordt beschouwd als KRANKZINNIG of PSYCHOSE beschouwd. Niet normaal.Het zal mij niet verbazen als er binnenkort pedofilie (seks met minderjarigen) ook zal worden toegestaan op Curacao. Het enigste wat oprechte en eerlijke, en beschaafde mensen op Curacao kunnen en moeten doen is: BIDDEN, veel BIDDEN dat ons geliefde eiland gered zal worden van deze regeringen. Want mijn volk, mijn landgenoten zuchten onder het beheer, onder het zware juk van deze onbarmhartige en medogenloze mensen.

  De reactie van Pikatje is nog leuker:

  Er staat: En de homo’s moeten ophouden met het uitdagen van de lokale bevolking. Integreren heet dat, dus de lokale cultuur respecteren.

  En dan even de woorden vervangen en we lezen:
  En de NEGERS moeten ophouden met het uitdagen van de lokale bevolking. Integreren heet dat, dus de lokale cultuur respecteren.

  Begint nu het lichtje te branden bij een aantal of blijven we maar stug door discrimineren ?

 8. • @Roberto, op 06-10-2013 om 07:56 schreef:

  1. Je ontwijkt de dialoog. In plaats daarvan stort je een staaltje zendingswerk over mij uit waar ik niet om gevraagd heb;
  2. je geeft geen antwoord op mijn vraag hoe jij denkt over de doodstraf voor praktiserende homoseksuelen. In plaats daarvan hang je een verhaal uit het oude testament op! Ik heb je mijn menig daar over gegeven en gevraagd naar jouw mening;
  3. Je legt mij woorden in de mond die ik niet gebruikt hebt. Ik citeer je even: “En wat je daarnet schreef dat God vrouwelijke seksualiteit niet veroordeelt, zou het volgens jou wel eerlijk zijn als God seksualiteit tussen twee mannen wél veroordeelt, en tussen twee vrouwen niet??” Ik heb het woord “God” niet gebruikt. Ik heb Levitcus geciteerd, kijk er mijn tekst nog maar een keer op na. Voorts heb ik mij er niet over uitgelaten of het wel of niet eerlijk is. Ik heb er allen op gewezen dat Leviticus het alleen over mannelijke homoseksualiteit heeft.

  De manier waarop jij de discussie aangaat, noem ik onzindelijk discussiëren.
  Roberto het staat je vrij om mij nog een keer van repliek te dienen. Ik heb het gehad met jou. Probeer eerst maar om met beide benen op de grond te komen

 9. LUC. Janssens.(goed geschreven??).Als je over de Bijbel spreekt, spreekt je ook en vanzelf over Jezus. Vergeet niet dat Jezus de “centrale figuur”, de “sleutelfiguur” of de belangrijkste persoon is waarin het licht van ALLE profetieën in Hem (Jezus) samenkomen, en waarvan ALLE profetieën uitgaan. Iets dat heel logisch en begrijpbaar is. Jezus is hét fundament waarop God alle toekomstige regelingen ten behoeve van het eeuwige welzijn van Zijn (God) universele gezin in de hemel én op aarde zou grondvesten. En juist vanwege de uitermate belangrijke rol die Jezus aldus in Gods voornemen vervult kon Hij terecht en zonder overdrijving zeggen: Ik ben de weg, de waarheid, en het leven. Niemand komt tot de vader dan door de bemiddeling van mij. En daarnaast Janssens(schrijf ik het goed?), er zijn vele dingen niet alleen in de Bijbel, die niet geschreven of bekend zijn maar ook in het dagelijks leven, dat men door zijn verstand en geweten makkelijk een antwoord hierop kan krijgen. Daarnaast, wat er in Leviticus 20:15 geschreven staat is simpel te begrijpen.De joden stonden onder de Mozaïsche wet. de wet dus die God aan Mozes had gegeven na de bevrijding uit Egypte na ongeveer 400 jaar lang in de slavernij was (niet de 10 geboden) voor het volk Israël.Zij moesten zich strikt hieraan houden. En daarin staat onder andere dat mannen niet bij elkaar mogen liggen. (dus in seks verband, en vrouwen ook niet). Daarop bestond de doodstraf. In deze tijd is het ook zo in bepaalde landen. De wet moest dus gehandhaafd worden. De Mozaïsche wet was erop gericht de mens te leren dat hij zondig is, en dringend behoefte had aan het loskopoffer (dood) van Jezus Christus om hem (mens) te verlossen. Dus het was niet aanzetten tot moord.En wat je daarnet schreef dat God vrouwelijke seksualiteit niet veroordeelt, zou het volgens jou wel eerlijk zijn als God seksualiteit tussen twee mannen wél veroordeelt, en tussen twee vrouwen niet??Hoe verklaar je Deuteronomium 10:17 en Romeinen 2:11, en Handelingen 10:34 waari God over zichzelf zegt dat Hij NIET partijdig is???????God trekt één rechte lijn, zowel voor mannen, als voor vrouwen.

 10. @Appie, “kolonialisme” al dan niet progressief als (oud) argument om de discussie weer te ontlopen?

 11. @Ruud, helemaal met je eens en zo denkt de zwijgende meerderheid er ook over!

 12. Zorro, op 05-10-2013 om 16:28 schreef: Gaat het ondanks alles nog wel goed met onze Roberto ?

  Roberto lijkt aan manische decompensatie te lijden.

  (ik eveneens, in mijn woning liggen daarvoor echter blanco recepten en ‘n medisch vademecum op de plank)

 13. @Roberto. ‘Of krijgen we dadelijk ook de Handicapped Pride en IQ < 50 pride?'
  De IQ<50 Pride hebben we hier al jaarlijks met het carnaval…

 14. @ Roberto. Gaat het ondanks alles nog wel goed met onze Roberto, die 50 jaar te laat lijkt geboren of alleen op de verkeerde plek?

 15. Roberto, op 05-10-2013 om 07:51
  Je hebt mijn tekst niet goed gelezen. Ik heb het niet over de bijbel. Ik heb het over Jezus van Nazareth. Ik heb niet kunnen ontdekken, dat Jezus zich voor of tegen homoseksualiteit heeft uitgesproken. Overigens staat het wel op meer plaatsen in de bijbel zoals bij Leviticus: “Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten Leviticus 20:13[5]” Kun je mij vertellen wat je van zo”n uitspraak vindt? Voor mij betekent het aan zetten tot moord. Overigens valt het mij op dat Leviticus de vrouwelijke homoseksualiteit niet veroordeelt!
  Tot slot verzoek ik je om mijn naam correct t schrijven.

 16. Dat hele ‘gay-gebeuren’ is natuurlijk weer een typisch staaltje van ‘progressief kolonialisme’, en dient op alle fronten bestreden te worden onder het mom ‘bemoei je met je eigen zaken’.

  Zag de broer van Wiels heden op de televisie zeggen dat de werkelijke machthebbers op Curacao, achter de schermen. bepalen wie rechter, minister enz wordt. Zo gaat het hier ook, en wordt het volk vooral ‘dom’ gehouden. De moord op Wiels begint dan ook aardig op die van Fortuyn te lijken!

 17. @Roberto ” En dáárom ben ik nu verbaasd en wacht met spanning af wat Nelson zal zeggen, en of Nelson deze “bizarre opdracht” zal aanvaarden envooral………………….uitvoeren. RARARA.”

  Asjes kan als minister-president geen opdrachten geven aan ministers.
  Hoorde hem dat ook niet zeggen. Hij is niet de baas, maar alleen de voorzitter van de raad van ministers (tenzij de gouverneur er aan deelneemt).

  Overigens ben ik ook wel benieuwd naar de voorwaarden voor de gay pride, en dan vooral naar de punten waar ze afweken van
  1. De demonstratie van PS (met Asjes) tegen het OM in zaak Wiels.
  2. De PS demonstraties destijds voor de poort van de centrale bank.

  Iemand enig idee?

 18. ANGY. Precies, net zoals in de tijd van Sodom en Gomorra, geven zij zich hier in Nederland over aan kwaaddoen die getuigt van schaamteloos gebrek aan eerbied en minachting. Buitensporige hoererij, het najagen voor tegennatuurlijk gebruik van mannen met mannen, en vrouwen met vrouwen. En jaar na jaar wordt de situatie nóg erger. Het is een totaal verdorven situatie hier. Een schaamteloze en ontuchtige gedrag heerst er hier. En juist dáárom doet het me pijn dat er zulke dingen op Curacao, zo’n vredig en prachtig eiland, gebeurt. Hoe is het mogelijk dat Curacao in zo’n poel van liederlijkheid is gevallen? Zullen er binnenkort ook homohuwelijken worden toegestaan op Curacao? Dierlijke seks? Hebben degenen die dit allemaal toelaten op Curacao wel een goed geoefende en gevoelige geweten? Of is hun geweten verontreinigd en toegeschroeid? Is hun geweten onevenwichtig geworden? Uit balans? Heeft hun geweten geen innerlijke stem dat hun waarschuwt en zegt dat zij verkeerd mee bezig zijn? Geven ze hun geweten (manier van denken) door aan hun kinderen en verdere nakomelingen? De gewetn van zulke mensen wordt beschouwd als KRANKZINNIG of PSYCHOSE beschouwd. Niet normaal.Het zal mij niet verbazen als er binnenkort pedofilie (seks met minderjarigen) ook zal worden toegestaan op Curacao. Het enigste wat oprechte en eerlijke, en beschaafde mensen op Curacao kunnen en moeten doen is: BIDDEN, veel BIDDEN dat ons geliefde eiland gered zal worden van deze regeringen. Want mijn volk, mijn landgenoten zuchten onder het beheer, onder het zware juk van deze onbarmhartige en medogenloze mensen.

 19. PUKKIE. Paulus “schreef” het Woord van God, niet zijn (Paulus) gedachte zelf. 2 Timótheüs 3:16 zegt zelf dat de “gehele Schrift” geínspireerd is. Zeker, de Bijbel is geschreven door mensenhanden. Mensen zoals jij en ik en iedereen, maar het is Gods gedachte die de schrijvers hebben opgetekend. De mens kan onmogelijk uit zichzelf zoveel profetieën optekenen die tot in de puntjes zijn uitgekomen, en zelfs tot in details. Profetieën die honderden jaren en zelfs duizenden jaren zijn opgetekend, en precies op het juiste moment zijn uitgekomen. Het schrijven van de Bijbel komt op hetzelfde neer als een direkteur zijn secretaresse een brief laat optekenen en opsturen naar andere bedrijven die zaken met hem (direkteur) doen. De brief is wél door de secretaresse geschreven, maar de boodschap, de gedachte, is niet van de secretaresse, maar van de direkteur. Dus God is dé Auteur van de Bijbel, geschreven door mensenhanden. De boodschap is niet van de schrijvers, maar van God.

 20. @Roberto : Het staat wel degelijk in de Bijbel. Lees 1 Korinthiërs 6:9,10. en Romeinen 1: 26,27.

  Ja, Ja. De Bijbel is het Woord van God. (wordt beweerd) Maar dit is het woord van Paulus, een bekeerde Romein, die wel politieke mogelijkheden zag in de beweringen van Jesus van Nazareth. De hele omgeving was Joods, in die dagen.

 21. RUUD. Ik kan me best voorstellen dat jij (en velen anderen) zeggen en geloven stellig dat homo’s en lesbiennes zo zijn geboren, als een fout van moeder natuur. Maar vertel ‘ns; een crimineel, een dief, een moordenaar, een pedofiel, een kleptomaan, een pyromaan etc.etc., worden zij ook zo gebeuren??? Door toedoen van moeder natuur?? En moeten wij ze accepteren?? Niet dus, zij “worden” zo. Waarom? Door hun eigen hebzuchtigheid, zij willen hun eigen slechtheid botvieren. Zulke mensen zeggen ZOET tegen ZUUR, LICHT tegen DUISTERNIS, GOED tegen SLECHT.Hun morele situatie is zo algemeen, dat zij hun slechtheid als iets normaal, iets gewoon wordt bezien. De slechtheid zit in hun hart. Let wel, niet dat wij een hekel moeten hebben aan homo’s, neen, want niemand mag zijn medemens haten. Maar maar wij moeten wel het slechte dat zij doen haten. Een dief mag men niet haten, maar wij moeten wel het slechte haten dat deze dief doet, dus STELEN. Dus wij moeten het slechte haten, en het goede liefhebben, en niet het tegenovergestelde. Geen kwestie van; ach, als zij (twee mannen) maar gelukkig zijn, als zij van elkaar houden. FOUT.En dat bedoel ik nou, ik heb Curacao nooit zo gekend. Er waren/zijn homo’s op Curacao. Overal ter wereld zelfs. Maar wat Curacao doet, zo openlijk een gay-pride organiseren,daar sta ik paf van. En degenen die dit allemaal organiseren en toelaten RUUD, ik heb op school met hun vaders gezeten. Ik ken hun vader persoonlijk. En dát, juist dát verbaasd me. Want hun ouders (met wie ik op school zat) deden niet mee aan zulke walgelijke en onreine dingen.Het waren/zijn voorbeeldige hardwerkende mannen. Ik heb met de vader van Asjes en de broer (R.I.P.) van Nelson Navarro op school gezeten. En dáárom ben ik nu verbaasd en wacht met spanning af wat Nelson zal zeggen, en of Nelson deze “bizarre opdracht” zal aanvaarden en vooral………………….uitvoeren. RARARA.

 22. LUC. JANSEN. Het staat wel degelijk in de Bijbel. Lees 1 Korinthiërs 6:9,10. en Romeinen 1: 26,27.

 23. Hoewel ik niet in de bijbel geloof, heb ik dat boek toch maar eens gelezen. Ik heb nergens kunnen vinden, dat Jezus van Nazareth zich ooit voor of tegen homoseksualiteit heeft uitgesproken

 24. @Roberto:
  Jouw standpunt wordt door vele Curaçaoenaars (en Arubianos) van de wat oudere generatie gedeeld. Wij mogen dat alleen niet meer hardop in het openbaar zeggen, laat staan op een website posten, zonder un halá di macamba over ons heen te krijgen, die ons daarover ter verantwoording roepen en ons uitmaken voor hypocriet, achtergebleven etc.etc.
  Korsou a cambia: Vind jij dat het hier tegenwoordig wel Sodom en Gomorra lijkt??
  Pío: Het lijkt wel Nederland!!

 25. @Roberto
  ” iedereen heeft zijn eigen waarde, iedereen bepaalt zelf wat goed of kwaad voor hem is. Hoereij mag, overspel mag, homosexualiteit mag, lesbienisme mag, echtscheiding mag, kinderen verwaarlozen mag, omhoogvliegende (tiener) zwangerschappen mag, hoge abortuscijfers mag, het ruïneren van kinderlevens mag. En omdat men zich niet verantwoordelijk hoeft te voelen, is er ook geen schuld. Op die manier gooit Curacao alle morele waarden in de prullebak.”

  uit nieuwsgierigheid:
  Kan je aub deze opsomming te herplaatsen in aflopende volgorde van “ergheid” (Ergste op No. 1 en minst ergste op laatste plaats)

 26. grondwet artikel 1 respecteren, anders straf, dus juist voor die raveneau, die op de grondwet haar eed heeft gedaan

 27. @Ruud, ” Handicapped Pride”…

  Wel eens gehoord van Paralympische Spelen?
  Ze hebben dus al een eigen feestje.

  Fout van moeder natuur kan voor gelovigen natuurlijk niet kloppen, want dan is alles God’s wil, toch? Maakt die fouten?

  Omdat de mensheid haar oorsprong in Afrika heeft, denken sommigen ook dat blanken een foutje van moeder natuur zijn… Tja.

  Anderen daarentegen stellen dat God de fouten van het begin later heeft verbeterd en daarom zijn er blanken..

  De moraal: Er zijn geen foutjes, er is variatie bij en tussen mensen en laten we God en religie er maar buiten laten

 28. @Roberto ” De maatstaven voor nette moreel sexuele omgang maakt plaats voor immoreel en losbandig gedrag.”

  Roberto, helemaal eens, neem nu Miss Curacao….

  “in eerste instantie was de Curaçaose miss in shock en verdrietig, omdat ze niet geweten zou hebben zwanger te zijn”

  Waar gaat het naar toe met dit eiland als onze jonge meisjes niet eens weten dat ze zwanger kunnen zijn (neem aan hetero..?)

 29. Homo zijn is een fout van moeder natuur, net als gehandicapt (geboren) zijn.

  Daarom moeten we het gewoon accepteren, maar het is niet iets om trots op te zijn en een Pride voor te organiseren. Of krijgen we dadelijk ook de Handicapped Pride en IQ < 50 pride?

 30. Eens bestonden er traditionele en morele waarden op Curacao. Maar zo te zien behoort dit alles tot verleden tijd. Nu worden deze waarden als ouderwets terzijde geschoven. Er is geen goed of kwaad meer, iedereen heeft zijn eigen waarde, iedereen bepaalt zelf wat goed of kwaad voor hem is. Hoereij mag, overspel mag, homosexualiteit mag, lesbienisme mag, echtscheiding mag, kinderen verwaarlozen mag, omhoogvliegende (tiener) zwangerschappen mag, hoge abortuscijfers mag, het ruïneren van kinderlevens mag. En omdat men zich niet verantwoordelijk hoeft te voelen, is er ook geen schuld. Op die manier gooit Curacao alle morele waarden in de prullebak. Wat is er aan de hand met Curacao??? Curacao wordt omgeven door schandalen, huichelende regeringsfunctionarissen, het vertrouwen van het volk wordt beschaamd, een alarmerende achteruitgang in de fundamentele eerlijkheid. En nu nóg een crisis; de morele achteruitgang. De maatstaven voor nette moreel sexuele omgang maakt plaats voor immoreel en losbandig gedrag. De regeringfunctionarissen die toestemming zullen geven voor een gay-parade op Curacao,tonen minachting voor respect en netheid. De achteruitgang en val van Curacao is heel duidelijk te zien, maar ook opvallend. Curacao is een wetteloos, opstandig eiland geworden. Iets dat niemand zich ooit had kunnen voorstellen. Het is een donderslag bij heldere hemel. Dit gedrag zal zonder mankeren, ongetwijfeld resulteren in een reusachtige epidemische, overal verbreide toename van geslachtsziekten hebben. En Curacao zal nooit ofte nimmer in bedwang, onder controle hebben en houden. De achteruigang in morele maatstaven op Curacao gaat hand in hand met een ongevoelige beschaming van het vertrouwen. Tja, de samenleving op Curacao is in de ban geraakt van een “nieuwe moraal”, maar de werkelijkheid is, dat er nu een toestand is bereikt waarvan er geen enkele, neen, geen enkele moraal te ontdekken valt. WALGELIJK, BAH. AARDS, DIERLIJK, DEMONISCH, SATANISCH dit allemaal…………………………..Het lijkt SODOM en GOMORRA wel. God bespare Curacao. Mijn mooie en onvergetelijke eiland. Caminda mi lombrishi ta derá…………

 31. Ami, un señora lokal kristian, ta i semper lo sostené akshonnan pa trese mas awareness i ta kontra tur tipo di deskriminashon. Mi ta haña straño ku den 2013 ainda hende ta propaganda odio i segregashon. Igualdat pa loke ta derechonan humano ta algu ku nos antepasadonan a lucha pe te na morto. Kompartí e mensahe di amor i kompashon ta algu ku señor Hesus a para pe te na Su morto. Laga nos para ketu na esaki. Ami ta pro pa tur hende ku ta luchando pa su derechonan i kumi tin hopi kristian lokal ku ta pensa mes kos. Eksito!

 32. De reacties van sommigen hier laten zien dat er nog veel werk te doen is om homosexualiteit voor Curaçao acceptabel te maken.

  Velen schijnen te denken dat homo zijn een keuze is. Dat zijn dan waarschijnlijk mensen die zelf homosexuele gevoelens hebben en die onderdrukken omdat ze zulke gevoelens niet acceptabel vinden. Waarschijnlijk denken ze dat iedereen die gevoelens heeft en die dus, net als zij, maar moeten onderdrukken.

  Over de wereld en in de loop der geschiedenis wordt nog al verschillend over sex met het eigen geslacht gedacht. Vroeger bestond de term homo niet eens. Men maakte zich er niet druk over wat mensen in het donker met elkaar deden. In sommige culturen, zoals in Latijns Amerika, wordt alleen de passieve partner als homo gezien, niet de actieve partner.
  In culturen waar veel belang wordt gehecht aan maagdelijkheid nemen jonge mannen een jonger vriendje om hun verlangens te bevredigen. Na het huwelijk is dat voorbij.
  In Afghanistan en Pakistan is het hebben van een jongen voor de sex niet ongewoon. Homosexualiteit is verboden in de Islam, maar een homosexueel contact is met een man en een jongen is geen man, dus …

  Sex, er is niets wat meer problemen oplevert, of het nu met het eigen geslacht of met het andere geslacht is.

 33. Ruud, als je meer zorgen maakt over gemeenschapsgeld stuur dan een brief naar de PS, MAN en MFK en vraag wat er met miljoenen gemeenschapsgeld is gebeurd?

 34. @art, integreren bedoel je dat de mannen als undercover brother moeten gaan boelen? want zo gaat het momenteel..

 35. @Ruud ” Ik heb niets tegen homos, maar laat ze wel thuis homo zijn, net als ons heteros.”

  Ja, ik zie hetero stellen ook nooit in het openbaar hand in hand lopen, zoenen of intiem dansen, of in het water staande..nou ja…

  Helemaal eens dat homo’s in het openbaar niet veel verder moeten gaan.

 36. Als altijd met J.Asjes… way too little way too late…. Volgens jaar verzinnen ze wel weer iets nieuws om het lastig te maken… als hij dan nog op zn lekkere plekje zit…..

 37. Ik heb niets tegen homos, maar laat ze wel thuis homo zijn, net als ons heteros.

  De Gaypride is belachelijk, net als alle ophef erover. Het eiland heeft wel andere problemen om de aandacht op te richten.

  Als een vergunning gepaard gaat met gemeenschapsgeld besteed aan dit soort onzin dan gewoon geen vergunning afgeven.

 38. De hele wereld streeft ernaar om te ontwikkelen, en te groeien.. Behalve dan op Curacao.. Hier speelt discriminatie nog dagelijks de grootste rol, zonder pardon.

  Ik vind namelijk met karnaval dat de lokale dames zich kleden en gedragen als prostituees.. (netjes gezegd) maar dat kan en mag allemaal wel en zitten jullie allen te kijken en genieten. Waarom mogen deze mensen niet opkomen voor hun recht om openlijk ervoor uit te komen dat ze anders zijn, dat daar niks mis mee is en dat ze er trots op zijn.

  Live and let live people!!!

  Shame on you!

 39. Korsow no mester e kos aki si makambanan tin behoefte nan bai amsterdam nos isla tin hopi problema kaba i nos isla gran parti kathiliek please mandatarionan nos no mester e porkeria aki.
  Buta un NOOOOOOOOOO grandi ni otro anja ni NUNKA.

 40. “En de homo’s moeten ophouden met het uitdagen van de lokale bevolking. Integreren heet dat, dus de lokale cultuur respecteren.”

  Ahum….de lokale homo’s die deel uitmaken van de lokale bevolking en lokale cultuur…die moeten gaan……..Integreren ???……..Hoe moet een Yiu di Korsow nase i biba , dat gaan doen…..Integreren of Imploderen ?????

  Lees hier een brief van een vader aan zijn dochter:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=604397906265575&set=a.152651481440222.25064.145318588840178&type=1&theater

 41. art, op 03-10-2013 om 18:40 schreef:

  De Nederlandse politiek moet zich er helemaal niet mee bemoeien, stelletje hypocrieten. Ze willen zo weinig mogelijk te maken hebben met Curaçao (geldkraan dicht etc), maar als het hierover gaat, dan willen zij weer alles kunnen bepalen.
  En de homo’s moeten ophouden met het uitdagen van de lokale bevolking. Integreren heet dat, dus de lokale cultuur respecteren.

  +1

 42. Zeer teleurstellend dat Asjes zich laat misleiden op deze manier. Hij hoort het land juist te beschermen tegen een val van de moraliteit. Geen enkel bevolkingsgroep dient speciale rechten te kunnen eisen, iedereen is namelijk gelijk. Het is beter om de aandacht te richten op belangrijkere zaken zoals het oplossen van de moord op Wiels en het aanpakken van de criminaliteit.

  De Nederlandse politiek moet zich er helemaal niet mee bemoeien, stelletje hypocrieten. Ze willen zo weinig mogelijk te maken hebben met Curaçao (geldkraan dicht etc), maar als het hierover gaat, dan willen zij weer alles kunnen bepalen.

  En de homo’s moeten ophouden met het uitdagen van de lokale bevolking. Integreren heet dat, dus de lokale cultuur respecteren.

 43. Typisch Asjes weer.
  Had alle kans om de vergunning in goede banen te leiden, deed dat niet, waardoor het leed nu is gedaan, maar dan wel komen met ‘het moet worden onderzocht’.

  Volgend jaar herhaalt hij die stunt dan weer en zo kan ook die Gay Pride in de prullenbak.

  Wanneer gaan politici op dit eiland nu eens pro-actief te werk in plaats van achteraf mooi weer spellen ?