• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een tripje naar Nederland kan deze dagen weleens problematisch worden. Het luchtruim boven Schiphol is donderdag vanaf 19.00 uur lokale tijd gesloten. Dit vanwege een grote stofwolk boven het land.

De stofwolk is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in IJsland. Aan het begin van de avond wordt het vulkanische as boven Nederland verwacht. Het vliegen door een stofwolk kan zorgen voor motoruitval. Het is niet duidelijk of het luchtruim vrijdagochtend al weer opengaat, aangezien de asdeeltjes in de lucht kunnen blijven hangen. Naar verwacting zal Schiphol honderden vluchten moeten annuleren. Ook andere Europese luchthavens sluiten donderdag om dezelfde reden hun luchtruim.

Dicht is dicht
“De toestellen van zowel KLM als Martinair zijn vanmorgen gewoon vertrokken”, legt een medewerker van KLM op Curaçao uit. “Deze zullen gewoon landen vandaag. We wachten nu op bericht vanuit Nederland of we morgen gewoon kunnen landen. Als het luchtruim nog gesloten is gaan we kijken wat we kunnen doen. Dicht is dicht, daar kunnen we helaas weinig aan veranderen.”

Opties bekijken
Ook ArkeFly wacht nog af wat er de komende uren gaat gebeuren. “We hebben vrijdagochtend een vlucht die vertrekt vanuit Nederland. Vanaf 06.00 uur zou het luchtruim weer open moeten zijn, maar dit is nog niet zeker”, vertelt Christel van de Reijt, regiomanager ArkeFly. “Ook als het luchtruim opengaat zullen er problemen ontstaan. We hopen dat Schiphol dan zo snel mogelijk een planning bekendmaakt.” Vanaf 08.30 uur Antilliaanse tijd kunnen passagiers contact opnemen met de vliegmaatschappij via het nummer 736 1100. Passagiers in Nederland kunnnen bellen met +31 703071111.

1 reactie op “Schiphol tijdelijk dicht!”

  1. vrijdag ochtend vliegen ze om 6uur nog niet . wel lekker rustig buiten