• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

geld thumbCURAÇAO – De 35-jarige Roemeen L.P. is vandaag door het Gerecht te Curaçao veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor diefstal en oplichting. Dat meldt het Openbaar Ministerie. P. maakte gebruik van vervalste bankkaarten.

Na zijn aanhouding heeft de politie zijn hotelkamer onderzocht. Zij vonden diverse bankkaarten, voorwerpen om te skimmen, en contant geld dat hij doormiddel van oplichting heeft verkregen. Het geld is in beslag genomen door de politie. De vervalste bankkaarten en het geskimde geld, 4240 dollar, zijn door de rechter verbeurd verklaard.

9 reacties op “Roemeense skimmer veroordeeld”

 1. @Elli, Belangrijkste is spijt betuigen.. en dat doet Mariano niet.. Hij blijft maar anderen de schuld er van te geven.. je zal eerst je fouten moeten toegeven dan pas kan je worden vergeven

 2. In heel Europa vormen Roemeense dievenbendes al langer een plaag. Het gaat hier vooral om Roma (zigeuners). Nederland is populair bij Roma omdat de straffen daar erg laag zijn, ook bij recidive, en de omstandigheden in de Nederlandse gevangenissen voor deze mensen behoorlijk comfortabel.
  Als men slim is op Curaçao dan geeft men deze dief een flinke straf, door te brengen in onaangename omstandigheden. Hij zal dat na afloop van zijn straf en uitwijzing uit Curaçao doorvertellen aan zijn collega’s en dat maakt de kans dat er meer van dit soort lui komen veel kleiner.

 3. De strafbepaling is niet gebonden aan een geldbedrag. Bij onze Roemeense vriend is er sprake van diefstal en oplichting. Op beide feiten staat 4 jaar maximaal. Voor het uitvoeren van drugs staat ook maximaal 4 jaar. En er wordt ook gekeken of de persoon recidive is en of er medeplichtigen zijn. Dat zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de strafbepaling.

 4. @Leipaun Taleipatur

  Het was 720 gram cocaïne en al zou je een kilo cocaïne smokkelen daar verdien je echt geen 40.000 EURO mee. Smokkelaars krijgen hooguit tussen de 2.000 en max. 8.000 EURO afhankelijk van de hoeveelheid. Een gram cocaïne kost in Nederland tussen de 35 en 60 euro. Dat zou betekenen met de 40.000 EURO die jij noemt, dat er erg weinig ruimte is voor winst.

  Het is en blijft fout, maar 720 gram cocaïne bijna net zo erg als skimmen, vaak worden daar miljoenen mee verdiendt en uiteindelijk betalen wij de rekening daar allemaal voor. De banken verhogen uiteindelijk ieder jaar weer de kosten voor bankieren.

 5. @Leipaun
  Het Nederlands wetboek voor strafrecht bepaalt de tijd die een veroordeelde moet zitten voor zijn/haar daad. Vaak heeft de aard van de daad meer invloed dan de buit die is verkregen. De vergelijking met Brian Mariano (de buit) is dan ook niet van toepassing in deze context.

  De vraag is echter wel of deze Roemeen op Curacao de gevangenis in moet of dat hij uitgeleverd wordt aan Roemenie.

 6. @erikkie, en de mensen die aan cocaine zijn verslaafd moeten het geld betalen voor cocaine, cocaine is duur dus wat gaan de gebruikers doen? Zij gaan stelen en roven van hardwerkende mensen.. naast het feit dat verslaafden mensen ooit een toekomst hadden en deze vergooien door de drugs.. veel erger dus!

 7. verschil is alleen dat je met skimming geld van een hard werkend iemand steelt

 8. Er waren toch ook 3 Engelsen die deze straf kregen echter ze hoeven pas te zitten als ze ooit weer op Curacao komen.. die zien we dus nooit meer terug!

 9. Benieuwd of hij wel het gevang in moet en Brian Mariano niet, die in februari tot een jaar cel veroordeeld werd wegens smokkel van een kilo cocaine maar nog geen seconde gezeten heeft.

  Deze Roemeen verdiende 4,000 dollar aan zijn criminele daad, naar schatting verdiende Brian Mariano 40,000 euro met zijn smokkel.