RechtszaakCURAÇAO – Hofpresident Evert Jan van der Poel en rechter Mauritsz de Kort hebben namens het Hof deelgenomen aan de Caribbean Association of Judicial Officers (CAJO) conferentie in Barbados. Deze deelname past in het streven van het Hof om zich in de Caribische regio te oriënteren. 

De Kort wijst er in een verklaring op dat de rechterlijke organisaties in het Caribisch gebied vrijwel allemaal te maken hebben met een kleinschalige samenleving een een beperkt budget. Wel voegt De Kort daar aan toe dat het rechtssysteen in de regio vaak verschilt van het onze. Aan de conferentie namen in totaal 155 rechters deel uit de regio.

Conferentie
Op de eerste dag was er de Conference of Heads of Judiciary and Chief Justices of the Caribbean Community. Deze vergadering is een jaarlijks terugkerende bijeenkomst. Tijdens de vergadering werd onder meer een presentatie gehouden over geboden IT-mogelijkheden en onderwerpen van algemeen belang, waaronder integriteit en modernisering van de rechtspraak. Gedurende de daarop volgende dagen vond de tweejaarlijkse CAJO-conferentie plaats.

www.versgeperst.com