sint maarten Sarah Wescot-WilliamsCURAÇAO – Premier van Sint Maarten Sarah Wescot-Williams is boos over de aanwijzing  aan het eiland. Op voorstel van minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterkmoet gouverneur Eugene Holiday onderzoek doen naar het behoorlijk en integer functioneren van het openbaar bestuur van Sint Maarten.

Wescot-Williams noemde de aanwijzing dinsdag een ‘constitutionele blunder’. Ze vindt dat Nederland een manier zoekt om zich te bemoeien met de interne aangelegenheden van het eiland. Volgens de premier is Nederland ‘neokolonistisch bezig’.

Politieke pion
“De inwoners van Sint Maarten, Curaçao en Aruba hebben hun autonomie niet aan de Nederlandse overheid gegeven, zodat de Bosman- en Wilders-figuren kunnen klagen over premier Rutte die zijn werk niet doet, en daarmee Sint Maarten gebruiken als politieke pion”, aldus Wescot-Williams.

Transparency International
Ze zegt verder dat het eiland al een aantal stappen heeft genomen om de integriteitskwesties aan te pakken. Zo is de onderzoekers van Transparency International gevraagd onderzoek te doen naar corruptie op Sint Maarten. Wescot-Williams vindt dat de positie van gouverneur Holiday door het ‘onrechtmatig handelen’ van Plasterk ‘zeer lastig wordt’.

© Novum

12 reacties op “Premier Sint Maarten boos op Plasterk”

 1. De waarheid doet zeer, verschuil je maar weer achter het kolonisatie BS!!

 2. Kortom , het bestuur in St.Maarten is een Augiasstal.
  Als ik me goed herinner liet Hercules er een rivier doorheen stromen die alle rommel meesleurde. Waar woont die man ?

 3. Tja.

  Deze “Dame” weet heel goed hoe de verhoudinge zijn met Nederland.

  Zij weet dat direct ingrijpen heel moeilijk is.
  Maar pas een paar dingetjes aan..
  En je kan gewoon verder gaan.
  Haar Vader heft dat zo vaak uitgelegd.
  En ze volgt het nu.

  Maar ziekte kosten…
  Blijft een ding…

  Moeder met Astma….

  Tja…
  Whats in the game….

 4. De reactie van de MP plaatst haar waarschijnlijk in het rijtje waar zij zich thuis voelt
  anders zou zij blij zijn met elke hulp om de beerput schoon te maken.

 5. Haar ministers verdienen 9000 euro (!!) dus ca 21.000 nafls per maand op een bevolking van 15.000 inwoners. Dat is (veel) meer dan de Nederlandse ministers-collega’s op 17 miljoen inwoners. Daarnaast had Min van Justitie een bordeel. Om over de rest maar te zwijgen, en nu vindt de PM dat alles is opgelost met een rapport van TI?

 6. Het is net een boos kind: “Maar mama, ik wil die snoepjes hebben!”
  Mama: “Neen, kind, dat is niet goed voor je…”
  Kind: “Mama is stout, mama is stom, ik wil een andere mama”
  Mama: “Nou, dat kan. Even een telefoontje en we regelen het!”
  Kind: “Mama houdt niet van me, mama is stout!”
  Mama: “Ja ja ja, laat ook maar. Maar ik ben de baas en jij moet naar me luisteren.”
  Kind: “Maar ik wil niet, ik wil niet…”
  Mama: “Nou moet je niet zo ontdeugend zijn hoor, anders wordt mama boos.”

 7. Sint Maarten, het eiland waar elektronica zaken tijdens verkiezingen heel veel koelkasten etc bij mensen moeten afleveren dat betaald werd door lokale poltici..

 8. Mevrouw blaast hoog van de toren met de bekende kwalificaties: Neo-koloniaal, interne aangelegenheden, Nederland heeft zich er niet mee te bemoeien, enzovoorts. Vroeger zou dat genoeg zijn geweest om Nederland terug in zijn hok te krijgen, maar die tijden zijn voorbij. Als men op Sint Maarten meent dat Nederland niets te maken heeft met wat daar gebeurt dan moet men maar de onafhankelijkheid uitroepen, dan is men overal van af.

  In een kleine gemeenschap zoals Sint Maarten, minder dan een half eiland met rond de veertigduizend inwoners, zijn het vaak de verkeerde mensen die macht verwerven. Sint Maarten is al decennia een broeinest van criminaliteit, corruptie en wanbestuur. Dit past niet binnen het koninkrijk en de gewone mensen lijden daar onder.

  Zo lang Sint Maarten binnen het koninkrijk valt, en men zou wel gek zijn daar verandering in te brengen, is de koninkrijksregering verantwoordelijk, net zoals je als ouders aangekeken wordt op het gedrag van je kinderen, ook al zijn ze al volwassen. Het is de plicht van minister Plasterk in te grijpen om de gewone Sint Maartenaar uitzicht te geven op een fatsoenlijk bestaan in een rechtvaardige en welvarende samenleving met een respectabel bestuur.

 9. wat me opvalt dat politici op curacao en sxm zelf zeer corrupt zijn maar altijd en altijd de schuld geven aan een ander en dan voornamelijk Nederland.. wanneer kijkt men in de spiegel?

 10. Zo’n onderzoek, vaak met dure specialisten op allerlei terreinen, kost veel geld. Je kunt ook blij zijn dat Nederland al die kosten voor zijn rekening neemt. Als de regering serieus zaken wou onderzoeken, dan is dit dus een aanbod om het snel en gratis (buiten de landsbegroting om) te doen.

  Maar….Als men liever niet te diep wil graven..tja, dan begrijp ik de weerstand wel.
  Als niemand meewerkt dan lijkt corruptie op hoog niveau ook wel impliciet aannemelijk.

 11. boos?
  dan heeft ze zeker iets te verbergen!!
  net als de regering Schotte, die niet wilde meewerken aan een onderzoek.
  als je niets fout doet, kan je gewoon accepteren dat er een onderzoek komt.
  dus duidelijk net als bij Schotte is het daar de maffia die regeert!!
  Wanneer gaat het gewone volk dat eens inzien….
  ze blijven op de schurken stemmen, gewoon uit onbenul!!

 12. In plaats van zich druk te maken over Plasterk zou ze zich moeten schamen en snel die corrupte bende daar eens moeten uitmesten (Duncan, Illidge).