Foto Novum/AP: Nicolas MaduroCURAÇAO – De Verenigde Staten hebben gisteren drie Venezolaanse diplomaten 48 uur gegeven om het land te verlaten. Het is een reactie op de uitzetting van drie Amerikaanse diplomaten uit Venezuela, onder wie de hoogste Amerikaanse afgevaardigde in het land.

“Het is betreurenswaardig dat de Venezolaanse regering heeft besloten om, gebaseerd op valse aantijgingen, Amerikaanse diplomaten uit te zetten. Dat vraagt om actie. Het is contraproductief voor de belangen van beide landen”, liet het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken weten.

Samenzwering
De Venezolaanse president Nicolas Maduro beschuldigde de drie Amerikanen maandag van een samenzwering met ‘extreem rechts’ om de economie en de regering van Venezuela te ontwrichten. De VS ontkennen die aantijgingen.

‘Destabiliseren’
Maduro zei gisteren dat zijn land geen vriendschappelijke betrekkingen met de VS wil onderhouden zolang diens diplomaten doorgaan met wat hij het destabiliseren van Venezuela noemt.

© Novum

2 reacties op “Drie Venezolaanse diplomaten VS uitgezet”

  1. Wegens humanitaire redenen dienen wij de grens te openen voor de vrouwen van Venezuela..

  2. De enige die hier zijn land destabiliseert, de economie kapot maakt en het hele land in armoede stort is diktator Maduro zelf, uiteraard ondersteund door zijn kliek van corrupte hielenlikkers en rovende militaire gezaghebbers. Een overheid die er niet eens ervoor kan zorgen dat z’n inwoners maismeel, rijst en toiletpapier in huis kan halen heeft toch echt een brevet van onvermogen verdiend.