geld thumbCURAÇAO – Winkels zijn vanaf vandaag verplicht de prijzen van hun diensten en producten inclusief de omzetbelasting te vermelden. De nieuwe prijsaanduiding ging al op 1 mei in. Ondernemers gaven echter aan dit op korte termijn niet te kunnen invoeren, daarom is er toen uitstel gegeven tot 1 oktober.

Op Curaçao is het jarenlang de gewoonte geweest om de prijzen van producten en diensten aan te duiden zonder omzetbelasting. De consument wist daarom pas bij het afrekenen wat er exact betaald moest worden. Vanaf vandaag zijn aanbieders van producten echter verplicht om zowel de prijs exclusief omzetbelasting als inclusief omzetbelasting te noemen. Deze omgangsregeling geldt tot 1 januari. Na deze datum hoeven alleen de prijzen inclusief omzetbelasting genoemd te worden.

8 reacties op “Prijsaanduiding vanaf vandaag met omzetbelasting”

 1. Ja, het is wel duidelijker voor de consument om te weten hoeveel de product in werkelijkheid kost, dan pas aan de kassa erachter te komen wat het echt kost.

  Zouden ze in America/Miami ook moeten doen! In Europa zijn ze allang zover!

 2. Ik heb gisteren toen ik erover klaagde een artikel dat zonder OB geprijsd was gekregen zonder er OB over te betalen.

  Dat is je wettelijk recht.

  Vandaag ga ik kijken of de Audi’s van Prowin Motors in de showroom zonder OB zijn geprijsd.

 3. Vroeger hadden we geen ob en waren producten veel goedkoper. Op Sint Maarten bestaan geen invoerrechten en de handel is daar booming vergelijken met Curaçao. Hoe de overheid denkt de economie te steunen door belasting te heffen is mij een raadsel.

 4. Ik heb overall 1 stickertje op zitten en dat is de prijs inclusief OB.
  Unlike waarschijnlijk een hoop ondernemers heb ik niet stiekem mn prijzen verhoogd, het alleen naar boven of beneden afgerond op 5 cent.
  Kan ik eindelijk de muntjes van 1 cent gaan bannen 🙂

 5. Met de btw invoering in Nederland is mijn vader rijk geworden,later ik ook vooral in Duistland,toendertijd 17%.IK had zelfs bouwbedrijven opgericht die alleen op papier bestonden om rekeningen uit te schrijven aan mij zelf en aan collega’s, opbrengsten miljoenen,gaat nu niet meer zo makkelijk maar de winst kan nog wel in de tonnen lopen.,één ding niet vergeten de boel optijd laten klappen en geen snipperteje bewijs achter laten?!.zouden ze hier ook zo slim zijn,ik denk van wel, zeker de grote supermarkten.

 6. Nietbetalen, als het niet op het menu staat heb je gelijk, al wordt je dan wel weer als de gierige Nederlander gezien.

  In de zaken waar ik vanmorgen was stonden alle prijzen nog gewoon zonder omzetbelasting aangegeven. Benieuwd of je dan kunt eisen dat de betreffende artikelen zonder omzetbelasting geleverd worden.

 7. @geert huis, je kan de gratuity fee of service fee weigeren.. is iets wat is overgewaaid uit de usa maar je hoeft het niet te betalen

 8. Hele klus voor de ondernemers, nadat ze al de wijzigingen van de meerdere tarieven omzetbelasting hadden moeten doorvoeren.

  Het tijdelijk verplichten van dubbele prijzen (met en zonder OB) vind ik een onnodige belasting voor de ondernemers.

  Ik had er overigens moeite mee, met de vermelding van prijzen zonder OB. Veel irritanter vind ik het in de horeca waar je vaak een onaangekondige gratuity of service fee van 15% bovenop je rekening krijgt (naast de OB).

  Hotels maken het daarbij helemaal bont. Ik heb al onaangekondige toeslagen gezien voor pool boy, bell boy, room maid en zelfs een energietoeslag.