drugsCURAÇAO – De Colombiaanse justitie heeft opnieuw een voormalige veiligheidschef van de vroegere president Alvaro Uribe opgepakt in verband met de handel in drugs. Gepensioneerd politiegeneraal Flavio Buitrago wordt verdacht van witwassen van drugsgelden.

Een voorganger, Mauricio Santoyo, zit in de Verenigde Staten een straf van dertien jaar uit nadat hij had bekend geld te hebben aangenomen van paramilitaire drugsbaronnen.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) liet weten dat Buitrago maandag werd gearresteerd toen hij zich meldde voor een verhoor. Volgens Colombiaanse media had hij contacten met een drugs- en aardappelhandelaar die in maart werd opgepakt. Buitrago zei dat zijn enige relatie met de man eruit bestond dat hij als politieman diens dochter had gered toen die was ontvoerd. Buitrago was Uribes veiligheidschef tijdens diens tweede termijn, van 2006 tot 2010.

© Novum

4 reacties op “Ex-veiligheidschef Colombia opgepakt”

  1. @Zorro, nou dan moet je wel heel ver terug in de tijd.. Ik denk niet dat hij mottenballen heeft gebruikt.

  2. @ Abraham Mossel. maar nu heb ik van de honger en ellende geen broek meer om aan te trekken,bedankt Gerrit de raaf.

    Ik was er al bang voor, dat dit zou gebeuren. Misschien heeft Jasjes nog een broek met jasje voor je uit zijn slanke periode 🙂

  3. Is dit niet de persoon die voor betaling en in opdracht van Gerrit de Raaf alle bestanden uit onze computers van de veilgheidsdienst heeft gekopieerd en deze persoonlijk aan G de R heeft overhandigt.Er zou een onderzoek komen nooit meer wat van gehoord!, zoals zoveel onderzoeken die zouden zouden volgen op het wanbeleid van de regering Schotte.Het enigste wat ik hoorde schreeuwen was dat de Columbiaanse veiligheidsdiens de beste en betrouwbaarste ter wereld is,Ha Ha toen zakte mijn broek al af,maar nu heb ik van de honger en ellende geen broek meer om aan te trekken,bedankt Gerrit de raaf.

  4. Zette de regering Schotte vorig jaar niet wagenwijd de deur open voor de Colombiaanse veiligheidsdienst?